Powstała przepyszna sałatka, którą możemy podać w słoiczkach. Dzięki czemu i ładnie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Polecam! Składniki : *4 ogórki korniszony * 200g filetów śledziowych w oleju rzepakowym SEKO * papryka czerwona * cebula czerwona * sól, pieprz * śmietana 18% * koperek Przygotowanie : Ogórki, paprykę i cebulę drobno posiekać. Układać na przemian w słoiczkach. Przyprawić. Udekorować kleksem z kwaśnej śmietany i koperkiem
Magiczne Życie MartySkładniki: 1,45 kg kaczki bez podrobów 2 płaskie łyżeczki soli 1 ząbek czosnku o średniej wielkości 2 łyżeczki czubate mąki 5 łyżeczek płaskich papryki mielonej 5 dkg smalcu pieprz mielony 3 dkg cytryny usiekana natka pietruszki Sposób przygotowania: Kaczkę oczyścić, umyć, wyporcjować, natrzeć czosnkiem i solą, oprószyć mąką wymieszaną z papryką, obrumienić na tłuszczu. Przełożyć do rondla, udusić
Przepisy kulinarne babci Antoninykaczka może być mrożona około 1.8 kg 4 ząbki czosnku 4 łyżki majeranku 3 owoce kaki 4 garście okry (piżmian jadalny) 2 łyżki tymianku 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki 3 łyżki smalcu gęsiego morska sól 1 łyżka 1 por Składniki do kalafiora: 1 kalafior 4 łyżki masła kilka łyżek bułki tartej Sposób: Kaczkę myjmy oczyszczamy z błonek i resztek(...)dodajemy czosnek , majeranek i sól mieszamy . Wkładamy kaczkę i na noc pozostawiamy pod przykryciem w chłodnym miejscu . Następnie wyciągamy kaczkę ,płuczemy i porcjujemy ( skrzydełka, udka ,piersi ) Posypujemy tymiankiem , papryką , majerankiem i nie wielką ilością soli z obu stron. Rozgrzewamy piekarnik do 200C Do naczynia żaroodpornego wkładamy kaczkę pokrojonego pora, okrę i owoce kaki uprzednio pokrojone w duże kawałki
Viola cooks with passionpomidorami składniki: 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 2 pomidory 200 g ryżu - najlepszy będzie brązowy, ja użyłam Basmati 0,5 łyżeczki kurkumy 1 mała szalotka 1 łyżeczka papryki w proszku natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy do wystygnięcia. Do ryżu dodajemy pokrojone pomidory i tuńczyka rozdrobnionego widelcem(...)Szalotkę drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Posypujemy natka pietruszki
Przysmaki Karolkisałatki. Przepis na pieczoną ciecierzycę Składniki ciecierzyca *tej w puszce nie trzeba gotować Mikstura na słodko miód lub syrop klonowy, cynamon na słono oliwa z oliwek, pieprz, sól himalajska, papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie, mielony imbir Wykonanie Ciecierzycę moczymy w wodzie przez noc. Następnego dnia przepłukujemy, wsypujemy do garnka, zalewamy świeżą wodą i gotujemy około 40 minut. Ugotowaną
lady-och-mistrzyni.blogspot.comnowych smaków. Dzięki tym wszystkim składnikom sałatka nabiera lekkości. Polecam. Składniki: Małe opakowanie makaronu ryżowego Pieczony kurczak ( najlepiej jak pozostało z dnia poprzedniego, razem z pieczarkami ) Pędy bambusa Marynowana papryka Ogórki konserwowe Natka pietruszki Sos sojowy Sok z cytryny Sos tabasco Wykonanie: Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem ( zgodnie z zaleceniami na opakowaniu ). Do namoczonego i odcedzonego makaronu dodajemy pokrojonego w kostkę(...)kurczaka. Paprykę i ogórki kroimy w słupki i również dodajemy do sałatki. W sałatce również umieszczamy odcedzone pędy bambusa i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i całość doprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z cytryny i tabasco. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Smaki Ewyłopatki wołowej 500 g dyni 1 duża cebula 1 butelka ciemnego piwa 250 ml bulionu wołowego 3 listki laurowe 3 ziela angielskie 3 owoce jałowca 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka kuminu masło klarowane do smażenia sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Cebulę obierz, pokrój w piórka i przysmaż na złoto na maśle. Przełóż do garnka. Łopatkę pokrój w dużą kostkę i obsmaż(...)patelni z każdej stronie. Dodaj do cebuli. Wsyp przyprawy (ziele angielskie, listki laurowe, owoc jałowca, kumin i paprykę). Wymieszaj, zalej piwem i gotuj kilka minut. Następnie wlej bulion, garnek przykryj pokrywką i wstaw na mały ogień. Duś przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie. Dynię pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Gotuj aż zmięknie. Przypraw solą i pieprzem
Food Squarełyżeczka, sól morska 1 łytżeczka, wątróbka drobiowa 1/2 kg, mąka pszenna 4 łyżki, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, masło 1 łyżka, cebula 4 sztuki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sól morska - ile potrzeba brukselkę opłukać, odciąć głąbki i brzydkie listki, zalać wodą i jak się zagotuje wsypać cukier i sól, gotować do miękkości brukselki, odlać wodę(...)garnka wątróbkę oczyścić z błonek, opłukać, ręcznikiem papierowym osuszyć, obsypać mąką i na gorącym oleju z masłem smażyć na rumiano, wsypać pokrojoną cebulę, paprykę, pieprz i pod przykryciem dusić z 10 minut, następnie wymieszać i bez przykrycia podsmażać z 5 minut wątróbkę podać z cebulką i brukselką, posolić wątróbkę, można zjeść z pieczywem - bardzo smaczne danie obiadowe.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięolej rzepakowy 6 łyżek, boczek wędzony 15 dag, kiełbasa podwawelska 2 sztuki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, majeranek 1 łyżka, przecier pomidorowy 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka makaron łazanki wsypać do osolonej wody i gotować do miękkości makaronu, wylać na durszlak i przelać zimną wodą kiszoną kapustę pokroić drobniej(...)zalać wodą, wsypać cukier, gotować do miękkości kapusty na oleju zrumienić boczek wędzony z kiełbasą pokrojoną w kostkę, dodać pokrojoną cebulę i wyciśnięty w prasce czosnek, wsypać majeranek, paprykę i podsmażać z z 5 minut włożyć kapustę z wodą w której się gotowała, dodać makaron, wszystko wymieszać i podsmażać mieszając z 5 minut na koniec dodać natkę pietruszki pokrojoną, wymieszać
W Mojej Kuchni Lubięprzed pieczeniem. A o tym, dlaczego to jest tak istotne znajdziecie w opisie wykonania :-) Polecam! Składniki: kawałek schabu 1 kg łyżeczka pieprzu ziołowego płaska łyżka ziół prowansalskich słodka czerwona papryka - płaska łyżka łyżeczka soli 3 łyżki oleju opcjonalnie: 2 ząbki czosnku - dodajemy bezpośrednio przed pieczeniem. Wykonanie: Schab nakłówamy widelcem, w kilkunastu miejscach po jednej i w kilkunastu miejscach po drugiej(...)jego stronie. By wszystkie przyprawy wsiąkły wewnątrz mięsa. Liść laurowy rozkruszamy na drobne kawałeczki. Zioła, pieprz, sól, paprykę i liść laurowy łączymy z olejem. Tak przygotowaną marynatę wcieramy przez minutkę w mięso. Następnie wstawiamy je na 24 godziny do lodówki, by naciągnęło aromatów. W kolejnym dniu rozgrzewamy tłuszcz na patelni i rumienimy mieso z każdej strony, tak by białko się
Poezja Smaków - blog kulinarnykobiety na wsiach, z dobrego wiejskiego tłustego sera – białego dla odmiany. Przepis dostała moja mama dobrych kilkanaście lat temu od koleżanki. Pamiętam ten pierwszy ser, była w nim papryka i smakował wybornie, nawet jak na podniebienie ucznia podstawówki Jak smakuje ten nasz domowy żółty ser? Trochę inaczej, niż ten sklepowy, ale bardzo dobrze W dodatku nie jest skomplikowany(...)Składniki 1 g tłustego sera białego 0,4 l mleka 1 żółtko 1 jajko 1 łyżka octu 1 łyżka sody szczypta soli 3 łyżki masła ulubione dodatki - kminek, czarnuszka, papryka, suszone pomidory, kozieradka Sposób przygotowania Ser biały wrzucamy do garnka z mlekiem. Gotujemy ok 10 min, od zagotowania. Ser powinien się rozpaść na drobne grudki. Przecedzamy grudki przez sito
Mieszam w GarnkuSkładniki: 6 udek z kurczaka 500 g ziemniaków 200 g marchewki 2 białe części pora 2 łyżki oleju 5 łyżek mleka 200 g startego sera żółtego kiełki rzodkiewki koperek papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie polewamy olejem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy do lodówki na minimum 60 min (najlepiej zostawić na całą noc). Po tym czasie obsmażamy na rumiano i pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Pory kroimy
R'n'G Kitchenwyniki konkursu, można znaleźć w aktualizacji wpisu o nim [ KLIKNIJ ] Pulpety z tuńczykiem 1 puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym 500g mięsa wieprzowego mielonego 1 cebula 1/2 słoiczka marynowanej papryki 1 pęczek szczypiorku 1 jajko przyprawy do smaku, pieprz Cebulę pokroić w mniejsze kawałki, paprykę odsączyć z zalewy i także pokroić w mniejsze kawałki. Wylać wodę z tuńczyka, wyjąć
Gotuję Testujęprosty w przygotowaniu, robi się go szybko i naprawdę warto. Spróbujcie. Wianek z dodatkami 1 ciasto francuskie 1 ogórek zielony 1 pomidor 30 dag pieczarek 1 puszka tuńczyka 1 papryka konserwowa 40 dag sera żółtego natka pietruszki 1 laska kiełbasy zwyczajnej lub grube plastry szynki Z ciasta francuskiego wycinać trójkąty o dwóch bokach ok. 26 cm i jednym (podstawa 13cm(...)Następnie jeden obok drugiego ułożyć na tortownicy (tak jak na zdjęciu). Zetrzeć ser żółty, większą połową posypać po cieście na około (zdjęcie). Kłaść warstwami pokrojone w kostkę: ogórek, pomidor, paprykę, kiełbasę zwyczajną (lub szynkę) oraz pieczarki (wcześniej usmażone). Na koniec dać tuńczyka. Posypać jeszcze raz warstwą sera żółtego. Końce trójkątów przylepić do podstawy (zdjęcie). Posypać poszatkowaną natką pietruszki. Piec
Gotuję Testujęwypróbować, robi się go szybko i łatwo :) Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem 1 opakowanie makaronu pappardelle 1 puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym 1 pomidor 1/2 cebuli 1/2 słoiczka marynowanej papryki 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa typu kucharek, natka pietruszki do posypania 1/2 puszki kukurydzy 1 pęczek szczypiorku Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu się(...)rozgrzany olej na patelni dać poszatkowaną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodać kukurydzę (bez zalewy) oraz pokrojony w kostkę pomidor. Dodać pokrojoną i pozbawioną zalewy paprykę. Całość chwilę podsmażyć. Przyprawić wg uznania. Poszatkować szczypiorek oraz pokroić w drobną kostkę tuńczyka. Wrzucić na patelnię. Całość chwilę podsmażać i stale mieszać. Dodać makaron, wymieszać wszystko ze sobą. Przekładać
Gotuję Testuję