pasta - 17303 przepisów (strona:604/1154)

Gulasz z łososiem i makaronem gryczanym 95

składniki: 200 g makaronu gryczanego  1 cukinia mała 1/3 brokuła 1 papryka czerwona 1/2 papryczki chili 200 g pieczarek 200 g tofu wędzonego 50 g czerwonej pasty curry 1 limonka sól, pieprz 300 g łososia świeżego filet natka pietruszki olej kokosowy 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru 400 ml mleczka kokosowego

wesoła kuchnia
Salsa warzywna 101

łączyć pomidora z ogórkiem, bo nie wpływa to korzystnie na nasze zdrowie. Czy to prawda? Pisałam o tym tutaj , zapraszam do krótkiej lektury i rozwiania wszelkich wątpliwości. Spróbuj także: pasta z czerwonej fasoli, sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe

Natka Pietruszki
Znana potrawa w nowym wydaniu, czyli zapiekanki z nutą orientu z marką Patak's 134

oferuje na marka Patak's.     Dzięki produktom marki Patak's smaki Indii możemy przenieść do naszej kuchni. Do wyboru mamy sporą gamę sosów o niezwykle intensywnych smakach; past, które są idealne jako przyprawa lub baza do każdego dania; pikli oraz chutney. Moja propozycja znanej z dzieciństwa potrawy z nutą orientu zabierze Was w kulinarną podróż. Aromaty i smaki

Projekty ze smakiem
Domowy koncentrat grzybowy 119

gęstej masy. Jeśli to możliwe, to nie podlewamy wodą, grzyby same puszczą sok.  Jeśli lubimy gładką konsystencję grzyby blendujemy lub mielimy w maszynce. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gorącą pastę przekładamy do czystych słoiczków i pasteryzujemy przez 20 minut. Odstawiamy do wystudzenia i następnego dnia powtarzamy pasteryzację

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka COBB z tofu i łososiem 107

jajka ugotowane na twardo 8 pomidorków koktajlowych 1 pęczek rzodkiewek 1 opakowanie sera tofu 100 g wędzonego łososia Główka sałaty rzymskiej Szczypiorek 1 łyżka oleju Sos 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Odciśnij ser tofu z nadmiaru wody, pokrój w kostkę. Rozgrzej

Niedzielny kucharz
Tahini – najprostszy przepis 121

rozprowadź równomiernie. Wstaw do piekarnika, piecz 10 minut – wyjmij wcześniej gdyby nasionka zaczęły się przypalać. Wyjmij z pieca, wystudź. Krok 2 Przesyp nasiona do miksera i zmiksuj na gładką pastę. Dodaj oliwę i ponownie zmiksuj. Przełóż do szczelnie zamykanego pojemnika. Przechowuj w lodówce 3-4 tygodnie. Artykuł Tahini – najprostszy przepis pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Humus – super prosty przepis 111

Genialna pasta do smarowania pieczywa lub zagryzania ze świeżymi warzywami, np. pokrojoną w słupki marchewką, cukinią lub rzodkiewką.   Nie kupuj w sklepie humusu – zrób własnoręcznie w domu, to prostsze niż myślisz. Wystarczy kilka składników, mikser kielichowy i super pyszny krem jest gotowy. Doskonale sprawdza się w roli bazy do robienia szybkich przekąsek, czy to na przyjęciu, czy to podczas

Niedzielny kucharz
Kurczak w sosie z sera pleśniowego / Chicken with Blue Cheese Sauce 109

tender. Add the cream or milk and crumbled cheese, season well. Simmer, until thickens (add flour mixed with some cream, if the sauce is to runny). Serve over rice, pasta, barley or potatoes. Enjoy:) Also see my Stir Fry Video Recipe above

Lekcje w kuchni
Dynia pieczona z czosnkiem, oliwą i ziołami 231

Dynia pieczona jest pyszna. Bardzo mięciutka i ziołowa. Można posolić ją do smaku. Taka dynia może być dodatkiem do drugiego dania lub bazą do zupy czy past. Upieczona z czosnkiem będzie wyjątkowo aromatyczna. Przed podaniem czosnek i dynie obieramy z łupin. Warto upiec taką dynię. Smacznych inspiracji Wam życzę :)   Potrzebujemy: połówka średniej dyni kilka ząbków czosnku 2-3 łyżki

Izabelawkuchni
151. Udział w warsztatach kulinarnych, czyli kampania TO JEST NASZ DRÓB! WYSOKA JAKOŚĆ – EUROPEJSKA GWARANCJA 136

zostawiam Wam sprawdzony już przepis wg. Cristiny Catese!  Kolejnym daniem według przepisu Cristiny było tradycyjne  florenckie crostini z pate z kurzych wątróbek. Pate to nic innego jak pasta mięsna o kremowej konsystencji. I taką wersję ze smażonymi na złoto kurzymi wątróbkami z dodatkiem białego wina, kaparów, czarnych oliwek i octu balsamicznego degustowaliśmy na ciepło na chrupiącej bagietce

Symfonia Smaków
Śliwkowa konfitura z grzybami 123

śliwek, dodajemy przyprawy i wino. Dusimy na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.   Jeśli nie chcemy zjeść konfitury od razu, możemy ją zapasteryzować. Gotową gorącą pastę przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy przez 20 minut, a następnie studzimy słoiki odwrócone denkami do dołu, przykryte ściereczką

Kulinarne przygody Gatity
TATAR Z WĘDZONEJ MAKRELI 102

użyj dwóch mniejszych ringów. Print Mój tatar z wędzonej makreli skrywa wiele smaków, które w całości tworzą zgrany zespół. Course Appetizer Cuisine Polska Keyword Tatar z makreli, makrela wędzona, pasta z makreli Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Servings 2 Author Globus Kulinarny Ingredients Makrela wędzona – 300g Dymka ze szczypiorkiem – 2 sztuki Cebula biała - mała Sezam biały prażony

globuskulinarny
Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z sosem z indyka 238

Składniki: 600 g ziemniaków 350 g dyni 1/2 cebuli 3 jajka 100 ml jogurtu 1/2 łyżki pasty curry sól, pieprz, gałka muszkatałowa sos: 400 g fileta z indyka 1/2 cebuli … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z sosem z indyka

czarrna od kuchni
CALAMARI Z SOSEM ALFREDO 112

Jeśli szukacie czegoś pysznego, świeżego, szybkiego i do tego, do cna wciągającego to trafiliście idealnie. Calamari z sosem alfredo obejmuje wszystkie te elementy co sprawia z niego pastę idealną. Idealnie serowy, maślany, lekko słony i nieco pieprzny. Calamari alfredo wzbogaciłam o drobno poszatkowaną kiełbasę dobrej jakości oraz świeżą, skrywającą nieco pikantności pyszną rukolę. Do sosu alfredo możecie użyć zarówno innego

globuskulinarny