pasty - 13297 przepisów (strona:523/887)

Zielone jajka z awokado 168

wody Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Wydrążam żółtka i przekładam je pojemnika, dodaję do nich obrane awokado, olej rzepakowy i sok z cytryny, sól, pieprz. Pastę wyciskam szprycą do jajek, dekoruję plastrami rzodkiewki. Sałatę myję, strzępię na talerzu, dodaje jajka, pokrojone papryk. Szynkę zwijam w rulon i wkładam w nią plastry ogórka. Dodaję przekrojone pomidorki

wesoła kuchnia
Babeczki z sokiem z coca-coli i pizza na pysznych blachach ;) Gotowanie z dzieckiem jest super. 201

Idąc za ciosem Mąż kupił któregoś razu w pobliskiej, sprawdzonej piekarni gotowe blaty do pizzy (w języku Maksiowym - tytułowe blachy). Starł w miseczkę sera żółtego, przygotował pastę pomidorową do posmarowania. Syn przy swoim stoliczku smarował blat, posypał serem, ułożył porwaną w paluszkach wędlinkę i z wielką dumą stał przy piekarniku jak już mu wstawiliśmy pizzę. Taki był

Kuchnia po mojemu
Najprostsze wegańskie trufle „karmelowe” 162

melakser o dużej mocy nie jest to konieczne), przełożyć do misy melaksera, dodać po łyżeczce soku z cytryny i wody, miksować na maksymalnych obrotach aż daktyle zostaną rozdrobnione na pastę (jeśli kawałki daktyli osadzają się na ściankach misy, przerwać pracę melaksera i przesunąć je na dno). Jeśli daktyli nie udaje się wystarczająco rozdrobnić, dodać drugą łyżeczkę wody i kontynuować miksowanie

Even Better Food
Tarta kokosowa z chia bez cukru, bez glutenu, wegańska 381

Nadzienie: 2 puszki mleczka kokosowego (każda po 400ml) 7 łyżek syropu z agawy szczypta soli 50g mąki kukurydzianej 4 łyżki nasion chia 1 i 1/2 łyżki oleju kokosowego kropla pasty waniliowej lub ekstrakt z wanilii Wierzch: płatki kokosowe do posypania lub wiórki kokosowe około 300-400g świeżych owoców (truskawki, maliny, jagody, jeżyny, kiwi) bratki do ozdoby Spód

Mała Cukierenka
Focaccia z serem feta i oliwkami 182

więcej. Ale UWAGA - nie kładźcie tego wszystkiego na raz ! Ograniczcie się do 2 dodatków oraz ziół. Focaccia ma być prostym plackiem drożdżowym. Focaccia przygotujcie na kolację, jako dodatek do past kanapkowych lub jako pieczywo do lekkiej sałatki. Focaccia drożdżowa z dodatkami to także świetna przekąska na domówkę lub spotkanie z przyjaciółmi. Sprawdza się także podczas pikniku na świeżym powietrzu. Składniki

kolorowotorcikowo
PIECZONY KALAFIOR Z FIOLETOWYMI ZIEMNIAKAMI I CZOSNKIEM 189

chińskich trufli") 5-6 ząbków czosnku posiekana natka pietruszki dobry olej/oliwa dobra sól, swieżo zmielony pieprz, płatki chilli Przygotowanie Czosnek obierzcie, wrzućcie do moździerza, posypcie solą i rozgniećcie na pastę. Odstawcie na kilka minut. W międzyczasie tak zwanym wyszorujcie ziemniaki, kalafiora umyjcie i podzielcie na różyczki. Nagrzejcie piekarnik do 200 st, przygotujcie naczynie do pieczenia. Rozgnieciony czosnek wymieszajcie z olejem

OliveandThyme
Pesto ziołowe – zrób to sam! 174

Przy włączonym blenderze powoli dolewaj oliwy. Miksuj do momentu idealnego połączenia się ziół z resztą składników. Wszystko dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowane pesto możesz urozmaicać i zmieniać składniki. Pasta idealnie nadaje się do kanapek, makaronów, sałatek, ryb i mięs. Artykuł Pesto ziołowe – zrób to sam! pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Miętowe kule mocy z młodym jęczmieniem,chia i bakaliami (Gluten & White sugar free) 190

kokosowej  1 łyżka melasy karobowej ewentualnie miodu  spora garść świeżej mięty  Wykonanie :  1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem. Po wystudzeniu miksujemy na gładką pastę. Nasiona babki oraz jęczmień a także mąkę wsypujemy do miski.  2.Dodajemy nasiona chia całość zalewamy wodą brzozową i mieszamy do momentu napęcznienia nasion chia. Powstanie gęsta masa. Dodajemy daktyle

vaniliowoczekoladowa
Kiszone cytryny - cenny probiotyk 238

jelita i cały układ trawienny. Szczególnie cennym o tej porze roku. Jak je wykorzystać? Nadają się do sosów, dressingów, deserów, ciast, jogurtów, koktajli, sałatek, potraw mięsnych, rybnych i past. Składniki: 6 cytryn Bio niewoskowanych + 3 na sok 7 łyżek soli gruboziarnistej kawałek imbiru kawałek kory cynamonu 2 listki laurowe Wykonanie: cytryny wyszorować i wyparzyć. Naciąć na krzyż do 3/4 długości

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tortille serowe zapiekane z sosem pomidorowym i serem gran primo 231

świeżą rukolą, bazylią czy dowolnymi kiełkami. Jest dodatkowy smak i kolorem pięknie robimy smaczny kontrast całej przystawce. Składniki: 4 placki tortilli (są średnie i duże, kupiłam te średnie) słoiczek pasty warzywnej Podravki "Relish" 200 g - zmiksowany: ogórek, papryka i koncentrat pomidorowy (kupiłam w Kauflandzie, pycha!) (zamiennie może sos pomidorowy, przecier pomidorowy) około 16 plastrów żółtego sera

Zasmakuj Kuchni
M jak MĄKA 226

pieczywo bezglutenowe i na ciasta. - mąka żytnia: ma więcej wartości odżywczych niż mąka pszenna. Dobra do wypieku chleba. mąka pszenna, źródło: niam.pl - mąka sojowa: dobra do wyrobu mleka i past sojowych. Używana przez wegan zamiast jajek. - mąka ryżowa: ma słodkawy smak. Zagęszcza zupy i sosy. Dobra do panierowania lub przygotowania makaronu. - mąka gryczana: ma brązowoszary kolor. Używana do przygotowywania blin

Gotuję Testuję
Wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą 137

pokrojona na kawałki pół kilo boczniaków, umytych i pokrojonych na kawałki kalarepa, obrana i pokrojona cukinia, obrana i pokrojona po pół łyżeczki zmielonego pieprzu, papryki i tymianku łyżeczka pasty chili małe opakowanie passaty pomidorowej koperek do dekoracji   Jak przygotować wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą? Cebulę podsmażyć, kiedy się zeszklą dodać paprykę i boczniaki. Po kilk minutach dodać kalarepę

Ugotowane pozamiatane
Mus z wątróbki z wiśniami alla żydowski kawior 163

Moją ulubioną śniadaniową pastą do chleba jest mus z wątróbki. Klasyczna wersja z kuchni izraelskiej to drobno posiekana wątróbka, którą wcześniej smażyliśmy z cebulką, podawana z posiekanym jajkiem i buraczkami. Jest coś atawistycznego w krwawych czerwonych buraczkach podawanych jako dodatek do mięsa, ale ja wolę dodawać wiśnie i miksować wątróbkę. Wtedy ma lepszą konsystencję i nie trzeba tak dokładnie czyścić

Ugotowane pozamiatane
Szybkie grahamki z miodem na drożdżach 137

prostu dobrze. Bułeczki nie są zbyt ciężkie, ale też różnią się konsystencją i smakiem od białych bułek pszennych. A ja będę dobrą żoną i zrobię do nich jeszcze pastę jajeczną. Jeśli myślicie o jakiejś zdrowszej alternatywie niż białe buły, spróbujcie koniecznie tego przepisu. Drukuj Szybkie grahamki z miodem na drożdżach Składniki 250 g mąki pszennej graham 250 g mąki pszennej

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania