pasty - 13297 przepisów (strona:539/887)

Placek czekoladowy babci Basi 150

gramów miękkiego masła, 3 jaja, Ponadto do posmarowania placka : dżem morelowy   Sposób przygotowania : Do około 8 łyżek gorącej wody wsypujemy 50 gramów kakao i ucieramy na gładką pastę ( żeby nie było grudek )   Dodajemy resztę produktów i ucieramy – miksujemy wszystko razem, Metoda ta jest szybka i skuteczna. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem i wykładamy dno papierem do pieczenia

Pysznosci Babci Basi
Placki ziemniaczane podane z pesto z rukoli i jajkiem w koszulce 169

minuty z każdej strony. Każdy usmażony placek przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Składniki na pesto miksuję lub ucieram w moździerzu na gładką pastę. Gotowe placki ziemniaczane przekładam pesto i podaję z pomidorkami oraz ugotowanym jajkiem w koszulce. Smacznego, Klaudia. *Jajko w koszulce proponuję wykonać według tego  przepisu

Mango Papaja
Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa 154

trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 trawa cytrynowa 1 cm świeżego imbiru 1 łyżka pasty curry. ok 1 kg upieczonej dynii 1,5 l bulionu 4 łyżki mleka kokosowego Sposób przygotowania Masło wrzuć do garnka. Na masło wrzuć cebulkę i poczekaj aż się zeszkli. Dodaj

Mieszam w Garnku
Tartaletki z kremem budyniowym i owocami 156

rondelka 4/5 tej ilości. Zagotować. 2 niezbyt czubate łyżki mąki ziemniaczanej, wymieszać z pozostałą 1/5 częścią soku. Dokładnie żeby nie było grudek. Kiedy sok się zagotuje dodać naszą pastę mączną, zmniejszyć ogień i gotować (ciągle mieszając) do momentu, aż sok będzie przypominał delikatny, prawie przeźroczysty kisiel.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Łosoś atlantycki w cieście piwnym 224

maku Muszle taco z łososiem wędzonym Nigiri sushi z łososiem Temari sushi Tatar z łososia Szaszłyki z łososia Bliny ziemniaczane z łososiem Kotlety siekane z łososia Najlepszy domowy fishburger Pasta z pieczonego łososia Łosoś pieczony w niskiej temperaturze Chrupiący łosoś Gordona Ramsaya Krakersy z łososiem Łosoś w cieście francuskim Zupa rybna z kluskami francuskimi Śródziemnomorska zupa rybna Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Pasta na kanapki z orzeszków ziemnych i sera feta 228

suchej patelni i odstawiamy do wystygnięcia,potem miksujemy blenderem wszystkie składniki razem,na gładką masę,jak będzie za gęsta to można dodać odrobinę oliwy od suszonych pomidorów,nie solimy pasty ,bo serek jest już słony Smacznego

Swojskie jedzonko
Bezglutenowe knedle z truskawkami 126

Nutrifree i był to strzał w 10 :) Knedle smakują naprawdę wyśmienicie. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 1,5 szklanki Mixu do pierogów Nutrifree (Mix per Pasta Fresca) sól 1 kg średnich truskawek (umytych i odszypułkowanych)  Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Przestudź i obierz. Ziemniaki przepuść przez praskę lub zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach

Kuchnia bezglutenowa
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 324

papryką. Kumin i kolendrę tłuczemy razem w moździerzu na pył, dodajemy do miseczki. Przeciskamy przez praskę obrany z łupinek czosnek, dodajemy 3 łyżeczki soli i całość mieszamy na gęstą pastę.   SPATCHCOOK Technika pieczenia mięsa na płasko, tzw. ‘spatchcook’, jest szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć

Karo in the Kitchen
Steki z serem pleśniowym jako przekąska 218

figi zmiękną. Całość ostudzić, przelać do blendera i rozdrobnić. Zblendowaną mieszankę umieścić ponownie w rondelku na małym ogniu i dodać cukier. Mieszać do rozpuszczenia cukru i zagęszczenia do formy pasty. The post Steki z serem pleśniowym jako przekąska appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Przepis na Naleśniki z Serem 581

zależy od tego jak wilgotny mam ser, ja dodaję około 4 łyżek, ser nie powinien być zbyt rzadki ale też nie suchy po dodaniu jogurtu, w konsystencji powinien przypominać pastę na kanapki  ). Dodaję cukier waniliowy, cukier (ilość cukru zależy od tego jak słodki chcemy ser) i całość dokładnie mieszam, po wymieszaniu możemy dodać rodzynki i jeszcze raz wymieszać

Uwaga Babcia Gotuje
Babeczki na 9 sposobów 213

zastąpić ją białą czekoladą rozpuszczoną z odrobiną słodkiej śmietanki. Drożdżowe bułeczki muffinkowe z czekoladą i jagodami goji Muffinki troszkę inaczej, bo z drożdżowego ciasta. Wytrawne muffinki z szynką i pastą jajeczną Ciekawy pomysł na kolację. Muffiny kawowo-waniliowe z czereśniami Czereśnie można zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami. Czekoladowe muffinki z czekoladą Coś dla wielbicieli czekolady. Kawowe muffinki z figami Pyszne połączenie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Curry z wieprzowiną i papryką 158

łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 żółta papryka 1 papryczka chili 400 ml mleczka kokosowego 100 ml wody lub bulionu 1 łyżeczka skórki z limonki 1 łyżka żółtej pasty curry 2 łyżeczki mielonego curry 2 ząbki Czytaj dalej... Artykuł Curry z wieprzowiną i papryką pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Makaron Drwala 330

wystartować w konkursie organizowanym na durszlak.pl z marką Lubella. Temat makaronów na moim blogu zdawać by się mogło dość mocno eksploatowany, ale nic bardziej mylnego. Propozycji na pastę mam w głowie co nie miara, zresztą  chyba najlepiej oddaje to też hasło konkursowe "1000 osobowości, 1000 pomysłów jedna Lubella". Bardzo lubię rywalizację i lubię kiedy ktoś ocenia moje umiejętności. Dzięki

SMYKWKUCHNI
Burgery z kaszy jęczmiennej i buraków z oscypkiem 177

smaku. Wykonanie – pesto: Wszystkie składniki tj. rukolę, bazylię, natkę pietruszki, czosnek, suszone pomidory, orzechy i ser umieszczamy w blenderze, dodajemy oliwę lub olej sezamowy i miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby dolewamy jeszcze oleju. Następnie delikatnie solimy do smaku. Gotowym pesto smarujemy podpieczone wcześniej kromki chleba. Następnie układamy kotleciki z oscypkiem, dekorujemy sałatą i polewamy sosem grzybowym

Kuchnia Bon Appetit
Jajka faszerowane po włosku 156

suszonych pomidorów. Do żółtek dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, pokrojoną w kostkę szynkę parmeńską i starty ser. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią. Jajka faszerujemy pastą i ozdabiamy kaparami, serem i szynką

Kuchnia Bon Appetit