papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:37/136)

Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym 184

Pyszne skrzydełka faszerowane, na każdy dzień i od święta.  Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym  Składniki: Farsz skrzydełka z kurczaka - 4 szt papryka czerwona - 8 słupków ogórki korniszony - 8 słupków ser żółty - 8 słupków przyprawa do kurczaka tłuszcz do smażenia Ciasto naleśnikowe: jajko - 1 szt mąka - 50 g woda - 40 ml mleko - 50 ml sól- szczypta papryka ostra- szczypta(...)ręcznikiem papierowym.  Usunąć kości ze skrzydełek.  W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.  Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem.  Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami. Ciasto naleśnikowe:  Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować.  Ciasto

Kuchnia Danusi
Wytrawne babeczki faszerowane 174

kostka twarogu półtłustego 3-4 łyżki mleka 1/2 pęczka świeżego koperku sól do smaku szczypta czarnej soli (kala namak) do smaku - opcjonalnie kolorowy pieprz do smaku szczypta papryki wędzonej Wytrawne babeczki faszerowane tuńczykiem: opakowanie małych babeczek słonych 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 1/2 pęczka koperku sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu Wytrawne babeczki faszerowane(...)zrobić? Twaróg rozdrobnić widelcem w miseczce, dodać mleko oraz sól, pieprz oraz wędzoną paprykę do smaku. Koperek drobno posiekać, dodać do twarożku, dokładnie wymieszać. Każdą babeczkę faszerować łyżeczką twarożku. Ozdobić np. kawałkiem koperku, rzodkiewką lub połową plasterka ogórka. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdrobnić. Tuńczyka osączyć z nadmiaru sosu, dodać do jajek. Dodać przyprawy, poszatkowany drobno koperek

Moje Qulinaria
Faszerowane pieczarki portobello 133

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczone pieczarki portobello faszerowane warzywami. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie pieczarek portobello (5-6 szt.) - 1 czerwoną paprykę - 1 małą cukinię - 4 łyżki kukurydzy - 4 łyżki czarnych oliwek - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki kupnego, słodkiego sosu chili - 3 łyżki oleju do smażenia - po 1 łyżeczce bazylii, tymianku(...)wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 25 minut. 7. 10 minut przed końcem pieczenia na pieczarkach układamy ser. SMACZNEGO! :) Wypróbujcie również przepisu na pieczarki faszerowane  boczkiem i papryką

Bez Cebuli
Obiadowe kubeczki 163

Lubię faszerowane warzywa w każdej postaci Składniki - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 5 małej cukinii - 4 papryki - 1 cebula -2 ząbki czosnku - 1 torebka ryżu - 15 dag sera żółtego - 3/4 l słoik pomidorów krojonych w sosie własnym przepis w mojej kolekcji http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pomidory-w-sosie-wlasnym-jak-z-puszki - 1 łyżka papryki słodkiej - kilka listków bazylia - 2 kostki rosołowa mięsna - sól pieprz(...)dodać pokrojony miąższ z cukinii smażyć do odparowania wody 3. - wymieszać z ryżem doprawić solą pieprzem zostawić lekko ostygnąć - pokroić ser w kostką  wymieszać z farszem faszerować cukinię i paprykę przykryć kapelusikami poukładać na blachę  kostkę rosołowa rozmieszać w 12 l wody wlać na blachę włożyć do piekarnika 180 stopni  p iec ok 40 minut gdy woda

W królestwie smaków Beaty
Papryka faszerowana warzywami i kaszą kuskus 107

Papryka to bardzo wdzięczne warzywo. Można nią podkreślać smak dań, zapiekać, dusić, marynować, kisić oraz faszerować. Dziś postawiłam na faszerowaną i to wcale nie mięsem, tylko kaszą kuskus i warzywami. Do faszerowania wybrałam odmianę papryki białej, która charakteryzuje się delikatnym, wręcz aksamitnym smakiem. SKŁADNIKI: 4 papryki garść surowej kaszy kuskus 3-4 łyżki passaty pomidorowej kumin ostra papryka cynamon chilli

Kopystką po garach
FASZEROWANE KALAREPKI 159

czasu "chodziły" za mną faszerowane mięsem mielonym kalarepki. Tym razem wzbogaciłam je o pikantny sos pomidorowy, i z dodatkiem młodych ziemniaków stanowiły pyszny i pożywny obiad. Składniki: 5 średnich kalarepek 200g mielonego mięsa 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 50g ugotowanego ryżu (u mnie ryż curry) 1 łyżka śmietany tymianek sól pieprz ostra papryka 1 cebula 2 puszki pomidorów(...)minut. Po wystudzeniu ścinamy czubek i drążymy środek (łyżeczką lub małym nożykiem). Mięso mielone mieszamy z ryżem, drobno startym serem, jajkiem i przyprawami: tymiankiem, solą, pieprzem i ostrą papryką. Masą mięsną faszerujemy kalarepy. Pomidory blendujemy wraz z posiekaną cebulą. Solimy, pieprzymy (do smaku), jeśli pomidory są mało słodkie dodajemy szczyptę cukru i słodkiej papryki. Sos pomidorowy wlewamy do naczynia żaroodpornego

Walijskie Pichcenie
Pieczone papryczki 149

każdego. Ja sama za zbyt ostrymi smakami nie przepadam. Fajnie jeść jedzenie, które jest delikatnie podkręcone smakiem ostrej papryki. Jednak jedzenie, w którym ta papryka totalnie dominuje nie ma dla mnie sensu. Przestajemy bowiem odróżniać smak dania od pikantności papryki. Najlepiej jest używać wszystkiego w umiarze, o tym każdy wie. Tak też jest z pikantnymi dodatkami. Wystarczy użyć odrobiny pikantnej(...)przyprawy aby zdecydowanie zmienić smak naszego ulubionego dania. Mam dla was dzisiaj zatem propozycję na danie lekko pikantne. Lekko pikantne gdyż jego głównym składnikiem jest lekko pikantna papryka. Papryka ta to Hungarian yellow wax i dostać można ją w sklepach. Jeśli jednak nie udałoby wam się znaleźć tej odmiany sięgnijcie po inną, ale nadal nie zbyt pikantną. Jeśli zdecydujecie się

mecooks
Przekąska z bagietki 227

masło do smażenia Przygotowanie: Bagietkę nacinamy po obydwu końcach (odcinamy "piętki"). Następnie przekrawamy bagietkę na 2 części - będzie łatwiej wydrążać środek (ja robię to nożem) a następnie faszerować. Pieczarki, kabanosy i paprykę kroimy w drobną kostkę - pieczarki lekko przesmażamy na maśle. Szczypiorek drobno siekamy. W misce przygotowujemy nadzienie - wrzucamy serki topione a następnie dodajemy pieczarki, kabanosy, paprykę i szczypiorek - mieszamy

Alutka-Gotuje
PRZEPISY NA WIELKANOC - PRZYSTAWKI Z JAJ 630

pieczarki, szczypiorek, czosnek i przyprawy. Składniki wyrabiamy na jednolitą masę i delikatnie doprawiamy do smaku. Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na udekorowanym półmisku, posypujemy papryką pokrojoną w paseczki. 4) JAJKA FASZEROWANE RZEŻUCHĄ SKŁADNIKI: 5 jajek ugotowanych na twardo kopiasta łyżka majonezu łyżka musztardy duża parówka lub 10dag kiełbasy parówkowej sól, pieprz 2 kopiaste łyżki posiekanej rzeżuchy marynowana papryka(...)żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą, dodajemy przyprawy, wyrabiamy. Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na udekorowanym półmisku, posypujemy rzeżuchą i marynowaną papryką. Podajemy zaraz po przygotowaniu. 5) JAJKA FASZEROWANE KREMEM Z SARDYNEK SKŁADNIKI: 5 jajek ugotowanych na twardo puszka sardynek w oliwie sól, pieprz łyżka gęstej, kwaśnej śmietany zielenina, plasterki cytryny, sałata itp. do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Obrane

Moja Książka Kucharska
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 147

Prosty i pyszny obiad. Cukinia faszerowana mięsem mielonym, papryką, cebulą, czosnkiem, zapieczona pod serem mozzarella. Składniki: 2 duże cukinie, 300 g mięsa mielonego, pół zielonej papryki, 3 ząbki czosnku, duża cebula, ok 150g startego sera mozzarella, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki szczypiorek Przygotowanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, kroimy wzdłuż na pół. Usuwamy częściowo, za pomocą łyżki miąższ, aby powstały łódeczki

Lena Gotuje
Zapiekana cukinia z mięsem mielonym 169

Zapiekana cukinia z mięsem mielonym to jest danie, które warto przygotować w lecie, wtedy kiedy możemy dostać świeże pomidory i cukinię. Danie to jest niezwykle lekkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane bakłażany (bez mięsa) 217

okres przejściowy pomiędzy latem, a zbliżającą się wielkimi krokami jesienią na obiad proponuję faszerowane bakłażany, pachnące pomidorami, papryką i cebulą. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Faszerowane bakłażany (bez mięsa) 224

okres przejściowy pomiędzy latem, a zbliżającą się wielkimi krokami jesienią na obiad proponuję faszerowane bakłażany, pachnące pomidorami, papryką i cebulą. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 211

Dziś przepis na kotlety mielone przez wszystkich znane i kochane.  Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki, cebulę

magiczna kuchnia Kasi