Ciasto waniliowo-kakaowe 162mleko i mąkę z proszkiem. Mieszamy dokładnie, najlepiej mikserem, bo masa będzie dość gęsta. Następnie dodajemy pianę z białek i dokładnie mieszamy. Wodę mieszamy z kakao na dość gęstą pastę. Dodajemy niespełna połowę ciasta - mniejszą część. Dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do formy, keksówki ok. 25x15 cm. Ciasto wykładamy na przemian - białe, ciemne. Pieczemy w temp. 180 st. C przez
Kucharzyca
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 388ostygnięcia. Ciecierzycę odlewamy z zalewy. Buraki obieramy i kroimy na małe kawałki. Następnie ciecierzycę, buraki, oliwę, sok z cytryny i tahini blendujemy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeszcze chwilę blendujemy. Przekładamy do miseczki i wstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy z ulubionym pieczywem, chlebem pita lub nachosami. Biało-czerwone przekąski
My Chcemy Jeść
Przekąski imprezowe - zestawienie 337serem Tortilla z papryką Kąski kurczaka Zapiekane kabanosy Hot dog Grilowany ananas Pieczone ziemniaki Rogaliki z kiełbasą Tortilla z szynką Grzanki z czerwoną cebulą Ziemniaki faszerowanee Focaccia z pomidorkami Pasty na kanapki Focaccia z rozmarynem Focaccia z kiełbasą Grzanki z krewetkami Krewetki w tempurze Kukurydziane kiełbaski Roladki z bakłażana Skrzydełka miodowe Skrzydełka bbq Kurczak ala kfc Sushi Oliwki w cieście
Gotowanie i blogowanie
Prawie Carbonara 209Olivera, wie o kim mowa ;) W tym przepisie są użyte tylko żółtka jajek, ale widziałam też przepisy z całymi jajkami, tak też w sumie moi włoscy znajomi robili tą pastę, ale zawsze bez śmietany! Składniki na jedną porcję porcja łososia 100g pieczarek 2 żółtka pół czerwonej cebuli parmezan Ja ugotowałam mojego łososia na parze, ale można też podsmażyć na patelni
Delusional Trine
54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 377szpinaku 47. Sorbet z winogron 48. Przekąska z białej rzodkwi z farszem z groszku 49. Placki z kaszy jaglanej z łososiem i jogurtem 50. Chrupki z ciecierzycy 51. Pasta z pieczonej papryki i masła orzechowego 52. Jaglane a’la Raffaello 53. Parówki w cieście francuskim 54. Trufle czekoladowe Artykuł 54 przepisy na Sylwestrowe przekąski pochodzi z serwisu Just
Be Fit Be Strong
10 pysznych sylwestrowych przekąsek vol. 2 322wybierze coś dla siebie. Pod każdym zdjęciem znajduje się opis, klikając w niego zostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Carpaccio z buraka ze śledziem _______________________________ #2 Jajka faszerowane pastą z awokado _______________________________ #3 Kokosanki _______________________________ #4 Sałatka z jarmużem _______________________________ #5 Sałatka z mozzarellą _______________________________ #6 Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą _______________________________ #7 Sałatka z szynką i sosem czosnkowym _______________________________ #8 Serowy chlebek ze szczypiorkiem
Kolejny blog o gotowaniu
Sylwestrowe menu z Lidl. Przepis na jajka z krewetkami 265Dipy, koreczki, hummus, soczyste oliwki, steki maminha Lidl stek i Prosecco. Aby dobrze się bawić przygotowano dla nas kolorowe gadżety sylwestrowe. Więc będzie zabawa!!! Przygotowałam dla Was pastę jajeczna z krewetkami 4 jaja 100 g mrożonych krewetek koktajlowych łyżka masła sok z cytryny 1 łyżka serek Philadelfia 1 łyżeczka musztardy (żółtej amerykańskiej lub Dijon) sól
AZgotuj!
Tort Red Velvet urodzinowy 345serwatki 360 g pszennej mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 450 g cukru 1 łyżka kakao ½ łyżeczki soli 2 duże jajka 350 ml oleju 1 łyżka winnego octu ¼ łyżeczki waniliowej pasty 2 łyżeczki czerwonego barwnika otarta skórka z cytryny Krem 300 g twarożku lub serka ricotta 250 g masła 200 g białej czekolady 50-100 g cukru pudru wedle smaku
codojedzenia
Hummus 255minut W tym czasie posiekać czosnek, a warzywa pokroić w słupki Ugotowaną ciecierzycę odcedzić i opłukać Dodać tahinę, czosnek, sok z cytryny i bardzo dokładnie zblendować na gładką, jednolitą pastę Następnie, powoli i porcjami, dodawać lodowatą wodę i blendować ok. 2 minut do całkowitego połaczenia masy Gotowy hummus włożyć do lodówki i schłodzić Przełożyć do miseczki, skropić oliwą z oliwek
Szczęśliwa kuchnia
Hummus 255minut W tym czasie posiekać czosnek, a warzywa pokroić w słupki Ugotowaną ciecierzycę odcedzić i opłukać Dodać tahinę, czosnek, sok z cytryny i bardzo dokładnie zblendować na gładką, jednolitą pastę Następnie, powoli i porcjami, dodawać lodowatą wodę i blendować ok. 2 minut do całkowitego połaczenia masy Gotowy hummus włożyć do lodówki i schłodzić Przełożyć do miseczki, skropić oliwą z oliwek
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Potrawy na Sylwestra 2016 237rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą
Codzienne Gotowanie
Zdrowe ciasto kawowo-korzenne (FIT) 1050rondelku i zalać wodą. Całość gotować (na małym ogniu) 10 minut, a następnie zblendować na gładką masę. Miękki olej kokosowy należy utrzeć z cukrem i kolejno z jajkami oraz pastą z daktyli. Mąkę połączyć z sodą i proszkiem do pieczenia - po czym stopniowo dodać do pozostałych składników i dokładnie wymieszać. Ciasto przelać formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić
Di gotuje
Warsztaty świąteczne z Agatą Wojdą i degustacja win niemieckich 226orzechowy, odrobinę miodu i soli. Przygotowujemy dodatek ziemniaczane pure. W osolonej wodzie gotujemy do miękkości ziemniaki. Przecieramy przez maszynę do pure lub bardzo dokładnie ugniatamy. Dodajemy masło, śmietanę, pastę z dorsza, otartą skórkę z 1 cytryny i pomarańczy, sok cytrynowy i wyrabiamy na gładkie i kremowe pure. Rozgrzewamy piekarnik do 200C, rybę lekko solimy i układamy na blaszce wyłożonej papierem
karmelowy
Bułeczki drożdżowe z soczewicą i suszonymi pomidorami 162passaty pomidorowej 80 ml oleju (użyłam oleju z suszonych pomidorów) 0/5 czerwonej cebuli łyżka oleju z suszonych pomidorów 3 łyżki passaty pomidorowej 100 g czerwonej soczewicy 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów ząbek czosnku Drożdże mieszamy z cukrem i czekamy aż się rozpuszczą. Dodajemy łyżeczkę mąki, łyżkę ciepłej wody i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy do mąki wraz
Mienta blog
“40 przepisów Królowej Fasoli” – recenzja 194swojego dzieciństwa pani Joanna. Są też oczywiście sałatki, zupy i drugie dania z wykorzystaniem fasoli. Co bym ugotowała z tej książki? Ciekawie wygląda oryginalna owocowa sałatka z fasoli, pasta do chleba z fasolą i chrzanem, pasztet ze śliwką, fasola w panierce, pierogi z nadzieniem z fasoli, babka ziemniaczana z fasoli, tort z fasoli i ciasto fasolowe z bakaliami. Chyba zakocham
Ugotowane pozamiatane