pasta z kurczaka - 1096 przepisów (strona:14/74)

Piersi kurze w czerwonym curry 178

Nauczyłam się jeść curry w Anglii, teraz to naprawdę lubię. To danie jest pycha i bardzo szybko się je robi. Czosnek i cebulę obrać i drobno

Kuchnia Pokoleń
PIECZONY UDZIEC Z INDYKA Z MORELAMI 196

pomysłu na wybór mięsa do obiadu   polecam udziec z indyka. Ja kupiłam dwie nogi i udziec. Posypałam je solą,pieprzem,czosnkiem i przyprawą staropolską  do kurczaka. Można również dodać pastę curry Dodałam trochę masła i podlałam wodą. Wszystko dokładnie wymieszałam. Powyższe zdjęcie jest już z innego obiadku,gdzie dodałam  również oprócz moreli pokrojone suszone śliwki. Naczynie żaroodporne

potrawyregionalne
penne w sosie śmietanowym z kurczakiem i brokułami 439

Kolejny makaron, który robi się szybko i stanowi sycący obiad. Filet z kurczaka z powodzeniem można zastąpić wędliną lub zrobić to danie jako bezmięsne. SKŁADNIKI makaron

zabawa smakiem
Hinduski szaszłyk. 358

krótko przesmażyć na części oliwy. Przestudzić, przełożyć do miseczki i dodać wszystkie pozostałe składniki, zmiksować blenderem. 1/3 część przeznaczyć do zamarynowania pokrojonego  w paski kurczaka. Paski kurczaka włożyć do marynaty ( pasty)  i trzymać w otrzymanej paście przez około 4 godziny. Następnie nabić na  dwa patyki do szaszłyków i grillować w piekarniku 20 -25 minut. Oczywiście możemy

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak pieczony w pikantnej marynacie 401

tymianku suszonego, odrobiny soli i 1 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę, no i do tego sałata z rukolą, pomidory i ogórki. Pasta niestety mi się kończy muszę zajrzeć do Kuchni Świata jak będę w Złotych Tarasach w warszawie. Kurczaka nacieramy marynatą i zostawiamy w lodówce. Skrapiamy kurczaka delikatnie wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 1 godzinę w temp

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pomidorowa na trzech rodzajach pomidorów 196

pora 1/4 małego selera 2 filety z kurczaka 1 puszka pomidorów bez skórki 3 pomidory malinowe 5-6 pomidorów suszonych sól, pieprz 1 łyżeczka pasty paprykowej dowolny makaron PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, pora, sól, pieprz i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy makaron

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Paprykowy hummus 195

Paprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy

Magiczny Garnek
Paprykowy hummus 195

Paprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy

Magiczny Garnek
Kurczak w mleczku kokosowym z sezamem - kuchnia azjatycka 197

dań kuchni azjatyckiej. składniki: - pierś z kurczaka - połowa puszki mleczka kokosowego - sezam - 2 ząbki czosnku - ocet ryżowy słodki - sos sojowy jasny - curry - łyżka mąki kukurydzianej - łyżka tajskiej pasty kokosowej (bardzo ważny składnik) Kurczaka mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, octem, curry, smażymy w rozgrzanym woku, dodajemy resztę składników, zalewamy mleczkiem kokosowym , dusimy około 5-6 minut, zagęszczamy mąką kukurydzianą, posypujemy

SMYKWKUCHNI
Tajskie zielone curry. Z kurczakiem i letnimi warzywami 171

nich oddajemy pastę curry. Smażymy razem do czasu, gdy zacznie mocno pachnieć. Wlewamy mleko kokosowe, rozprowadzamy nim dokładnie pastę. Wsypujemy cukier, wlewamy sos rybny, dodajemy liście limonki. Wlewamy wodę i podgrzewamy całość do zagotowania. Do gorącego sosu wkładamy kurczaka, wrzucamy wszystkie warzywa i gotujemy całość razem około 15-20 minut. Kalarepka powinna zostać jeszcze lekko chrupka, reszta warzyw mocno zmięknie(...)Curry z upływem czasu robi się bardziej i bardziej pikantne. Jeśli nie jesteście w stanie zjeść bardzo pikantnych rzeczy, spróbujcie zrobić je z połowy pasty, nie z całego opakowania. SKŁADNIKI 600-700g piersi z kurczaka 1 puszka 400ml mleka kokosowego + 2/3 puszki wody (300ml) 400g kalarepy 250g bakłażana 250g cukinii 150g pora, biała i jasnozielona część 100g mrożonego zielonego

Karo in the Kitchen
Kurczak masala i czosnkowe chapati z czarnuszką. 245

pasty curry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka suszonego estragonu 2 liście limonki caffir 50g orzechów nerkowca 1 łyżka miodu (opcjonalnie) płatki chilli sól marynata do kurczaka 2 duże łyżki jogurtu 1 łyżka wcześniej przygotowanej pasty z nerkowców 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka przyprawy garam masala sól chapati 3/4 szklanki pszennej 1/4 mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli(...)patelni rozgrzac łyżkę oleju ryżowego lub rzepakowego. Wrzucić na patelnię cebulkę, lekko zeszklić. Dodać pastę curry, estragon, curry, kurkumę oraz garam masala. Prażyć zioła aż uwolnią aromat. 5. Całość zalać mlekiem kokosowym. Dodać liście limonki kaffir. Dusić na małym ogniu. 6. W tym czasie przełożyć kurczaka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wraz z całą marynatą. Zapiekać w 200 stopniach

DefinicjaSmaku
Pasta z tuńczyka i kurczaka 364

Przepis na prostą w przygotowaniu pastę z tuńczyka i piersi z kurczaka. Najlepiej smakuje z bagietką lub prosto z miseczki ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera) liść laurowy, sól, pieprz 1 puszka tuńczyka (185 g) w sosie własnym 1/2 małego słoiczka delikatnego majonezu (ok. 110 g) szczypiorek CZAS PRZYGOTOWANIA

My Culinary Art
KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ W MLECZKU KOKOSOWYM 175

wykonaniu. Kurczak i warzywa gotowane w mleczku kokosowym nie wymagają długiego gotowania. Połączenie curry, imbiru i czosnku zawsze smakuje. Składniki: pierś z kurczaka bakłażan cukinia curry w proszku kawałek świeżego korzenia imbiru 1/2 łyżeczki pasty curry cebula(...)łyżki sosu sojowego szklanka bulionu puszka mleczka kokosowego sól,pieprz czarny słodka czerwona papryka 3-4 ząbki czosnku oliwa ryż Pierś z kurczaka pokroiłam w cienkie paseczki. Przełożyłam do miski. Dodałam przyprawy,pastę curry,starty czosnek i imbir. Polałam sosem sojowym i oliwą. Wymieszałam i odstawiłam. Pokrojoną cebulę zeszkliłam na oliwie na patelni. Bakłażana umyłam,pokroiłam

potrawyregionalne
Szaszłyki smażone na patelni z ziemniaczkami i warzywnymi dipami 188

tymianek, cząber, bazylia, estragon) - mielona słodka papryka - sól himalajska, pieprz (świeżo zmielone) - ząbek czosnku dodatki: - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (m.in.: brokuły, szpinak, cukinia)  - pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka Rolnik (m.in.: marchew, seler, cebula, soczewica) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka kroję w kostkę, oczyszczone pieczarki przekrawam na pół, paprykę tnę w dużą kostkę(...)pieprz, sól. Delikatnie mieszam. Na patelni rozgrzewam olej, do którego dodaję mieloną paprykę. Smażę ziemniaki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Na talerzu układam szaszłyk, ziemniaczki oraz pasty warzywne, które posłużą jako dip do całego dania

Kuchnia co dnia
Curry z kurczakiem i warzywami w sosie kokosowym 316

zjedzonego curry, cały czas mieć ochotę na więcej. Przepis znajdzie się w e-booku serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl (klik) oraz Fooder.pl (klik) . Składniki: 1 kg podudzi z kurczaka bez kości 1 łyżka żółtej pasty curry 400 ml mleka kokosowego 1 puszka pomidorów pelati 200 g śmietany 30% 3 ząbki czosnku 2 cebule 5 cm korzeń imbiru 400 g marchewki(...)siekamy czosnek, cebulę, imbir i pozbawioną nasion papryczkę chili. Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski z czosnkiem i smażymy posiekane warzywa. Dodajemy łyżkę pasty curry, zmniejszamy ogień i dusimy, często mieszając. Na patelnię z warzywami dodajemy kawałki kurczaka i lekko podsmażamy. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Podsmażonego kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego (na dno wylewamy troszkę oleju

Smakowity Blog Kulinarny