szybkowarze Jeśli posiadacie szybkowar bardzo polecam wam ugotowanie w nim fasoli czerwonej. Największym atutem tego rodzaju gotowania jest czas. Fasola to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Fasolę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania fasoli suszonej. Możecie ugotować
Dorota Smakujenajwyższej jakości z Domu Oliwnego . Wrzuć odlaną z płynów fasolkę, dopraw solą, pieprzem i chwilę ją podsmaż. Sos Guacamole Wszystkie składniki włóż do pojemnika i oczywiście ugnieć je na pastę. Sos Ranczerski Po pierwsze i jedyne wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. Sos Picante Tutaj też tylko jeden punkt, włóż wszystkie składniki do blendera i zmiksuj. Sałatki Świata to cel mojej
RafalCooknawilżają je od środka, nadając im blask i sprężystość. Siemię lniane można dodawać w zasadzie do wszystkiego, świetnie sprawdzi się w koktajlach. A ja polecam Wam prostą i pyszną pastę z awokado , która idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapki. Otręby, zarodki pszenne, płatki owsiane Znajdziemy w ich niezbędne aminokwasy dla pięknych włosów. Tutaj przepis na jedną z moich ulubionych
Natka Pietruszkiugotowanie w nim ciecierzycy. Największym atutem tego rodzaju gotowania jest czas. Ciecierzyca zwana też cieciorką czy groszkiem włoskim to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej hummusy i pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Ciecierzycę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania soczewicy suszonej. Możecie ugotować
Dorota Smakujewody i duszę aż będzie miękki a woda odparuje. Groszek przekładam ostudzony do pojemnika, dodaję ser i miksuję blenderem. Dodaję migdały i mieszam. Można doprawić według uznania. Pastę wstawiam do zamrażalnika na 30 minut. Lepiej formuje się kulki potem. Roszponkę myję i osuszam, układam na talerzu, dodaję pokrojone pomidorki, kulki serowe, pokrojoną paprykę, groszek podgotowany albo przesmażony. Dodaję łososia
wesoła kuchniałososia upieczonego 4 pomidorki koktajlowe 1/3 ogórka zielonego papryka wędzona oliwa ziołowa Jajka gotuję na twardo. Obieram, kroję na pół, wydrążam żółtka. Żółtka miksuję blenderem z łososiem. Jajka nadziewam pastą. Układam na roszponce. Posypuję papryką wędzoną. Dodaję pomidorki koktajlowe, plastry ogórka, pomidory suszone, paprykę pokrojoną. Polewam oliwą
wesoła kuchniacebulę. Ogórki pokrój na mniejsze kawałki. Po drugie włóż do wysokiego pojemnika rybę, marchewkę, cebulę i ogórki. Dodaj majonez, musztardę i przy pomocy blendera ręcznego zmiksuj całość na jednolitą pastę. Po trzecie dopraw do smaku solą, pieprzem i w razie potrzeby octem. Włóż do pojemnika, zamkni go i schowaj do lodówki na całą noc. Rožki Po pierwsze drożdże wsyp
RafalCookrodnikami. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na słodkości znajdziesz w zakładce DESER Masło orzechowe i orzechy – zdrowe tłuścioszki Masło orzechowe, coraz częściej ze względu prawnych występujące też jako pasta orzechowa, to obłędnie kremowa masa, która powstaje ze zmielonych orzechów. W dobrej jakości maśle orzechowym skład powinien wyglądać tak: 100% orzechów. I tyle. Bo tak naprawdę nic tu więcej
Na-talerzu.plSkładniki na tortellini z brokułami w sosie curry: ok. 400g tortellini z mięsem około 1/2 główki brokułu, podzielonego na różyczki 1 niewielka cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka pasty curry 1 łyżeczka mielonego curry 1 kubeczek śmietanki kremówki 30% sól morska 1 łyżka masła Przepis na tortellini z brokułami w sosie curry: Krok 1. Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu
Moja Książka Kucharska