pasty - 13297 przepisów (strona:519/887)

Jajka faszerowane awokado 143

oddzielić żółtko od białka. Awokado rozgnieść widelcem (lekko skropić cytryną, aby nie z ciemniało), dodać do żółtka i przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Białka gotowanego jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Jajka ugotować, obrać i przekroić na pół 2. Awokado zmiażdżyć widelcem i dodać żółtka 3. Wszystko razem

KuchniaWeDwoje.pl
Cafe Furkot | Warszawa 171

kuchni marokańskiej. Podczas wizyty miałam okazję spróbować kilkunastu dań, z pośród których wybrałam swoje ulubione, jak np. kaczka, która była idealnie doprawiona i rozpływająca się w ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie

Kuchnia Bazylii
Sałatka krewetkowa z wasabi 187

Bardzo pyszna i bardzo szybka sałatka a smakuje wybornie. Awokado powinno być dojrzałe a krewetki można nabyć już gotowane albo zakupić surowe i usmażyć. Pastę wasabi zakupiłam w Kuchniach świata. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Sałatka krewetkowa z wasabi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 202

sałatkę, czyli baza z warzyw, dodatki zawierające białko i zdrowe tłuszcze, dressing i gotowe! Dobrym pomysłem są klopsiki z prosta surówką z melona i chili czy wrap śniadaniowy z pastą twarogowo-jajeczną. A na deser? Domowe czekoladki kokosowe. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem i Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem 2. Szybkie i zdrowe dania do pracy Autor

Ugotowane pozamiatane
Sosy do jaj oraz wędlin wielkanocnych 118

Obowiązkowym elementem Wielkanocy jest jajko, dlatego robi się je i podaje na różne sposoby. Najczęściej są gotowane na twardo i podawane z majonezem i szczypiorkiem albo faszerowane różnymi pastami. Dobrze jest mieć oprócz ciekawego farszu coś jeszcze, co je lekko urozmaici, dlatego proponuję 3 proste sosy, które sprawdzą się także jako dodatek do świątecznych wędlin.  1) Sos chrzanowy Składniki

Bon appetit mon amie
Falafele a'la jajka po szkocku (wegetariańskie jajka po szkocku) 168

jajka po szkocku możesz podawać na ciepło lub na zimno (np. zabrać na piknik). Najlepiej będą smakować z dodatkiem sosu - np. jogurtowego z czosnkiem, jogurtu wymieszanego z pastą harissa czy sosem tzatziki .  ➤ Rada: Jak zgrabnie uformować wege jako po szkocku? Wypróbuj mój sposób. Zwilż dłonie wodą. Weź ok. 3/4 porcji masy (mam na myśli 1/8 całości) i rozpłaszcz

Chilli Czosnek i Oliwa
Wędzony twaróg z suszonymi pomidorami i ogórkiem kiszonym 207

pewno spotkaliście w sklepie twaróg wędzony. Na ogół jest on solony, zdarza się że jest z pieprzem lub innymi przyprawami. Zdecydowanie ma oryginalny smak. Przygotowałam z niego smaczną pastę na kanapki. Zawsze to jakaś odmiana. Składniki: Twaróg wędzony ( 1 opakowanie ) Kilka suszonych pomidorów w oleju 1 ogórek kiszony 2 łyżki posiekanego szczypiorku Śmietana gęsta kwaśna Pieprz Wykonanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem

Smaki Ewy
Kawior na listkach cykorii 90

obrałem i przecisnąłem przez prasę do ziemniaków. Ser starłem na tarce o małych oczkach na drobne paseczki. W misce wymieszałem ziemniaki, tarty ser, majonez i szczyptę soli. Tak przygotowaną pastę nałożyłem po łyżce na każdy listek cykorii, na to około pół łyżeczki kawioru i posiekany szczypiorek

R'n'G Kitchen
Jajka faszerowane 137

zacząć planować świąteczne menu. Jego podstawą są jajka. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie - ozdobione odrobiną majonezu, chociaż podaje się je także na inne sposoby, np. faszeruje różnymi pastami. Ja dzisiaj proponuję farsz tuńczykowy, złoty z żółtym serem, z chrzanem oraz z kiełkami. JAJKA FASZEROWANE 1) Farsz tuńczykowy Składniki: 4 żółtka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki

Bon appetit mon amie
GOFRY BELGIJSKIE 114

przepis na brukselskie gofry ! SKŁADNIKI: na około 10 gofrów 180 ml wody gazowanej 210 ml letniego mleka pełnotłustego 6 g drożdży świeżych (lub 3 g drożdży instant) 1 łyżeczka pasty z wanilii (może być ekstrakt waniliowy) 2 duże jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka cukru szczypta soli 270g mąki pszennej 90 g roztopionego i wystudzonego masła PRZYGOTOWANIE: Krok

Moja Książka Kucharska
GLAZUROWANE UDKA KURCZAKA Z GRILLA 147

solą, sokiem z cytryny oraz 1 łyżką oliwy - odstawiamy. Krok 6. Na rozgrzanym grillu układamy udka kurczaka, pieczemy przez około 30 minut, często obracając. Pod koniec pieczenia smarujemy udka pastą z mango - pieczemy do momentu, aż skórka będzie chrupiąca. Smacznego :) Zobacz inne przepisy na grilla >>> *zdjęcie dzięki uprzejmości tiverylucky z freedigitalphotos.net

Moja Książka Kucharska
Wiosenne ptysie wielkanocne 200

ptysie przekrój na pół w poprzek i pozostaw do ostudzenia. Nadzienie: 1. Mrożony lub surowy groszek blanszuj ok. 6min. 2. Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i zmiksuj na pastę lub zblenduj. 3. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli potrzeba. Całość: 1. Ptysie wypełniaj nadzieniem przy pomocy rękawa cukierniczego. 2. Dekoruj plasterkami rzodkiewek i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Spring puffs

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pasta z grillowanego bakłażana 165

miseczki. Do blendera wkładamy czosnek, pomidory i oliwę, blendujemy, następnie dodajemy bakłażan, i posiekane listki czosnku  niedźwiedziego oraz przyprawy i sok z cytryny. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę. Podajemy do pieczywa

Gotowanie jest łatwe
Jajka faszerowane tuńczykiem 377

pół i oddzielić żółtko od białka. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać do niego odsączonego tuńczyka i resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Ugotować i obrać jajka 2. Pokroić jajka na połówki 3. Oddzielić żółtko od białka 4. Wymieszać wszystkie składniki

KuchniaWeDwoje.pl
Cinnamon & Choco Snails 174

siemieniem lnianym zalanym gorącą wodą.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C.  Piecz 20 minut. Pod koniec pieczenia przygotuj lukier.  Wymieszaj cukier z wodą tworząc pastę. Gorące bułeczki pokryj lukrem. Gotowe! Są pyszne ciepłe i zimne

Lajtkraft food intolerance

Proponowane wyszukiwania