pasta - 17303 przepisów (strona:684/1154)

Jagodzianki 275

piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Czas, kiedy jagodzianki są w piecu, możemy wykorzystać na zrobienie lukru. Cukier puder mieszamy z odrobiną mleka – lukier powinien mieć konsystencję gęstej pasty. Gotowe jagodzianki dekorujemy prostym lukrem z cukru pudru i soku z cytryny lub samym cukrem pudrem. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Jagodzianki pojawił się poraz pierwszy

Ciastkozercy
Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym 155

smaku wg uznania Przygotowanie: Kaszę gotujemy w nieosolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, studzimy. Łososia siekamy dosyć drobno – podobnie jak na tatara, jednak tak, aby nie zrobić z niego łososiowej pasty. Koper drobno siekamy. Wystudzoną kaszę lekko rozgniatamy widelcem lub ubijaczką do ziemniaków. Wszystkie składniki łączymy ze sobą tak, aby powstała jednolita masa. W dłoniach formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w mące

Kate's Kitchen
Sałatka z pieczonym kalafiorem 233

puszka ciecierzycy – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1/2 łyżeczki wędzonej papryki – szczypta pieprzu cayene – sól i pieprz Składniki sos tahini: – 1/3 szklanki pasty tahini – 1/3 szklanki wody – 1/4 szklanki soku z cytryny – 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę – 1/2 łyżeczki kminku – 1/4 łyżeczki cayenne – 1/4 łyżeczki soli PRZYGOTOWANIE: Rozgrzej

nietylkopasta.pl
Pulled pork – szarpana wieprzowina , kuchnia Tex-Mex 252

uzyskamy na mięsie przypieczony wierzch . Po wielogodzinnych męczarniach, wolno pieczonej karkówki , rozszarpujemy ją widelcem na kawałki. Mięso powinno być tak miękkie , że samo się rozchodzi . Podajemy z tortillą posmarowaną pastą fasolową i salsą ..lub inaczej Ważne żeby serwować na gorąco , można także polać , tłuszczem z brytfanki , który jest niezwykle aromatyczny ..Cóż to nie kuchnia fit , a Tex-Mex Smacznego ! Artykuł

Ogrodnik w podróży
Hummus 175

wygra z tym klasycznym <3 Świetny zamiennik masła lub jako przegryzka do warzyw na imprezę. Składniki na 500 ml słoik: 1 puszka ciecierzycy lub 1 szklanka ugotowanej 2 łyżki pasty tahini (lub zblendowane na gładką masę nasiona sezamu) 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 4-5 łyżek oliwy z oliwek szczypta kuminu sól i pieprz Przygotowanie: Jeżeli wybieramy

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Kotlety jaglane z bobem 242

pietruszki. PS. Najlepiej smakują z domowym sosem czosnkowym, koniecznie spróbujcie Kotlety jaglane z bobem przepis na 9 kotlecików 200 g kaszy jaglanej 200 g ugotowanego bobu ząbek czosnku łyżka pasty ajwar pęczek natki pietruszki jajko sól, pieprz + olej rzepakowy do smażenia Kaszę przełóż na sitko, przelej zimną wodą i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będzie już miękka, przełóż

365 dni dookoła kuchni
Chrupiące paluszki w ziarnach 204

Zapraszam na chrupiące paluszki z ziarnami, w wersji z cukrem lub wytrawnej bez cukru. Jeśli lubicie kminek, będą równie smaczne. Idealna przekąska do kawy, herbaty, past czy dipów. Z tej porcji wychodzi ich całe mnóstwo! Pyszne, chrupiące, pachnące, mniam! Chrupiące paluszki w ziarnach Potrzebujemy: 600g mąki orkiszowej pełnoziarnistej, 400g mąki pszennej, 450g miękkiego masła, 3 jajka, 1 szklanka cukru

Leśny Zakątek
Placuszki z bakłażanem (Frittelle di melanzane) 238

insalata a base di rucola, pomodorini e salsa all’aglio. Per gli amanti delle melanzane, non posso poi che suggerire queste mie ricette precedenti: parmigiana di melanzane , pasta con melanzane e pomodori secchi , cotolette di melanzane , involtini di melanzane con cous cous . Buon appetito ;):) SKŁADNIKI  (ok. 10 sztuk) 1 średni bakłażan  1 ząbek czosnku 20 g maki pszennej

La grande e la piccola cuoca
Curry z imbirem i kurczakiem 185

smak kuchni azjatyckiej, która bez aromatycznych i pikantnych przypraw nie istnieje. W moim daniu wykorzystałam świeży imbir, chili, kurkumę i gotową mieszankę curry w proszku, którą można zastąpić również pastą curry. Najlepsze curry wychodzi z dodatkiem mleczka kokosowego, jednak u mnie tym razem przepis jest ze śmietaną 30%, która również bardzo dobrze zatrzymuje smak i aromat przypraw. Uwielbiam smak curry

Kuchcik gotuje
Nieoczywista sałatka z fetą i krewetkami 157

łyżeczka oregano, może być suszone 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Garść pomidorków koktajlowych Ser feta Przygotowanie: Krok 1 Rozetrzyj ząbek czosnku z odrobiną soli na pastę – używając płaskiej strony noża rozcieraj posiekany ząbek o deskę do krojenia. Wymieszaj z łyżką oliwy i oregano. Natrzyj marynatą krewetki i odstaw na 30 minut. Krok 2 Rozgrzej na patelni

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Szybki lunch do zrobienia przed wyjściem do pracy 219

nieoczywistości kulinarnych. Nadspodziewanie smaczny jest makaron w sosie cytrynowym, potrawa składająca się z kilku zaledwie składników, które każdy ma w lodówce. Efekt to delikatnie cytrynowa, lekka ale sycąca pasta. Niespodzianką jest też soczysta, słodko-kwaśna sałatka z arbuzem i fetą, tak prosta do zrobienia, że bardziej nie można. Feta wystąpiła jeszcze raz w duecie z krewetką. Dzięki temu spożytkowaliśmy cały

Niedzielny kucharz
Wiosenna tarta z młodą marchewką, rzodkiewką, serkiem i salsą z naci 188

intensywny róż. W smaku są również delikatniejsze od surowych. Niezwykle apetycznym elementem tego przepisu jest także serek zmiksowany z fetą, skórką cytrynową i odrobiną mleka. Możecie go wykorzystać jako pasta na kanapki albo dip do warzyw. Tarta, choć składa się z kilku elementów, jest do zrobienia w 40 minut i bardzo polecam Wam ją na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi

Chilli Czosnek i Oliwa
Grzanki z awokado i jajkiem sadzonym 163

bardzo drobno i wymieszać z rozgniecionym awokado. Możesz też dodać do awokado posiekaną drobno szalotkę, natkę pietruszki lub czerwoną cebulę. Na koniec na ciepłą kromkę pieczywa nałóż rozgniecioną pastę z awokado a na wierzch połóż jajko. Podaj z pomidorami. Jest kremowo, chrupiąco i zdecydowanie przepysznie.  Wypróbuj inspirację już dziś i podziel się ze mną swoimi wrażeniami.  Smacznego dnia

Mango Papaja
LITTLE NIGHTMARES – STEK I KARMELIZOWANE MARCHEWKI 208

drugą stronę, przez kilka minut do uzyskania półtwardych, złocistych marchewek. PODANIE Stek polewamy sokami z patelni i serwujemy z karmelizowanymi marchewkami. Czosnek obieramy z łupinek i rozcieramy na pastę, którą podajemy do mięsa. Podczas konsumpcji bacznie spoglądamy za siebie, czy aby w pobliżu nie ma czyhających na nas kucharzy-bliźniaków… Wpis powstał dzięki uprzejmości firmy Cenega , która jest wydawcą

Nerds Kitchen
Fasolowe curry z młodą kapustą 179

Jeżeli lubicie dania na styl tajski to nasze danie Wam posmakuje :) Zapraszamy Was na pyszne i łatwe w przygotowaniu fasolowe curry z młodą kapustą :) Składniki na

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania