Zapiekane faszerowane ziemniaki 197Ziemniaki faszerowane cukinią i papryką Żeby w kuchni nie było nudno, ziemniaczki podane troszkę inaczej. :) Ziemniaczki faszerowane warzywami i polane sosem beszamelowym. Można podać z lekką surówką, swoje podałam z pomidorkami w śmietanie. Ziemniaki kupiłam specjalne takie do pieczenia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Przepis: Składniki: 5 dużych ziemniaków przeznaczonych do zapiekania 1 papryka czerwona 1 papryka(...)mąki 2 łyżki masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie Wykonanie: 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach 2. Papryki i cukinię myjemy. Z papryki pozbywamy się środka i kroimy warzywa w kostkę. 3. 10 minut dusimy warzywa po czym smażymy na masełku doprawiając solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 4. 2 łyżki masła rozpuszczamy
Mój pomysł na
Wielkanocne życzenia i jajka faszerowane 222większego naczynia. Dodajemy miąższ awokado, rozgnieciony czosnek, serek i majonez i ugniatamy wszystko widelcem na jednolitą masę. Dodajemy posiekany szczypiorek, sok z limonki, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Masę mieszamy i faszerujemy nią wydrążone jajka. Jajka faszerowane łososiem: 6 jaj ugotowanych na twardo 100 g łososia wędzonego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki kremowego serka naturalnego świeży koperek sól, pieprz(...)tworząc łódeczki. Wycięte białka i żółtka wkładamy do większego naczynia. Dodajemy drobno pokrojonego łososia, serek, jogurt i ugniatamy wszystko widelcem na jednolitą masę. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Masę mieszamy i faszerujemy nią wydrążone jajka
Zawsze głodna!
Faszerowana pieczona papryka 204Ciekawym daniem na obiad jest faszerowana pieczona papryka. Przygotowanie jej nie zajmuje bardzo dużo czasu i można to zrobić dużo wcześniej przed pieczeniem. Składniki: 4 - 6 dużych papryk 2 cebule 500 g mięsa mielonego podsmażone świeże lub mrożone grzyby 3 pomidory 1 szklanka ryżu sól pieprz oregano bazylia Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić
Mama Gotuje
Pieczone bakłażany z kuskusem i pomidorami 143kasza bulgur z dynią i bakłażanem Faszerowany bakłażan z mozzarellą Pieczony bakłażan Pieczony bakłażan z zata'arem Zapiekany bakłażan z pęczakiem Pasta z bakłażana z papryką Bakłażan faszerowany z mięsem Bakłażan zapiekany z serkiem Pasta z bakłażana Grillowane bakłażany z fetą Roladki z grillowanego bakłażana Pieczone bakłażany z kuskusem Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatity
Papryka nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 254Pieczona papryka wzbu dza we mnie pozytywne emocje. To z pewnością ten jej nieprzeciętny aromat po wyjęciu z piekarnika lub po prostu fakt, że bar dzo ja lubię. Paprykę zazwyczaj faszeruję mięsem, ale z d arzają się takie dni, że wypełnienia jest z decy dowanie bezmięsne. Skła dniki: 4 duże czerwone papryki 500g szpinaku baby 2-3 ząbki czosnku
ChilliJemy
Bułgarski obiadek – czuszka biurek- papryka faszerowana serem 241Córka przepis przywiozła z Bułgarii, gdzie była na wakacjach i jadła właśnie tą paprykę, zasmakowała jej i odtworzyła smak w domu. składniki 4 sztuki papryki podłużne
Moje Wyroby
Kotleciki z mielonego z ryżem + sos grzybowy 366reguły robię je przy okazji przygotowywania jakichś faszerowanych warzyw ( papryka, cukinia, gołąbki), gdy zostanie mi nadmiar farszu. Można je jednak zrobić specjalnie i podać z jakimś sosem. Opisywałam je już przy okazji podawania przepisu na Faszerowaną cukinię+ kotleciki z farszu. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
F... Faszerowana cukinia! 299posiłków. Zawsze stanowią większą część na talerzu. Są wielofunkcyjne, można je podawać w formie sałatek, zapiekanek, grillować czy smażyć, a nawet marynować! A kto nie lubi faszerowanych warzyw? Faszerowana cukinia, bakłażan, papryka czy nawet pieczarki to nie lada rarytas i oryginalne danie. Dziś przedstawiam Wam Panią Cukinię faszerowaną mięsem mielonym z ciekawymi dodatkami :) Składniki: 1 średnia cukinia 250g mięso mielonego
Kitchens Alphabet
Krem z cukinii i pomidorów 233Krem z cukinii i pomidorów to bardzo aromatyczna i orzeźwiająca zupa idealna na upalne dni. Najlepiej przygotować ją w sezonie kiedy mamy możliwość kupienia świeżych, dojrzałych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowana papryka bez mięsa 207naturalny z sola. 3. Na patelni uduś razem cukinię i pomidora pokrojone w kostkę. Dadaj zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz bazylię. 4. Faszeruj gorące papryki i udekoruj listkami bazylii. natychmiast podawaj. Danie jest pyszne, aromatyczne, lekkie i niskokaloryczne
AZgotuj!
Faszerowane pomidory 388Szukacie pomysłu na smaczne, letnie i lekkie danie? Polecam pomidorki faszerowane ryżem, papryką oraz domowymi ogórkami małosolnymi. Żeby mięsożercy też zjedli je ze smakiem dodałam wędzoną pierś z kurczaka. Pomidorki świetnie sprawdzą się jako przystawki albo lekkie śniadanie czy nawet kolacja. Składniki: 8 dużych pomidorów, 100 g ryżu pełnoziarnistego, 2 ogórki małosolne, 1/2 czerwonej papryki, wędzona pierś z kurczaka, sól(...)Miąższ połączyć z oczyszczoną i pokrojoną w kostkę papryką oraz pokrojonymi w kostkę ogórkami. Ryż ugotować na sypko, odcedzić i ostudzić. Połączyć z pokrojonymi warzywami. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, połączyć z warzywami. Dodać majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Dodać 2 łyżki świeżej posiekanej bazylii. Wszystko wymieszać. Masą faszerować pomidory. Udekorować bazylią
Z miłości do słodkości
Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween. 147Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie
Kulinarne Przeboje
Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween. 388Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie
Kulinarne Przeboje
Faszerowana papryka 221Paprykę można faszerować w sumie wszystkim. U mnie w domu najpopularniejsza jest wersja z mięsem mielonym, serem feta i pieczarkami, choć oczywiście zdarza się też, że farsz wygląda tak jak na tradycyjne gołąbki. Dzisiaj ta pierwsza opcja, polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 150 g fety 4 pieczarki 1 jajko
Gosia gotuje