mniejsze kawałki, odciąć grubsze łodyżki, włożyć do kubka blendera połowę, dodać oliwę , i słonecznik, zmiksować , następnie partiami dodać resztę rzeżuchy, parmezan, doprawić solą, ok 1 łyżeczkę i pieprzem. Pesto można przełożyć do małych pojemniczków i zamrozić
Gotowanie jest łatwewierzchołków lebiody (łobody) 1 łyżka ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren dyni 1 łyżka orzechów włoskich 1 szkl oliwy 40 g tartego parmezanu Wszystko zmiksować blenderem stopniowo dodając liście . Pesto można zamrozić w małych porcyjkach
Gotowanie jest łatwetemp 180 st Bakłażan przestudzić, włożyć do kubka blendera, dodać pomidory, czosnek, pieprz i trochę oliwy od pomidorków. Wszystko dobrze zmiksować. Przed podaniem 1 łyżkę pesto podgrzać na patelni, dodać 2 łyżeczki śmietany i porcję makaronu. Podawać jako danie gorące
Gotowanie jest łatweblendera 1/3, dodać oliwę i ziarna, zmiksować, dodać następną partię natki aż do zużycia. Gdyby zaszła potrzeba dodać jeszcze oliwy. Na koniec dodać parmezan, sól i pieprz do smaku. Pesto można zamrozić w małych porcyjkach
Gotowanie jest łatwekubku blendera zmiksować ziarna dyni z oliwą, a następnie stopniowo dodawać natkę i miksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i na koniec dodać tarty ser. Pesto można podzielić na porcje i zamrozić. Używać jako dodatek do makaronu, kanapek, mięs
Gotowanie jest łatweChyba każdy lubi pesto. Łatwo je bardzo kupić w sklepie, ale jeszcze prościej je zrobić samemu, a do tego dochodzi satysfakcja z wykonania. Wariacji na temat tego sosu jest wiele. Dzisiaj na ruszt poszła wdzięczna rukola i ziarno słonecznika. Zapraszam :) Składniki: 2 garści rukoli 4 łyżki oliwy (duże) 4 łyżki ziarna słonecznika 2 ząbki czosnku 3 łyżki parmezanu
ChilliJemysmak...w ogóle to nie smakuje! Biorę się wtedy w garść, bo uwielbiam gotować i tworzyć coś z niczego. Już mam! Dziś będzie risotto buraczkowe z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Czytaj więcej
Ana Mari's worldmałym rondelku w kilku centymetrach oleju, wolę kiedy mają formę małych pączuszków. Do racuszków zrobiłam szybki sos jogurtowo - śmietanowy. 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany, 1 łyżeczka pesto, posiekana bazylia i natka pietruszki, sól, pieprz Wszystkie składniki wymieszałam w miseczce i doprawiłam do smaku. Smacznego
Plate of Joywszystkich miłośników intensywnych aromatów przygotowałam domowe pesto. Składniki: liście świeżej bazyli garść orzechów piniowych oliwa z oliwek świeżo tarty parmezan czosnek pomidorki mozzarella Sposób przygotowania: Umyte i osuszone listki świeżej bazylii wkładamy do miseczki.Dodajemy parmezan,rozdrobnione orzeszki i rozdrobniony czosnek całość dokładnie miksujemy.Podajemy z pomidorkami i mozzarellą i doprawiamy solą do smaku. Przystawka najlepiej smakuje,gdy jest lekko schłodzona
Wielki apetytGrzanki i to nie byle jakie, bo z dodatkiem pesto z rukoli i słonecznika. Z mocno zielonym kolorem i zapachem prażonego słonecznika zapraszam na wizualną degustację ;) Bazowałam na przepisie od Oli z Kuchni szeroko otwartej . Składniki 2 garście rukoli 2 ząbki czosnku 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki startego parmezanu 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz
pink envelopeSkładniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka
Luźna Kuchniaprzez chwilkę bazylię, czosnek oraz sól. Następnie dodajemy orzeszki, ser oraz połowę oliwy i znów przez chwilkę miksujemy. I na koniec wlewamy pozostałą oliwę i miksujemy aż powstanie gładkie pesto :) Gotowe! Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u - klik A jeżeli chcesz być na bieżąco obserwuj mojego bloga - klik
Kolejny blog o gotowaniuDolałem 3 łyżki wysokiej jakości oliwy z oliwek oraz dodałem obrany ząbek czosnku i niewielką ilość czarnego świeżo mielonego pieprzu. Całość utarłem na w miarę gładką masę przypominająca sos pesto i odstawiłem na około 10 minut na bok. Konsystencję dressingu można regulować zmieniając proporcje oliwy do sera - dodanie większej ilości sera zagęści sos, a oliwy - rozrzedzi. Pomidory
Wyprawy kulinarneokoło 45 min. W tym czasie na rozgrzaną patelnie z oliwą wsypać pokrojoną drobno paprykę i cebulę , smażyć mieszając do miękkości warzyw Upieczoną rybę wyłożyć na talerz , posmarować pozostałym pesto oraz przygotowanym sosem paprykowo - cebulowym . Przepis pochodzi z " Kuchni włoskiej "- podróże kulinarne wydawnictwo Rzeczpospolita . Tak wygląda zaraz po upieczeniu(...)Pesto
Proste Potrawy