pasta - 17303 przepisów (strona:685/1154)

Sushi temaki 195

cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatki: sushi nori Blue Dragon   przekrojone na 2 części kabanoski omlet  szpinak szczypior  japoński sos sojowy Blue Dragon sos teriyaki Blue Dragon pasta wasabi Blue Dragon imbir do sushi Blue Dragon Zaczynamy od wypłukania ryżu. To podstawa dobrego sushi. Ryż zalewamy zimną wodą i delikatnie przecieramy, tak, aby nie połamać ziarenek. Po chwili

MamaOskarka
Zdrowa żywność – czytamy etykiety 162

rybne W tych produktach poza konserwantami (o nich poczytacie tutaj) mamy całą listę wypełniaczy, a soja to jeden przyjemniejszych z nich. O MOM, czyli mięsie oddzielanym mechanicznie – parówki, pasty mięsne, nuggetsy, paszteciki i pasztetowe – nawet nie wspomnę. Dla tych nieświadomych – jest to zwierz zmielony praktycznie w całości. Z dziobami, pazurami, kopytami, jak leci. Na zdrowie. Aha… i to że producent

Kate's Kitchen
Sałatka z kaszy bulgur i grillowanych warzyw 208

grzałkę grillą (lub na patelnię grillową, lub w folii aluminiowej na grillu tradycyjnym). Grillujemy je ok 10 minut w połowie czasu mieszając. Składniki sosu miksujemy na gładką, dość rzadką pastę. Gotowe warzywa łączymy z lekko ostudzoną kaszą, mieszamy i polewamy sosem. Mieszamy i podajemy. Do dekoracji możemy użyć cząstek pomarańczy, prażonych nasion

Dzieje kuchennej Wiewióry
Twarożek z pomidorami 230

uwaga odnośnie pomidora. Niektórzy pewnie wolą sparzyć pomidora wcześniej i obrać, ja jednak dodaję posiekany pomidor wraz ze skórką. Przyznam szczerze, że nawet mój mąż, który wielkim fanem wszelakich past cy twarożków nie jest stwierdził, że ten twarożek jest całkiem dobry, a to chyba najlepsza rekomendacja. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/06\/twarozek.jpg","recipeIngredient

Mieszam w Garnku
Jaja po farmersku 222

zrumień, przełóż na drugą stronę i także lekko zrumień, przełóż na talerz na tej samej patelni podsmaż posiekaną białą cebulą, a następnie dodaj fasolę, wszystko razem zblenduj na gładką pastę, posmaruj nią tortillę następnie na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, tak by wytopił się z niego tłuszcz, przełóż na tortillę pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, przełóż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową 244

ręcznik, a na patelnię wrzucamy makaron ze szparagami, śmietaną, wodą i pomidorkami koktajlowymi przeciętymi na pół, wszystko doprawiamy. Dokładamy polędwicę i wszystko dusimy ok 1-2 minut. Gotową pastę przekładamy na talerze i posypujemy świeżym szczypiorkiem.  Smacznego

Niezły Młynek
Makaron w 15 minut – spaghetti aglio olio e pomodoro 169

Łatwe Liczba porcji: 2 Makaron w 15 minut   Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. Ta wspaniała pasta najlepiej smakuje wczesnym latem, kiedy pomidory są słodkie, soczyste i pachnące. W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e oglio e pomodoro robiony jest na bazie czosnku, drobno pokrojonego, uważnie

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: spaghetti aglio e olio z małym przekrętem 212

trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Makaron w 15 minut Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. Ta wspaniała pasta najlepiej smakuje wczesnym latem, kiedy pomidory są słodkie, soczyste i pachnące. W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e olio e pomodoro robiony jest na bazie czosnku, drobno pokrojonego, uważnie

Niedzielny kucharz
Makaron z warzywami i kurczakiem 153

Eksplozja smaku. Składniki: makaron tagliatelle 2 filety z kurczaka 1 cukinia 1 garść fasolki szparagowej białej 6 pomidorków suszonych w ziołach 1 garść pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki pasty pindżur 250 ml śmietanki 30% 2 łyżki śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła parmezan do posypania – może być w piórka Makaron gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu

MojaQchnia.pl
Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem 292

łupinek. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na rumiano na oleju czosnkowym. Dodać do ugotowanego bobu i razem z twarogiem rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawić solą i pieprzem. Pastę z bobu rozłożyć na rozbitym mięsie i zwinąć w rulonik, najlepiej wzdłuż dłuższego boku. Mięso owinąć szczelnie cienkimi plasterkami boczku. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż mięso będzie

https:KKuchniaMniam
Zupa pomidorowa z ciecierzycą 169

smak. Do garnka dodać masło i roztopić. Cebulę obrać i posiekać drobno, ząbki czosnku również. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać piersi kurze pokrojone w grube paski i pastę harrisę. Smażyć chwilkę, mieszając. Ja dodałam harrisę średnio-ostrą. Moja zupka ma delikatnie pikantny smak. Wlać pomidory z zalewą i ciecierzycę razem z zalewą, wywar. Zagotować i doprawić do smaku

Kuchnia Pokoleń
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 241

swój lokal jego właścicielka Ewa Wachowicz. Jako czekadełko pojawią się na naszym stole podpłomyk z czarnuszką, jest świeżutki, chrupiący i pyszny. Towarzyszy mu domowy chleb upieczony na drożdżach oraz pasta z fasoli i smalec ze skwarkami. Początek naszej kolacji zapowiada się smakowicie. Kolejno zamawiamy: krem z kiszonego ogórka ze śmietanką (19 zł) - zupa jest kwaskowa, ma fajny oryginalny smak, czerwony

Kulinarne przygody Gatity
Fasolka w pomidorach po grecku – z cytryną i smażonym serem halloumi 257

Niejednokrotnie pisałam, że pomidory w puszce to żelazny punkt naszej spiżarni – zupa, sos, gulasz, włoska pasta – wszystko jedno – pomidory po prostu muszą być na półce! Ten gulasz jest prosty i szybki do zrobienia, wymaga kilku niedrogich i ogólnodostępnych składników. Jego podstawą są puszkowane pomidory i puszkowana fasolka, plus kilka aromatycznych dodatków. Fasolka w pomidorach po grecku jest lekka, świeża, orzeźwiająca

Karo in the Kitchen
Wtorek: Bób z migdałowym pesto 143

Jedynym patentem na przyspieszenie konsumpcji jest gruntowne wystudzenie bobu – zimny łatwiej się obiera. Jest to też sposób na uratowanie rozgotowanego bobu. Łuskany na ciepło zamieni się pod palcami w pastę. Chłód skondensuje miąższ wewnątrz łupinki. Artykuł Wtorek: Bób z migdałowym pesto pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Włoska sałatka ziemniaczana z suszonymi pomidorami 209

Lubię kiedy sałatka zachowuje kształt warzyw. Ziemniaki nie mogą być rozgniecione, nie chcemy przecież jeść pasty. Chcemy prawdziwej włoskiej sałatki ziemniaczanej, oooo tak Wiecie o czym mówię? Chyba mogę powiedzieć, że ta sałatka robi się sama. Wystarczy ugotować małe ziemniaki sałatkowe, pokroić suszone pomidory i polać sosem. Czy może być coś prostszego? Często podaję ją jako dodatek do obiadu zamiast

Słodkie Gotowanie

Proponowane wyszukiwania