pasta - 17303 przepisów (strona:459/1154)

Roladki z kurczaka z feta i pomidorami. 158

myjemy i kroimy na dwa płaty. Obsypujemy pieprzem oraz papryką słodką w proszku. 2. Fetę oraz pomidora kroimy w kosteczkę i mieszamy do lekkiego rozpadnięcia się ( ma się utworzyć pasta ) 3. Nakładamy pastę na filety i zawijamy w roladkę spinając je wykałaczkami. Obtaczamy je w jajku i bułce dwa razy i smażymy na rozgrzanym oleju najpierw na średnim ogniu, potem

Gotowanie...to proste !
Kanapka z awokado i jajkiem w koszulce 151

czasie, gdy jajko się gotuje obieramy awokado i przekładamy do miseczki. Dodajemy sok z limonki, sól oraz pieprz. Przy pomocy widelca miażdżymy owoc i wszystko ze sobą łączymy w pastę. Na suchej patelni podsmażamy chleb. Pomidory kroimy w plastry. Gdy wszystkie części mamy już gotowe. Chleb smarujemy pastą z awokado, układamy pomidora a na wierzch jajko w koszulce.  Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
RYBA PO GRECKU 855

sprawdza się również na zimno, jako przekąska w pracy lub na podwieczorek. SKŁADNIKI:  5-6 dużych marchew 3-4 duże pietruszki 3 średnie cebule* ok. 2-3 łyżki pasty pomidorowej/ przecieru/ lub ketchupu ok. 2-3 łyżki musztardy odrobina mąki sól cukier pieprz sok z cytryny olej/ masło klarowane Rybę(karp ,mintaj, dorsz) pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą(...)czym dodać do niej wszystkie warzywa i smażyć kilka minut. Dodać ok. 3/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem, aż warzywa nieco zmiękną. Po ok. 15 minutach dodać pastę pomidorową/ketchup, musztardę, oprószyć trochę mąką, dodać cukier, sól, pieprz i sok z cytryny. Pożądany smak potrawy powinien być słodko-kwaśny, dlatego przyprawiać potrawę, aż uzyskamy właściwy smak i konsystencję

Calzonella.com
pyszna pasta z papryki 113

kawałki ,czosnek ze skórka .Wszystko zmiksować Do takiej masy dodać resztę składników Gotować na małym ogniu ,do uzyskania konsystencji gęstej śmietany,często mieszać ,aby uchronić przywarcia do dna. Gotową pastę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 8-10 minut od zagotowania wody. studzimy, przekładamy do wyparzonych słoików i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach.:))Pycha pasta ,na kanapki

w mojej kuchni
Kurczak w mleku kokosowym i szparagami / Chicken with coconut milk and asparagus 191

czym dodaj kurkumę, curry, kmin, kolendrę i chili i smaż kolejne 5 minut mieszając od czasu do czasu. Przełóż do pojemnika blendera, dodaj sos rybny i zmiksuj na pastę. Do tej samej patelni wlej mleko kokosowe wraz z bulionem, dodaj kurczaka, fasolę szparagową i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i dopraw całość sokiem z limonki, solą, pieprzem i cukrem. Gotuj(...)całość przez 15 minut, po czym dodaj pieczarki, szparagi, przygotowaną pastę i paprykę i gotuj kolejne 5 minut. Dopraw do smaku solą i cukrem jeżeli to konieczne. Podawaj danie z ryżem, lub makaronem ryżowym posypane dymką i kolendrą. Smacznego! English version Chicken with coconut milk and asparagus (3-4 servings) Ingredients: 250 g rice or rice noodles, cooked

karmelowy
„Wegański smalec” czyli pasta z białej fasoli 187

wegetarianie. Bogata w błonnik i sycąca fasola potrafi być jednocześnie przysmakiem, który można podawać na wiele różnych sposobów i wcale nie […] Artykuł „Wegański smalec” czyli pasta z białej fasoli pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
TORT KANAPKOWY Z PASZTETEM 307

oczaruje Waszą rodzinę i przyjaciół :) Tak jest i w tym wypadku, gdzie genialny efekt można uzyskać w ekspresowy sposób. Z dwóch rodzajów Pasztetu firmy Profi oraz domowej pasty jajecznej, a także suszonych pomidorów i ogórków kiszonych, którymi to przełożyłam kilka warstw chleba orkiszowego, przygotowałam pyszny tort kanapkowy. Całość posmarowałam śmietankowym serkiem i udekorowałam czarnymi oliwkami oraz(...)plasterków limonki i kawałki cytryny WYKONANIE: Chleb obkrój ze skórek. Następnie rozłóż pierwsze cztery kromki na paterze i posmaruj pasztetem z koperkiem. Przykryj kolejnymi czterema kromkami chleba i posmaruj pastą jajeczna, zrobioną z rozgniecionych na drobno jajek i wymieszanych z majonezem, solą i pieprzem. Na wierzch ułóż pokrojone plasterki ogórków i przykryj kolejną warstwą chleba.  Pasztet z pomidorami wymieszaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Pesto z rukoli II 209

Teoretycznie tej pasty nie powinnam nazywać "pesto", bo brak w niej bazylii, orzeszków piniowych i parmezanu stanowiących podstawę pesto, no ale pesto brzmi o niebo dumniej niż pasta. Proporcje na 2 male słoiczki. Duża szklanka to 400 ml. 125 gram rukoli 1/2 dużej szklanki ziaren słonecznika 7 łyżek oliwy 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/10 papryczki chilli

Czerwony Gupik
ZUPA MISO 230

Zupa miso tradycyjnie jest spożywana w Japonii. Sporządza się ją z pasty sojowej oraz składników zależnych od konkretnych upodobań smakowych. Najpopularniejszymi dodatkami są wodorosty, tofu, cebula oraz ryba. Nie jest sycącą potrawą, dlatego przeważnie traktuje się ją jedynie jako dodatek. Odkąd pastę miso można kupić w supermarketach (np. Auchan, E.Leclerc) zdarza mi się ją przygotowywać. Poniżej jedna z możliwości podania

Kasia Sarna
Ekspresowa tarta z pomidorami i cukinią 145

najbardziej na drugi dzień i to w temperaturze pokojowej, ale śmiało można wciągać jeszcze gorące, luz całkowicie zimne, prosto z lodówki. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego około 50 g pasty z czarnych oliwek lub pesto 1 duża lub dwie małe cukinie około pół kilograma pomidorów (3-4 średniej wielkości) pół łyżeczki soli (najlepiej gruboziarnistej) pół łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżki oliwy(...)specjalnie się do tego nie przyłożyłam, ot tak, żeby nie było dziur). Warzywa pokrój w zależności od ich wielkości na pół lub na całe cienkie plasterki. Sód ciasta posmaruj pastą oliwkową lub pesto, i ułóż na przemian warzywa. Całość posyp solą, pieprzem i skrop oliwią. Piecz tartę w nagrzanym piekarniki do 190-200 C, na środkowej półce piekarnika z termoobiegiem

greenscarf
Krewetki tricon 94

Składniki 500 g średniej wielkości krewetek (obranych z ogonkami) 2 duże obrane pomidory 1 łyżka świeżego imbiru 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 165 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki pasty curry 3 łyżki masła ghee sok z połowy cytryny listki kolendry   Przygotowanie Krewetki oczyściłem z czarnej żyłki na grzbiecie. Posiekałem drobno imbir, pomidory i cebulę. Wycisnąłem czosnek. Rozgrzałem(...)patelni masło, wrzuciłem czosnek i imbir, dodałem cebulę i pomidory. Dusiłem pod przykryciem 2-3 minuty. Następnie dodałem sok z cytryny, mleczko kokosowe i pastę curry. Wszystko dokładnie wymieszałem, doprowadziłem do wrzenia. Na koniec dodałem krewetki, podgrzewałem je, aż zrobiły się różowe

R'n'G Kitchen
Kruche ciasteczka chałwowo-czekoladowo-kokosowe z migdałami i pestkami dyni 150

ciasta można formować różnorodne kształty, które po wpływem temperatury nie tracą na wyglądzie. Przeeepyszne i urocze! Czego chcieć więcej? (25-20 sztuk - w zależności od wielkości) 100 ml pasty tahini 100g oleju kokosowego (waga w stanie stałym) 80g cukru 1 jajko 240g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: 50g kremu czekoladowego 2 garście płatków migdałowych 2 garście(...)prażonych pestek dyni (pyszne możecie kupić tu - klik ) Opcjonalnie:  2 łyżki mleka Pastę tahini umieścić w misce i zmiksować z płynnym olejem kokosowym oraz cukrem. Następnie wbić jajko i ponownie wymieszać. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.  Całość dokładnie wyrobić (dłonią) - do uzyskania jednolitej konsystencji i połączyć z kremem czekoladowym. Na samym końcu do masy wmieszać płatki migdałowe

Di gotuje
Ryż zapiekany z gruszką, cynamonem i rodzynkami 186

zapiekania : 1 łyżeczka masła 1/2 szkl. ryżu 1 szkl. mleka szczypta soli - do smaku 1 łyżka cukru trzcinowego - płaska 2 gruszki 1/2 łyżeczki cynamonu   1/2 łyżeczki pasty waniliowej 1 garś ć rodzynek 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego - porada jak zrobić TU , ewentualnie można zastapic cukrem wanilinowym z torebki W rondelku rozpuścić masło(...)pogotować ok 15 minut, aż wchłonie całą wodę - nie szkodzi jeśli będzie twardawy, dojdzie w piekarniku. Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobna kostkę. Dodać cynamon oraz pastę waniliową i razem wymieszać. Odłożyć z tego 2 łyżki do oddzielnego naczynia do późniejszego wykorzystania. Rozbełtane jajko wymieszać z ryżem, rodzynkami i większością gruszki. Całość przełożyć do natłuszczonych masłem foremek

Grunt to przepis!
WIEPRZOWE CURRY Z MLECZKIEM KOKOSOWYM 167

ząbki czosnku 1 kawałek imbiru w korzeniu 2 suszone papryczki chili sól pieprz 1 op.chińskiej mieszanki 1 pęczek dymki olej 1 łyżeczka kurkumy 1 szkl.bulionu 1 łyżka łagodnej pasty curry lub 2 kostki bulionowe curry 1/2 pęczka natki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Czosnek i imbir obrać,drobniutko posiekać .Chili pokruszyć.Dymkę pokroić na kawałki najpierw myjąc ją.Mięso opłukać,osuszyć.Pokroić w dość(...)ogniu i 4 łyżkach oleju.Posolić do smaku.Dokładamy czosnek,chili,imbir.Krótko smażymy na ostrym ogniu,ciągle mieszając.Posypujemy kurkumą.Dodajemy warzywa chińskie,mleczko kokosowe i bulion,oraz pastę curry.Zagotować aż potrawa zawrze,zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem( nie musowo,trudno u mnie o tak dużą pokrywkę).Dusimy ok.5 min,nie dłużej.Na ok 2 min.przed końcem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tarta z morelami i kremem migdałowym "frangipane" (Crostata con albicocche e crema di mandorle "frangipane") 159

migdałowej, masła , cukru i jaj. A do tego morele i mamy cudowny letni przysmak. Smacznego :)   **** La qui presente crostata e' stata realizzata con la pasta frolla a base di farina di riso e con la crema "frangipane". La crema e' composta da farina di mandorle, burro, uova, zucchero e con l'aggiunta delle albicocche. Il risultato che otterremo(...)sara' particolarmente delizioso; si apprezzerà una crema che si scioglie in bocca oltre alla friabilita' della pasta frolla e alla delicatezza delle albicocche. In altre parole sara' un dessert ideale da poter gustare durante e'estate. Buon appetito :) SKŁADNIKI Tarta 200 gr m ą ki pszennej 00   50 gr m ą ki ryżowej 80 gr cukru

La grande e la piccola cuoca