łyżeczka curry pół łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki majonezu 2 łyżki masła sól, pieprz Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Zioła drobno posiekać. Ugotowane jajka posiekać drobno lub zmielić w maszynce. Dodać majonez, musztardę, masło, przyprawy. Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Proste i szybkie w wykonaniu... Smacznego
w mojej kuchniSkładniki:4 ugotowane na twardo jajka1 tuńczyk w puszce (najlepiej w sosie własnym)pół cebulkimajonez +jogurt naturalny + musztarda (po 1 łyżeczce)sól, pieprzSposób wykonania:1. Tuńczyka
Kuchnia domowa AniSposób przygotowania:Jajko gotujemy przez 10 minut, następnie studzimy i obieramy. Czosnek i szalotkę drobno siekamy i smażymy na oliwie. Pietruszkę drobno siekamy, dodajemy pokrojone jajko, podsmażoną szalotkę i czosnek i miksujemy na jednolitą pastę. Dodajemy tyle bulionu aby sos osiągnął właściwą konsystęcję. Przyprawiamy solą do smaku
Smakowity Blog Kulinarnysmaczne przekąski... polecam do tego wafelki ryżowe... z których wyczarujecie różne smakowite przekąski. Dzisiaj u mnie są z jajecznicą, ale robiłam je już z pastą jajeczną oraz twarożkiem.Składniki: 1 opakowanie mini wafelków ryżowych, 5 jajek, 2 łyżki masła, sól, pieprz, szczypiorek. Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy masło. Do miseczki wybijamy jajka, przyprawiamy pieprzem i solą. Roztrzepujemy
Aga w kuchniBardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster
prawdziwe jedzeniepszennej 120 g masła 100 g cukru 1 jajko 1 łyżka zimnej wody szczypta soli Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 125 g śmietany 30% 35 g masła Dekoracja truskawki listki mięty **** INGREDIENTI Pasta frolla 250 g di farina 120 g di burro 100 g di zucchero 1 uovo 1 cucchiaio di acqua fredda(...)cukier, szczyptę soli, 1 jajko i 1 łyżkę zimnej wody. Szybko zagniatamy ciasto. Ciasto roz wałkowujemy na grubość ok. 1/2 cm, wylepiamy nim małe foremki do tartaletek. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, po czym odstawiamy do wystygnięcia. **** PREPARAZIONE Pasta frolla Inserite nel mixer
La grande e la piccola cuocadomu? Z pewnością wymaga ona wielu przygotowań, ale przygotowanie prostych przekąsek nie musi zabierać wiele czasu. Na naszym sylwestrowym stole, obok innych smakołyków, pojawiły się m.in. wytrawne babeczki faszerowane pastami. Nie miałam niestety czasu, by samodzielnie piec kruche spody, ale w tej sytuacji przyszła mi pobliska cukiernia, gdzie bez problemów dostałam wytrawne babeczki. Jeśli również nie masz czasu, by przygotować(...)kawałkiem koperku, rzodkiewką lub połową plasterka ogórka. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdrobnić. Tuńczyka osączyć z nadmiaru sosu, dodać do jajek. Dodać przyprawy, poszatkowany drobno koperek i majonez, Wymieszać, by powstała jednolita pasta. Każdą babeczkę faszerować łyżeczką pasty tuńczykowej. Smacznego
Moje Qulinariawydrążamy miąższ. Do miąższu z awokado dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli, pieprzu i rozgniatamy całość widelcem. Na kromce pieczywa tostowego układamy pastę z awokado, przykrywamy drugą kromką i delikatnie dociskamy. W miseczce roztrzepujemy jajko wraz z mlekiem. I maczamy w nim tosty. Tosty smażymy na rumiany kolor na odrobinie masła. Na drugiej patelni smażymy jajka na twardo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!moim zdaniem o wiele smaczniejsze. Dzisaj zdradzę Wam przepis na najlepsze domowe sfogliatelle frolle , które sprawią, że poczujecie się jak w Neapolu . * SKŁADNIKI na ok. 30 sfogliatelle Ciasto (pasta frolla): 750 g mąki (najlepiej typu 00) 300 g zimnego masła 300 g cukru pudru 50 g miodu 1 płaska łyżeczka amoniaku lub sody szczypta soli 150 ml zimnej wody(...)mleka 200 g cukru 1 łyżka masła 500 g ricotty 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy* 200 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 jajko ½ łyżeczki cynamonu szczypta soli Opcjonalnie: cukier puder do oprószenia * PRZYGOTOWANIE Ciasto (pasta frolla) Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, amoniakiem lub sodą oraz solą. Dodaj otartą skórkę pomarańczową, miód i posiekane masło. Zacznij zagniatać ciasto, dolewając powoli wodę
Food SquarePasta z awokado i fety To moja druga wersja pasty z awokado, nieco inna, bo do tej nie dodałam jajek, ale za to wyrazistego w smaku sera typu feta. Awokado często bywa nazywane owocem alfabetu, ponieważ zawiera niemal wszystkie witaminy a dodatkowo kwas foliowy, kwas pantotenowy i bardzo wiele potasu, miedzi i błonnika. Bardzo korzystne(...)przyswojonego likopenu wzrasta ponad czterokrotnie). Czyli takie zdrowe i takie pyszne :). U mnie w towarzystwie świeżego domowego pieczywa lub słonych przekąsek takich jak krakersy lub talarki pasta znika natychmiast. Wypróbujcie:) Składniki potrzebne do przygotowania pasty z awokado i fety: 1 dojrzałe awokado, 2 łyżki soku z cytryny, pół opakowania sera feta (135g), 1 duży
Gotuj Się Kto MożeCiasto na tort 250 ml serwatki 360 g pszennej mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 450 g cukru 1 łyżka kakao ½ łyżeczki soli 2 duże jajka 350 ml oleju 1 łyżka winnego octu ¼ łyżeczki waniliowej pasty 2 łyżeczki czerwonego barwnika otarta skórka z cytryny Krem 300 g twarożku lub serka ricotta 250 g masła 200 g białej czekolady(...)misce. Wymieszaj serwatkę z octem. Zamiast serwatki można oważyć mleko octem. Do 250 ml mleka dodaj ocet, zamieszaj i odstaw na 5 minut. Mleko się zetnie. Zmiksuj lekko jajka. Dodaj olej, serwatkę, ocet i otartą skórkę z cytryny, zmiksuj. Następnie dodaj suche składniki podczas miksowania. Tortownice wysmaruj masłem. Napełnij równomiernie masą i piecz w nagrzanym piekarniku przez 35-40 minut
codojedzeniaKochani w tamtym roku brałam udział w świetnych warsztatach kulinarnych gdzie przygotowaliśmy różne śledzie, postanowiłam przypomnieć Wam kilka świetnych przepisów. Przepisy na Boże Narodzenie Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem 100 g mąki pszennej 100 g mąki gryczanej lub pszennej pełnoziarnistej 20 g drożdży 2 szklanki mleka(...)ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Całość delikatnie mieszamy i pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia. Następnie smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanym maśle klarowanym. Jajka gotujemy na twardo. Następnie drobno siekamy lub blendujemy na gładką pastę z majonezem. Dodajemy drobno posiekany szczypior i koperek. Całość doprawimy solą i pieprzem. Wykładamy danie w następującej kolejności: blina, pasta jajeczna, śledź, kawior
SMYKWKUCHNIkwadratów. Kiełbaski przekroić na pół. W miseczce wymieszać musztardę z keczupem oraz prażoną cebulką. Kawałki ciasta posmarować na środku przygotowaną pastą,położyć kiełbaski. Złożyć do środka po 2 rogi i zlepić. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec
Niespełnione zdolności kulinarnewięc warto mieć puszkę w zanadrzu, nigdy nie wiadomo jaka wariacja kulinarna przyjdzie nam do głowy Składniki na 3 – 4 porcje: 1 puszka tuńczyka w oleju Princes 1 jajko 50 ml śmietanki 18 % 250 g szparag białych 1 mała cukinia 1 mały bakłażan oliwa z oliwek suszone zioła prowansalskie 250 g ajvaru łagodnego gałązka lubczyku kilka listków oregano(...)skrapiamy oliwą i grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej, do lekkiego zrumienienia. Na dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy zapiekać, wykładamy warstwę warzywnej pasty ajvar, następnie układamy grillowaną cukinię, bakłażana, i szparagi. Rozkłócone jajko łączymy ze śmietanką, dodajemy szczyptę soli, posiekane oregano i polewamy górną warstwę zapiekanki. Na wierzch wykładamy kawałki tuńczyka. Zapiekamy w temperaturze 180ºC przez
Kierunekuchniakontynentach. Zabawnie brzmiąca nazwa oznacza dosłownie: mieszany ryż. Jest to po prostu miska ryżu podana z różnymi dodatkami warzywnymi, mięsem i jajkiem, a w wersji wegeteriańskiej z tofu, do tego sos przygotowanym na bazie ostrej pasty - gochujang. Danie wymaga trochę czasu i uwagi, na pewno nie przygotujesz go na szybko. Składa się z wielu komponentów, jak puzzle. Każdy(...)podaje się układając na ryżu wszystkie skladniki obok siebie, a jedzący sam miesza je na talerzu. W oryginale bibimbap podaje się w glinianych, gorących naczynikach z surowym jajkiem, które pod wpływem temperatury się ścina. Jako alternatywe można podać na koniec sadzone jajko, choć nie jest to konieczne. I bez jajka danie jest pożywne i bardzo syte. Bibimbap przygotowałam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!