pasta - 17303 przepisów (strona:608/1154)

Cannelloni z ricottą i szpinakiem 112

rozpuści. Zdjąć z ognia i odstawić. Przygotowanie nadzienia: Do miksera włożyć ser ricotta, umyty i osuszony szpinak, jajko, parmezan, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Wszystko zmiksować na gładką pastę. Spróbować i w razie potrzeby doprawić do smaku. Przygotowanie cannelloni z ricottą i szpinakiem: Makaron cannelloni, podobnie jak makaron do lazanii, nie wymaga wcześniejszego gotowania (sprawdźcie instrukcję na opakowaniu). Nadzienie

Codzienne Gotowanie
Koreańskie pomidory na zimę – marynowane w czosnku, natce, papryce i jalapeño 195

się do każdego pomidora. Miskę odstawiamy na 3-4 h żeby warzywa puściły jak najwięcej wody i wyprodukowały sobie same zalewę (sprytne, nie?).   Przekładamy pomidory z zalewą i pastą warzywną do słoików, pomagając sobie czystym widelcem staramy się pozbawić przetwory baniek powietrza. W słoikach zostawiamy 2cm wolnej przestrzeni od góry, wycieramy do czysta ranty i zakręcamy (nie mocno!) . Pasteryzujemy

Karo in the Kitchen
Pieczone polędwiczki wieprzowe – niezawodny przepis 311

słonecznikowego sól, pieprz Kroki Polędwiczki dokładnie oczyść z błonek i żyłek. Przygotuj marynatę – wszystkie zioła i przyprawy wymieszaj z 3-4 łyżkami oleju słonecznikowego, aż powstanie dość gęsta pasta. Włóż mięso do marynaty i wstaw do marynowania w lodówce na min. 1½ godziny. Wyjmij polędwiczki z lodówki na ok. ½ godziny przed pieczeniem. Nastaw piekarnik na 200 stopni (góra-dół

Na-talerzu.pl
Japoński chleb matcha 115

zielona herbata matcha nadaje mu piękny, zielony kolor. Dzieci go uwielbiają przez ciekawą strukturę i miękką skórkę. Nadaje się idealnie do wszelkich słodkich dodatków: konfitur, miodu i orzechowo-czekoladowych past. Piekę go bardzo często, bo jest to ciekawa odmiana od chlebów, które zazwyczaj jada się w Polsce. Jego przygotowanie może wydawać się skomplikowane, ale w rzeczywistości jest proste

Chleby Rolfa
Chleb potrójnie żytni 118

żytni: za zakwasie żytnim, z mąki żytniej chlebowej, z mąki żytniej razowej. Przepyszny i bardzo zdrowy. Długo zachowuje świeżość. Idealnie pasuje do hummusu, serów, warzyw i wszelkiego rodzaju wytrawnych past. Mąka żytnia zawiera bardzo mało glutenu, dlatego struktura ciasta na chleb nie utrzymuje się sama. Stąd też chleby żytnie prawie zawsze piecze się w formach. Dodatkowo brak glutenu sprawia

Chleby Rolfa
Mleczny chleb z Hong Kongu 125

Słodki mleczny chleb. Idealny do domowych konfitur i słodkich past. Uwielbiany przez dzieci! Chleby tego typu są bardzo popularne w Azji, a w Polsce często niedoceniane. Ten przepis jest dokładnie z Hong Kongu i na prawdę warto go spróbować jako ciekawej odmiany od typowo wytrawnych wypieków. Jest bardzo dekoracyjny i można go rwać ręką, co wprowadza urozmaicenie do codziennych ciętych

Chleby Rolfa
Jajka faszerowane pieczarkami I 109

Dzisiaj przepis na jajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jajka faszerowane, które dość często przygotowujemy na Wielkanoc świetnie sprawdzą się na imprezie. Jeśli zmielimy również białka, pasta idealnie nadaje się na kanapki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami I Składniki 4 jajka 10 średnich pieczarek 1 średnia cebula łyżeczka musztardy łyżka posiekanego kopru sól Instrukcje jajka gotujemy na twardo

To co lubię - gotuję i polecam
Suszone pomidory 106

Dodajemy kilka gałązek rozmarynu i tymianku. Całość zalewamy oliwą z oliwek i szczelnie zamykamy. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup domowy Ketchup z cukinii Pasta paprykowa – ketchup Przecier pomidorowy Artykuł Suszone pomidory pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Ketchup domowy 92

zakręcamy i wekujemy około 10-15 minut. Jeśli chcemy uzyskać ketchup pikantny wtedy dodajemy paprykę ostrą ew. chili. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup z cukinii Suszone pomidory Przecier pomidorowy Pasta paprykowa – ketchup ketchup domowy to co lubię gotuję i polecam Artykuł Ketchup domowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Przecier pomidorowy 108

warstwy ręcznika papierowego, wkładamy słoiki, dolewamy wodę do ¾ wysokości. Zagotowujemy i od chwili zagotowania pasteryzujemy 10 minut. Gotowe. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup z cukinii Ketchup domowy Suszone pomidory Pasta paprykowa – ketchup przecier pomidorowy to co lubie gotuje i polecam Artykuł Przecier pomidorowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Domowe chlebki naan 128

potrawami kuchni indyjskiej. I z tej właśnie okazji pojawił się i u mnie kiedy miałam przyjemność testować produkty firmy Patak's która w swojej ofercie posiada aromatyczne indyjskie sosy, pasty przyprawowe, chutnej oraz pikle kuszące przyprawami, kolorami i niezwykłymi aromatami Składniki na 8 niedużych chlebków: 300g mąki pszennej 1 opakowanie drożdży instant 7g 1/3 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki jogurtu

W garach u Gosi
Ketchup z cukinii 114

papryką. Gorący ketchup przelewamy do słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut i odstawiamy do góry dnem. Smacznego. Zobacz także inne podobne przepisy: Ketchup domowy Suszone pomidory Przecier pomidorowy Pasta paprykowa – ketchup Artykuł Ketchup z cukinii pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pulled pork – szarpana wieprzowina 115

wody 5 płaskich łyżek brązowego cukru 3 płaskie łyżki soli 3 łyżki marynaty 3 liście laurowe Instrukcje Składniki na marynatę umieszczamy w blenderze i całość miksujemy na pastę. Składniki na solankę wkładamy do garnka i całość zagotowujemy, odstawiamy do wystudzenia. Umyte mięso przekładamy do dużego garnka i zalewamy solanką, wstawiamy do lodówki lub w zimne miejsce i zostawiamy na całą

To co lubię - gotuję i polecam
Mini kanapeczki na krakersach 125

dodatków: bez konserwantów i barwników), bez dodatku cukru i o obniżonej zawartości soli w porównaniu do innych produktów z tej kategorii. Zapraszam po smaczne inspiracje! Smacznego! Zobacz też: Pasta kanapkowa z tuńczykiem Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Roladki z tortilli z szynką i serem Przepis na mini kanapeczki na krakersach Drukuj przepis Składniki krakersy bazylia lub inne zioła

Kuchnia Bazylii