dzisiaj postawię na coś wręcz przeciwnego. W szafce od dłuższego czasu zalegała mi soczewica, której nie zmieściłam w pojemniku. Zazwyczaj takie resztki lądują w zupie, lub jakieś paście do chleba. Tym razem wymyśliłam inne zastosowanie soczewicy w mojej kuchni. Przyznaję, że rzadko ale jednak kupuję czasem gotowe przekąski, choć nie jestem ich fanką. Zdecydowanie wolę stać
vaniliowoczekoladowagdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację, a także do lunchboxa. Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej Radix-Bis 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 szklanka mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju
Kuchnia MagdaLenyprocesy starzenia pozytywnie wpływa na kondycję włosów, skóry i paznokci korzystnie wpływa na wzrok Uwaga! oliwa właściwości prozdrowotne wykazuje spożywana na zimno, np. dodana do sałatek, dipów czy past kanapkowych pod wpływem wysokiej temperatury zawarte w oliwie extra virgin przeciwutleniacze ulegają zniszczeniu, a na ich miejsce mogą powstawać rakotwórcze związki. Do smażenia nadaje się oliwa rafinowana zbyt duża ilość
Kuchnia MagdaLenyziołowym ghee. Taki świeżo „ upieczony naan ” jest pyszny i idealny do gęstych sosów curry. Piekę naan jeśli planuję grillowe party i wtedy przyrządzam różne sosy o pasty, które można nabierać samym chlebem. Nie są potrzebne ani widelce ani noże tylko chęci upieczenia naan i pogoda. Ten chleb jest pyszny i sprawdzi się o każdej porze roku. Można
codojedzeniadużej ilości osolonej wody z dodatkiem kory cynamonu i kapsli kardamonu około 20 minut (wg wskazań na opakawaniu). Odcedzić kurkumę, imbir, czosnek, garam-masala i olej zmiksować na pastę. Przełożyć do rondla i podgrzewać przez 4 minuty, aż zacznie pachnieć. Dodać cukier, sos rybny i mleko kokosowe. Zagotować i trzymać na małym ogniu przez 10 minut, do lekkiego zagęszczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cynamonu, chili – 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej – 1/2 łyżeczki soli – olej do smażenia, ok 400-500 ml Składniki: – 200 ml jogurtu naturalnego – 2 płaskie łyżki pasty tahini – 1 ząbek czosnki – sok z połowy limonki – szczypta soli Przygotowanie: Ciecierzycę namocz w sporej ilości wody i pozostaw na noc. Po minimum 12 h moczenia odcedź
nietylkopasta.plLubicie awokado? Ja je uwielbiam i bardzo chętnie robię różnego rodzaju sałatki lub pasty z dodatkiem awokado. Podrzucę Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie. Spróbujcie Składniki: – 1 dojrzałe awokado – 100g łososia wędzonego – 200g czerwonej fasolki konserwowej – garść drobno posiekanej pietruszki
Smaki Arminepołowie czasu kotlety odwrócić na drugą stronę przy pomocy szpatułki kuchennej. Guacamole: Awokado przekroić na pół. Usunąć pestkę. Łyżką wydrążyć miąższ do miski. Miąższ rozgnieść widelcem na niezbyt jednolitą pastę, tak aby zostały wyczuwalne kawałki awokado. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z limonki i ponownie wymieszać. Burgery: Bułki chwilkę podpiec w piekarniku. Każdą bułkę przekroić na pół
Fitsweet.mesuszonych pomidorów w połączeniu z świeżo wypieczonym przez nas chlebem bezglutenowym. Jest to przepis, który wdrożyliśmy w nasze polskie gotowanie. Jest bardzo smaczny, prosty i zdrowy. Można z takiej pasty przygotować pożywne śniadanie, bądź ciekawą przekąskę dla znajomych. W połączeniu na przykład z dowolnym pieczywem, krakersami, czy też grzankami. Kolejnego wieczoru podczas warsztatów przygotowaliśmy własnoręcznie deser w postaci marcepanu uformowanego
Gotuj po hiszpańskuPrzepis na blaszkę o wymiarach 20 x 22 cm. PRZYGOTOWANIE: W głębszej misce mieszam trzepaczką jaja, jogurt, cukier i olej. Dodaję powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia, pastę z wanilii, mieszam, by nie było grudek. Do ciasta wsypuję suszone owoce. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 180C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem
Zasmakuj Kuchnisurowego łososia. Mój kawałek nie był przesadnie gruby. Jeśli macie dość duże kawałki ryby potrzymajcie ją chwilę dłużej na ogniu. Lubisz ryby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pastę z wędzonej makreli . The post Łosoś z noodlami appeared first on MeCooks
mecooksMakaron z soczewicy żółtej to dla mnie zupełna nowość, byłam bardzo ciekawa jego smaku. Soczewicę uwielbiam i robię z niej różne pasty, ale makaronu z niej nigdy nie jadłam, a wielka szkoda bo jest pyszny! Powiem Wam, że makarony z roślin strączkowych oprócz tego, że są naturalnie zdrowsze mają więcej białka i błonnika pokarmowego to po prostu mają bardzo ciekawy
SMYKWKUCHNIciasta francuskiego z serem i szynką z dodatkiem żurawiny i majonezu. Niebanalne połączenie, pysznie jest! Pizzerinki podaję na ciepło lub zimno, z dodatkiem dipów, najczęściej czosnkowego, pomidorowego lub pasty ajvar z pieczonej papryki, pasuje w sam raz do wytrawnej wersji pizzerinek. Opcjonalnie można gotowe pizzerinki posmarować jajkiem i posypać czarnuszką lub czarnym sezamem. Polecam! Smacznego SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego
Zasmakuj Kuchni