pasztet - 4251 przepisów (strona:157/284)

Pasta z mięsa z rosołu. 163

Jest niedziela,  musi być rosół. Problem jest taki, że praktycznie zawsze zostaje nam mięso z rosołu.  Przeważnie je zamrażam, a kiedy uzbieram większą ilość, robię pasztet, pierogi,  krokiety, lub paszteciki. Tym razem wykorzystałam na bieżąco. Zrobiłam pastę.  Jest naprawdę pyszna. Musztarda dodaje fajnego posmaku. Polecam. Spróbujcie.  Podałam ze swojskimi bułkami. Pycha.... Składniki: 300 g. mięsa

Agusiowe smakołyki
Śliwki węgierki w occie 117

zlewamy i gotujemy 3- krotnie. Po trzecim zalaniu śliwek odstawiamy je w chłodne, ciemne miejsce.                Takie śliwki będą świetnym dodatkiem do pasztetu.                Ten  nieskomplikowany przepis znalazłam w sieci

Proste Potrawy
Olej z natki pietruszki, olej pietruszkowy 121

przez profesjonalnych kucharzy w topowych restauracjach na całym świecie. Oprócz pięknego zielonego koloru, olej pietruszkowy posiada delikatny posmak natki pietruszki, więc idealnie się sprawdzi w towarzystwie grillowanych mięs, warzyw, pasztetów, a także jako element dressingu w sałatkach. Olej z natki pietruszki – mała rzecz, a cieszy 🙂 Składniki oleju z natki pietruszki: 200 ml oleju rzepakowego 1 spory pęczek natki pietruszki szczypta

Moja Delicja
Kotlety mielone z cukinią z piekarnika. 183

około 20 - 25 minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : ( po kliknięciu w nazwę pokaże się przepis ) zapraszam : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa

Kuchnia z widokiem na ogród
Bułki z szarpanym kurczakiem - szybki obiad !! 126

macie pomysłu na wykorzystanie kurczaka gotowanego lub pieczonego który został wam z obiadu,to to jest przepis dla was.Alternatywa dla potrawki z kurczaka lub pasztetu-szybki domowy fast food - pyszne bułki z szarpanym kurczakiem i warzywami- polecam

Swojskie jedzonko
Grzybowa pasta do pieczywa 143

5 / 5 ( 9 votes ) Grzybowa pasta do pieczywa Znowu sezon grzybowy w pełni, grzybów cała masa, a radość z ich zbierania warto zamienić w korzyści . Grzybowa

Ogrodnik w podróży
Leczo na zimę w słoikach. Domowe przetwory. 154

nawet kilkanaście miesięcy. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : ( po kliknięciu w nazwę pokaże się przepis ) zapraszam : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem

Kuchnia z widokiem na ogród
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 140

się rozpuści. Gotowe cukinie przekładam na talerze i delikatnie polewam sosem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem

Kuchnia z widokiem na ogród
BARSZCZ UKRAIŃSKI 110

pieprz, dodać ziele angielskie i liście laurowe, ugotować wywar na małym ogniu przez około godzinę. Po tym czasie mięso wyjąć z garnka (można je użyć do pierogów, krokietów , pasztetu lub sałatki ). następnie do wywaru dodać pokrojone w kostkę buraki i namoczoną odlaną z wody fasolę, od razu wlać ocet, w ten sposób barszcz nie straci swojego koloru. Całość gotować

Zrób to smacznie
Sos chrzanowy – Jak zrobić sos chrzanowy. 109

chrzanowy idealnie pasuje do pasztetu, mięs pieczonych lub jajek. Taki sos jest dużo smaczniejszy od tych, które można kupić w sklepie, a jego smak jest zdecydowanie lepszy. Jest bardzo prosty do przygotowanie więc spokojnie zdążycie zrobić go przed świętami To tylko 5 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sos chrzanowy – Jak zrobić sos chrzanowy Składniki 3 łyżki jogurtu lub śmietany

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. 134

przepisów z dodatkiem cukinii to zapraszam : Risotto z cukinią i kurczakiem. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Placuszki z cukinii z łososiem. Dżem – galaretka z cukinii Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy Kurczak z cukinią Artykuł Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Spaghetti z marchewki na maśle 113

Spaghetti z marchewki, ryż z kalafiora, steki z brokuła, pasztet z selera, tagliatelle z cukinii – czego ci głodni ludzie nie wymyślą Osobiście uwielbiam! Można je przygotować za pomocą spiralizera czyli maszynki do szatkowania warzyw lub temperówki albo za pomocą obieraczki do warzyw z ostrzem do julienne. Takie spaghetti z marchewki ma niesamowicie atrakcyjną formę do chrupania, do przygotowywania sałatek

Dorota Smakuje
Keczup z cukinii z jabłkiem na zimę. Domowe przetwory. 155

przekładam do uprzednio umytych i wyprażonych słoiczków, mocno zakręcam. Pasteryzuję 15 minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa

Kuchnia z widokiem na ogród
Gęś w sosie z owocami 123

Gęś wyszła rewelacyjna, polecam wszystkim. Nasze polskie gąski to najlepszy materiał na mięsko, mniam. Ja upiekłam tylko pałki, piersi. Resztę mięsa przeznaczyłam na pasztet. Napiszę przepis w ciągu kilku dni. Mięso podzielić na mniejsze kawałki. Jak jest dużo tłuszczu to odciąć. Można go potem przetopić na smalec. Mięso doprawić solą, pieprzem, paprykami, majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso

Kuchnia Pokoleń
Cuda natury czyli kilka słów o zastosowaniu jałowca 118

ułatwiających trawienie stanowił niezbędny element biesiad, na których stoły uginały się pod nadmiarem tłustego i ciężkostrawnego jedzenia. Także i dziś jest składnikiem różnych alkoholi, potraw z dziczyzną, pieczeni bigosów, pasztetów, kiszonej kapusty i wielu innych. Jałowiec i jego rola w lecznictwie Jako surowiec farmaceutyczny wykorzystywane są również szyszkojagody jałowca, z których pozyskuje przede wszystkim olejki eteryczne (pineny, terpnen

ProstePesto.pl