oraz szczypiorkiem. Proste do przygotowania i bardzo smaczne. Poniższa bagietka pocięta w plasterki będzie idealną przekąską na fingerparty. Taką bagietkę możecie podać na talerzu z plasterkami rolady serowej nadzianej pastą jajeczną i szynką . Składniki: 5-6 półbagietek (małe, podłużne bułeczki) 150 g wędliny, np. szynki konserwowej 2 opakowania serka wiejskiego (około 0,5 kg) 1 pęczek rzodkiewki 2 łyżki
Ugotowaćjedna Lubella! ViolaPassion Moja rodzina Kocha Się w makaronach. Ja swą miłość do Pasty poczułam dopiero na wakacjach w Rzymie . Teściowa faszerowała mnie makaronem w każdej postaci , nie mogłam pojąć połączenia makaronu z samym sosem z minimalnym dodatkiem bazylii . Dziś już wiem ,że to my Polacy lubimy eksperymenty które rodzą się w naszych kuchniach. I chwała
Viola cooks with passionrozdrobniłem delikatnie widelcem. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałem z dwoma łyżkami majonezu, doprawiłem solą i pieprzem. Sałatę po opłukaniu porwałem na mniejsze kawałki. Rozgrzałem patelnię posmarowaną masłem. Na tortilli rozłożyłem pastę, uzupełniłem kawałkami sałaty. Tortillę zwinąłem w rulony, schłodziłem, pokroiłem w ukośne kawałki. Gotowe
R'n'G Kitchenadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z gruszkami i serkiem Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 160g cukru 3 jajka 120g serka mascarpone 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub pasty waniliowej 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki oleju 2 gruszki Dodatkowo: 2-3 łyżki jasnego brązowego cukru
Mała Cukierenkazwolennikami wybitnej pikanterii, to zostawcie nasiona. Ja większość usunęłam, bo bałam się, że będzie wypalało aż nadto. Następnie wrzuciłam je do malaksera razem z cukrem i zmiksowałam. Teraz przekładamy pastę z papryczek do garnka i podgrzewamy. Następnie, również w malakserze szatkuję cebulę,czosnek i imbir. Dodaję do papryk i znów podgrzewam. Dolewam ocet i zagotowuję. Użyłam garnka z miarką, więc
Karczma Honoriettyszklanki malin (ok. 240 g). Sposób przygotowania: 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 2 h. 2. Odlewamy wodę z daktyli. Daktyle miksujemy na gładką pastę. 3. Orzechy i nasiona rozdrabniamy na drobne okruszki. 4. Rozgniatamy banana i łączymy go z kakao, wiórkami, orzechami i nasionami. 5. Formę do tarty wylepiamy przygotowaną masą. 6. Zagotowujemy mleko kokosowe
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachsmakami :) Na Dzień Kobiet od Kuchni wszystkim damom, paniom, kobietom, kobietkom i dziewczynkom wręczam ciastkowe zawiniątko, ażeby słodkości dziś nie zabrakło :) Kruche ciasteczka owsiane z kakaowym tahini * *tahini- masło/ pasta sezamowe/a Potrzebujesz: 300g mąki pszennej 3 żółtka jaj 100g masła 100g margaryny 250g cukru pudru 2,5 łyżki kakaowego tahini / 2 łyżki czystego tahini + 1 łyżka gorzkiego kakao
Kuchnia w Słońcu Skąpanadyniowo- ziemniaczane na ostro Potrzebujesz: 800g dyni 3 średnie ziemniaki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko 3,5 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki płatków chilli / 2 łyżeczki pasty chilli / 1 spora papryczka chilli z nasionkami 3cm świeżego imbiru 3- 4 łyżeczki soli 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka czarnego pieprzu olej do smażenia śmietana natka pietruszki Sposób przyrządzenia
Kuchnia w Słońcu Skąpanaperfect moment for pumpkin! That cheap, available everywhere vegetable is perfect for various dishes – as a side for meat, as a cream soup, it goes well with pasta. I’ve decided to make a risotto with pumpkin and it was a good decision, the final dish is really tasty, perfect as a side to meat, also perfect
Martyna Cooksdomowy ajwar Ta wielce smaczna pasta jest potrawą kuchni bałkańskiej (a dokładniej- serbskiej), a przyrządza się ją z papryki, bakłażanów i pomidorów, z dodatkiem czosnku, cebuli, octu i przypraw. Przy okazji każdego pobytu w Chorwacji przywozimy do kraju zapas kilku słoiczków Ajvaru, choć obecnie nie ma żadnego problemu z zakupieniem go w polskich sklepach- ale wiadomo, "oryginalny" lepszy. Chyba
Aromatyczne Podróżesoku z cytryny (w ilości, która smakowo Ci pasuje, ja daję zwykle 3 łyżki). Na koniec dopraw solą ziołową i porządnie wymieszaj. A Wy lubicie serki śniadaniowe lub pasty kanapkowe? Jakie są Wasze ulubione? ;) Możesz polubić nas także na Facebooku /obserwować na Instagramie / Google+ , cieszymy się, że jesteś z nami! Trzymajcie się ciepło! Paulina
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńzupa naleśnikowa) * Sosy i dipy (np. Dip z ciecierzycy, Sos beszamelowy) * Sałatki i marynaty (np. Sałatka z selera, Marynata pelargoniowa) * Przekąski i smarowidła do chleba (np. Bruschetta z fenkułem, Pasta z owczego sera) * Dania główne : Potrawy warzywne (np. Grecki placek ze szpinakiem) Tarty (np. Tarta warzywna) Potrawy mięsne (np. Szaszłyki ze strusia) Potrawy rybne (np. Sandacz z cukinią) Potrawy
Z miłości do słodkościupieczenia tego chleba przymierzałam się od dawna. W końcu się udało i jest. Fajny chleb z popękaną warstwą na wierzchu. Te pęknięcia to pasta ryżowa. która w trakcie pieczenia nadaje takiej struktury. I dlatego ten chleb nazywa się tygrysi. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniodwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten zdobyłam na spotkaniu kulinarnym STOWARZYSZENIA” KRZEMIANKI ” , na którym to danie było zaprezentowane. Jajka faszerowane pastą śledziową . Składniki : jajka gotowane, śledzie matiasy lub konserwowe, majonez sól,pieprz, papryka czerwona, Sposób przygotowania : Ugotowane jajka przecinamy na pół , wydrążamy żółtka i wkładamy do miskUgotoi. Do żółtek wkładamy bardzo
Pysznosci Babci Basi