Pasta to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju kanapek. Ma idealną konsystencję a dzięki ogórkom również ciekawy smak. Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - 6 jajek - cebula - 2 ogórki kiszone - 10 dag sera żółtego - pęczek szczypiorku - sól, pieprz - 2 łyżki majonezu - ½ małego jogurtu naturalnego Wykonanie Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Cebulę obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć papierowym
Świat SmakuSmaczna pasta z białego sera, rzodkiewki i szczypiorku - idealna do chleba lub krakersów. Składniki: 250 g twarogu 10 rzodkiewek pęczek szczypiorku 3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany 2-3 łyżeczki startego świeżego imbiru 2-3 łyżeczki chrzanu sól, pieprz Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce, szczypiorek posiekać. W miseczce rozdrobnić ser i wymieszać z rzodkiewką i szczypiorkiem, dodać jogurt, imbir
wyzwania kuchenneMoże nie wygląda zbyt apetycznie..ale smakuje dobrze..takiej pasty jeszcze nie robiłam ..a pomysł na nią podpatrzyłam w książce Michela Morano -Moje Smaki..ja zamiast śledzia wędzonego dałam makrelę..i w sumie robiłam na oko..nie ważyłam ani ryby ani marchewki.. 125 g śledzia wędzonego [ dałam makrelę wędzoną] 250 g marchewki 1 łyżka różowego pieprzu
Moje domowe kucharzenieprzekąska żeby dodać energii i zaspokoić pierwszy głód. Dobrym pomysłem są po prostu orzeszki do pochrupania, ale to by było zbyt oczywiste. Miałam ugotowany bób więc przygotowanie tartinek z pastą bobowo-pistacjową nie zajęło mi wiele czasu. Małe kanapeczki zaciekawiły smakiem, zaintrygowały i nasyciły na jakiś czas. Szybko zniknęły a to oznacza, że smakowały. A może przygotujecie cały Talerz kolorowych
Smaczna PyzaPrzepis na tę pastę pojawił się na moim blogu dwa lata temu. Postanowiłam Wam ją przypomnieć. Mam nadzieję, że Wam posmakuje :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrymiałam okazję tam spróbować. Barcelona - paella, owoce morza, egzotyczne owoce, pesto, Nicea - stek, Wenecja - niesamowite lody, kawa, pizza i makarony. Może nie będę odkrywcza, ale to właśnie niezwykle aromatyczne pasty stały się dla mnie symbolem Włoch. Ta podróż dała mi już wtedy zupełnie inne spojrzenie na kuchnię i gotowanie. Byłam jeszcze wtedy dziewczynką i niewiele pozwalano mi robić w kuchni
Ratunku obiadTaką pastę uwielbiam:) Może być jako smarowidło do chleba, dodatek do krakersów (jeśli nie stosuje się MM), a ja traktuję ją jak dip i zjadam z surowymi warzywami. Mój małżonek twierdzi, że ma wykwintny smak, choć to tylko jajka i tuńczyk najzwyklejszy;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPrzyszła mi wielka ochota na jakąś kanapkową pastę w stylu pasty/smalcu z fasoli , którą niedawno robiłam. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam żadnej pasty, dawno też nie robiłam nic z ciecierzycy. Więc gdy do tych dwóch faktów doszedł przepis, który znalazłam w dodatku do GW, to od razu poszedł do realizacji:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyMówi się, że nie wygląd się liczy tylko wnętrze. W przypadku tej pasty powiedzenie to jest słuszne w 100%. Nie poraża urodą, ale smak wynagradza średniej jakości doznania wzrokowe;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam awokado i jak zbliżało się już do etapu pełnej dojrzałości zaczęłam intensywnie myśleć na co je tym razem przeznaczyć. Na pastę , którą niedawno robiłam, a która tak bardzo mnie (i nie tylko mnie) zachwyciła? A może wymyślić inną? A może, co najczęściej robię, przerobić na krem czekoladowy ? Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPasta z cyklu: wszystko mini, czyli jajeczka przepiórcze, liście z zaczątkiem rzodkiewki (przerywałam zasiewy) i maleńkie jeszcze listki rukoli. Składniki mini, ale w smaku maxi:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam żadnej strączkowej pasty, a w czasie porządków w spiżarni wyszło na jaw, że zapasy strączków mam spore. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKażdy pewnie z was ma swój ulubiony sposób na faszerowane świąteczne jajka. Ja co roku staram się robić je inaczej, a że razem z mężem bardzo lubimy pastę z makreli postanowiłam nią wypełnić jajka. Prosta, szybka i pyszna przekąska gotowa zaledwie w kilka minut będzie gościć na naszym świątecznym stole. A u was jakie jajeczka goszczą? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikRzymie, I na obiad zabieram Was do Wloch. Orginalnie, powinno byc ze spaghetti, ja chcialam mojemu maluchowi ulatwic zycie wiec wybralam swiderki. Zapraszam na makaron z pulpetami- lub pasta with meatballs. Przepis na 800 gr miesa mielonego. Gotujemy najpierw dwa ziemniaki, dusimy przez praske. Kroimy 2 cebule, dodajemy 2 jajka, ziemniaki, mieso mielone, posiekana natke pietruszki ,sol I pieprz. Wszystko
Smaki Edyty