plastrach 80g szynki bądź ulubionej wędliny 1 łyżeczka pasty harissa 2 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów 2 łyżeczki ketchupu pikantnego PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy łyżeczkę pasty harissa, pesto oraz ketchup wszystko dokładnie łączymy i rozsmarowujemy na cieście. Następnie układamy żółty ser i szynkę. Całość zwijamy w roladę, którą kroimy na grubsze plastry. Tak przygotowane zawijasy układamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiGnocchi z nadzieniem pesto - Deluxe - Potrawy z mąki, kaszy, ziemniaków Kategoria: Gotowe produkty, zupy, desery Podkategoria: Potrawy z mąki, kaszy, ziemniaków Nazwa: Gnocchi z nadzieniem pesto Marka produktu: Deluxe Masa netto: 500 g Producent: Lidl Polska Sklepy Spożywcze Sp. z o.o. - Tarnowo Podgórne Strona WWW producenta lub produktu http://www.lidl.pl/ Wartości odżywcze
ClauditteMissCookingsuszone pomidory (około 3-4 pomidory na jeden filet) świeżo zmielony pieprz Składniki na sałatkę: rukola szpinak prażony sezam prażone orzechy ziemne, nerkowca i lasowe oliwa z oliwek Dodatkowo: PESTO ROSSO - Ingredienti: pomodori secchi 19%, olio di girasole, olio extra vergine di oliva, ricotta stagionata 11% (siero di latte di pecora, sale), mandorle 7%, basilico genovese(...)piekarniku około 40 minut (200 stopni, góra i dół). Roladki podałam z sałatką z rukoli, szpinaku, suszonych pomidorów i prażonego sezamu oraz prażonych orzechów. Smaku całemu dania nadało Pesto Rosso
ClauditteMissCookingwołowiny (pokrojona w kostkę) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 duże cebule 1 opakowanie grzybków mun lub 2 garści 2 szklanki oliwek kolorowych (mix) ocet blasamiczny 3 łyżki czerwonego pesto 1 puszka pomidorów białe wino 1/2 szklanki 1/2 szklanki wody 6 ząbków czosnku świeżo zmielony pieprz świeżo zmielona sól himalajska mielone chilli natka pietruszki Przygotowanie: Do rozgrzanej(...)głębokiej patelni wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy powoli mięso (wcześniej doprawione pieprzem i chilli). Obsmażamy każdy kawałek z każdej strony. Dodajemy wymieszane razem czerwone pesto i pomidory z puszki. Stopniowo dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez 30 minut, dodajemy oliwki, grzybki mun oraz wino. Mieszamy i przykrywamy. Dusimy na małym ogniu
ClauditteMissCookingzmiksowałam blenderem. Dodatki: Zupę dodatkowo doprawiłam bazyliowym pesto oraz pieczonym filetem z łososia w ziołach. 1 filet z łososia około 300-400 g 1 łyżka bazyliowego pesto 3 ząbki czosnku zmielone suszone pomidory sól himalajska mielone chilli Na łososia wylewamy sporządzona marynatę i zapiekamy przez 10 minut 200 stopni góra i dół
ClauditteMissCookingSkładniki: 300 g Penne ( pełne ziarno ) pierś kurczaka 1 por papryka żółta 2 ząbki czosnku 150 g fasolki szparagowej pesto z pomidorami i bazylią ( KOTANYI - mieszanka przypraw ) sól, pieprz, słodka papryka szczypta chili kilka kropel sosu sojowego puszka pomidorów(...)skórki w sosie szczypiorek Przygotowanie: Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do miski, przyprawić ( czosnkiem, solą, pieprzem, sosem sojowym, papryką i 2 - 3 szczyptami pesto ). Odstawić mięso na 30 min. W tym czasie pokroić paprykę i pora, a fasolkę szparagową ugotować. Na rozgrzanej patelni z 2 -3 łyżkami oleju usmażyć kurczaka, dodać pora, paprykę, podsma
Gaździnka warzySkładniki: schab bez kości sól, pieprz, tymianek, rozmaryn czosnek kilka kropel sosu sojowego pieczarki 2 cebule jajko mąka i bułka tarta do panierki pesto z grzybami Przygotowanie: Kotleta rozbić, przyprawić(...)solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem i sosem sojowym. Pieczarki obrać, pokroić na cztery części. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać do nich drobno pokrojoną cebulę. Przyprawić solą, pieprzem i pesto grzybowym. Schabowe obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na gotowe kotlety położyć pieczarki............ Smacznego
Gaździnka warzyMOZZARELLĄ /na 4-6 osób, w zależności od apetytu/ 300 g kaszki kukurydzianej 40 g słodkiej kukurydzy 2 cebulki dymki 2 spore szczypty oregano 85 g pesto z czerwonych pomidorów 175 g mozzarelli 400 g pomidorków cherry sól, pieprz do smaku 1-2 ząbki czosnku świeża rukola ocet balsamiczny W garnku zagotować 1 litr wody. Zdjąć(...)Rozprowadzić równomiernie i odstawić do wystudzenia (ja ugotowałam kaszkę wieczorem i wstawiłam na noc do lodówki). Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na wystudzonej polencie rozsmarować pesto, ułożyć plastry mozzarelli (ja dodałam także ser rokpol), pokrojone pomidorki, plasterki czosnku. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i skropić oliwą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać przez 15-20 minut. Podawać
KUCHARNIA190g) zielonego pesto, Słoik suszonych pomidorów, Kulki mozzarelli, Sol, pieprz Jak przygotować? Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron znów przekładamy do garnka, dodajemy pesto i dokładnie mieszamy.Kroimy suszone pomidory na male prostokąty, dodajemy do makaronu i znowu dobrze musimy wymieszać. Doprawiamy sola i pieprzem według
Chocolate Stop Temptingfrancuskiego około 15 kabanosów pesto pomidorowe ostra papryka jajko Sposób przygotowania Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski smarujemy cienko pomidorowym pesto i doprawiamy ostra papryką. Zawijamy kabanosy w ciasto tworząc świderki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. i wg gustu posypujemy dowolnymi ziołami. Pieczemy
Pyry na Gazpomidorowy z mięsem: 500g mięsa mielonego 2 średnie cebule marchew 2-3 gałązki selera naciowego 2 żabki czosnku 2-3 łyżki oliwy pomidorowej puszka pomidorów pelatti przecier pomidorowy łyżka pesto bazyliowego sól czarny pieprz, ostra papryka, oregano sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki maki 1.5 szklanki mleka sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa 300-400 g startego żółtego sera(...)przeciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojona w kostkę marchew i seler naciowy. Przesmażamy razem kilka minut i dokładamy mielone mięso. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem i ostrą papryką. Dodajemy pelatti, przecier pomidorowy, pesto bazyliowe i pół szklanki wody. Gotujemy razem kilka minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i oregano. Sos beszamelowy: Masło roztapiamy w małym garnku, zdejmujemy z palnika
Pyry na GazPytacie mnie jak robię pesto. Często go używam do różnych dań, więc gdzieś się już przewinęło, ale postanowiłem, że dobre pesto zasługuje na swój własny post. Składniki -rukola, 80 gram -dwa ząbki czosnku -orzeszki pinii (garść); opcjonalnie orzechy nerkowca -oliwa; dwie łyżki -parmezan; dwie łyżeczki -pieprz, sól -limonka, lub cytryna; sok jedna łyżka Wszystkie składniku miksujemy
BaRepasSkładniki: 1 ciasto francuskie, 6 łyżeczek pesto z suszonych pomidorów, kilka czarnych oliwek, kilka zielonych oliwek, 2 suszone pomidory w oliwie- przepis , 1/2 ogórka kiszonego, 6 plasterki salami, 30 g Sera Korycińskiego "Swojski" Czesławy Zarzeckiej, oregano. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładamy. kroimy na 12 kwadratów. Na każdym kwadracie odciskamy szklankę, tak by w środku był zarys(...)kółka (delikatnie odciskamy, nie wykrywamy kółka). Wszystkie składniki nakładamy na pole kółek, nie wychodząc poza nie, wtedy pozostałą część ciasta ładnie urośnie podczas pieczenia. Najpierw nakładamy po pół łyżeczki pesto na każde kółko i rozsmarowujemy. Następnie układamy plasterki salami, oliwek, suszonych pomidorów i posypujemy serem korycińskim. Na koniec posypujemy oregano. Pieczemy 10 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni
Aga w kuchnipomysłów. Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej
Moja smaczna kuchniaprzepis Margarytki na ciasto , który to przepis jasny i czytelny znajdziecie TUTAJ ! . Nadzienie u mnie jest nieco inne. Poszłam na łatwiznę i chciałam poczuć moje klimaty. Moje nadzienie pesto alla genovese marki Gand’Italia pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim Skworcu przyprawa do pizzy Skworcu ser tarty Grana Padano Doc Piekło Niebo od Ziarenkowo suszone(...)górze. Następnym razem zrobię jak „każą”. I mi nie spiecze najbardziej wystających części. Do przygotowania ciasta użyłam dwóch mąk w równych proporcjach od Młyn Kopytowa . Ciasto wysmaruj pesto. Posyp suszonymi pomidorami z czosnekim niedzwiedzim i czarnuszką. Potrzep przyprawą do pizzy. Nie żałuj sera Grana Padano , jeśli go nie masz, zastosuj parmezan. Pokrój ciasto z nadzieniem
Z Kuchni Do Kuchni