Bardzo lubimy takie żarło <3 Już umówiliśmy się na kolejne ;) tym razem bardziej ogniskowe ;) oczywiście pyry z żaru będą ;) Składniki 2 cukinie 2 pętka białej kaszanki 1 czerwona papryka 100 g boczniaków maggi majeranek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne. Kaszankę wyjmujemy z osłonki(...)mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką. Doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. No i zdeka maggi ;) Boczniaki kroimy w paski, kładziemy w miejsce usuniętych gniazd nasiennych, cukinii…dodajemy kaszankę. Grillujemy 20-25 min. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G Kitchenznajdziecie dużo dobrej jakości produktów. W szczególności polecam oliwę z oliwek i oliwki wykorzystane w przepisie Składniki: 12 oliwek zielonych marynowanych bez pestek (łagodnych) od Grecie Przysmaki 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki kukurydzy sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy kempingowej oliwa z oliwek – polecam niefiltrowaną oliwę 0,3% „ZE WSI” od Greckie Przysmaki opcjonalnie odrobina(...)cały koszyk. Okres aktywności kodu rabatowego od 2017-06-20 do 2017-07-20 Przygotowanie: Oliwki kroimy na pół i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i 3 łyżki kukurydzy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy łyżeczkę musztardy i dolewamy na niedużą ilość oliwy z oliwek, mieszamy składniki. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy lub/i dodajemy niedużą ilość
Słodkie okruszkifasolki szparagowej 2 czerwone cebule 1/2 cytryny 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki sól i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka płuczemy i wkładamy do dobrze osolonej wody na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc). Przed pieczeniem wyjmujemy z solanki
Kolorowy PrzepisownikSKŁADNIKI: • 1 op. tortellini, 250g • 1 papryka czerwona • 1 por, biała część • 3 ogórki kiszone lub korniszony • puszka kukurydzy • 100g sera żółtego • natka pietruszki • 2 łyżki majonezu • sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu, lekko przestudzone przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, ser i por, dodać kukurydzę i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać, dodać majonez
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI: około 1 litr wody włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, natka selera) 6 małych ziemniaków 1 żółta cukinia 2 listki laurowe sól morska świeżo mielony pieprz kolorowy papryka słodka, chilli cayenne, curry koperek 1 łyżka roztopionego masła (albo oleju) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Włoszczyznę i ziemniaki gotujemy w 1 litrze wody z dodatkiem listków laurowych. Doprawiamy solą i pieprzem(...)bulion warzywny będzie gotowy, wyciągamy ugotowane warzywa. Następnie w samym bulionie gotujemy pokrojoną na kawałki żółtą cukinię. Doprawiamy do smaku curry, słodką papryką i chilli cayenne. Dodajemy trochę tłuszczu (roztopionego masła lub oleju), a także białe warzywa z ugotowanej wcześniej włoszczyzny - wszystkie albo tyle ile chcemy albo co lubimy [ ponoć nie każdy lubi seler ;) ]. Następnie wszystko blendujemy
wege i kropkailości jaka nam odpowiada) 1 duży ząbek czosnku garść natki pietruszki koperek ok. 20 g masła oliwa z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz kolorowy curry, słodka papryka do smaku ulubiony makaron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na patelni podgrzewamy masło z dodatkiem oliwy z oliwek. Dorzucamy pokrojoną cukinię i chwilę smażymy aż nabierze szklistego wyglądu. Doprawiamy do smaku solą i świeżo(...)mielonym pieprzem kolorowym. Dodajemy starty czosnek, kapary, garść natki pietruszki, koperek, doprawiamy curry i słodką papryką. Wszystko mieszamy z ugotowanym wcześniej makaronem. I gotowe! ;) Smacznego
wege i kropkaSKŁADNIKI: 20 g masła 1 cebula 1 duża marchewka 2 duże ziemniaki 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i świeżo mielony pieprz kolorowy 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu sojowego 1,5 litra bulionu warzywnego oliwa z oliwek 300 g kapusty kiszonej z marchewką (przepłukana wodą) 0,2 litra białego wina SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)dużym garnku rozgrzewamy masło i smażymy kolejno cebulkę, marchewkę i ziemniaki. Doprawiamy kminem rzymskim, oregano, słodką papryką, solą i świeżo mielonym pieprzem. Chwilę smażymy, a następnie zalewamy połową bulionu. Dodajemy miód i sos sojowy. Dusimy wszystko pod przykryciem. W osobnym garnku rozgrzewamy oliwę, na której smażymy kapustę. Po chwili smażenia dolewamy wino i dusimy pod przykryciem. Następnie dolewamy pozostałą część
wege i kropkablachę do pieczenia, nóż i deskę do krojenia, miskę, łyżeczkę, łyżkę, papierowe ręczniki, folię spożywczą. Przygotuj składniki: 1 tuszkę sprawionego kurczaka, 2 łyżeczki soli, 1-2 łyżki mielonej czerwonej papryki, 1 łyżeczkę mielonej kurkumy, 1 łyżeczkę pieprzu czarnego mielonego, 2-3 łyżki oleju. Kurczaka podziel na porcje, umyj i osusz. Do miski wlej olej i wsyp sól, paprykę, kurkumę
blog.moje-pasje.infopuszki kukurydzy 1 marchewka 1 pietruszka 1 ziemniak 2 cebule 1 por 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 18-30% 4 łyżki oleju przyprawy do smaku: sól, pieprz papryka ostra, papryka słodka, kumin, oregano, tymianek, chilli ser do posypania, u mnie cheddar 1. Warzywa obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5-7 minut, do delikatnego zarumienienia. Zalewamy
Szefowa kuchniśliwek 200 g suszonych moreli 200 g pomidorków koktajlowych (dowolnych, mogą być nawet żółte) 4-5 zwykłych pomidorów spory pęczek pietruszki łyżeczka kuminu łyżeczka garam masala łyżeczka papryki łyżeczka mielonej papryki sól Przygotowanie: Bakłażany pokrój w 2 cm kostkę i wrzuć na rozgrzane 3-4 łyżki oleju do dużego (min. 3 litrowego) garnka. Podsmażaj przez 5 minut. Dodaj wszystkie przyprawy
greenscarfPotrzebujemy: 1 puszka ciecierzycy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 szklanka sezamu 4-5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka mielonej papryki sól i pieprz Rozgrzać dużą patelnię, zmniejszyć ogień, wsypać pół szklanki sezamu i prażyć go co chwilę mieszając. UWAGA! Należy uważać aby sezam się nie przypalił bo będzie gorzki(...)umieszczamy w wysokim naczyniu, dodajemy kilka łyżek płynu z puszki i blendujemy na gładką masę. W między czasie dodajemy resztę składników: sok z cytryny, czosnek, pastę z sezamu, kmin, paprykę, sól i pieprz do smaku, oliwę. Konsystencję pasty regulujemy płynem z odsączonej ciecierzycy, wszystko według naszych upodobań. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym naczyniu w lodówce
Kolejny blog o gotowaniuSkładniki: woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 opakowania/mrożone, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, ziemniaki 6 sztuk, kapusta 1 większa/młoda, masło 2 łyżki, natka pietruszki 1 pęczek włoszczyznę mrożoną, ziele angielskie, liście laurowe, ziemniaki pokrojone w kostkę, kostki rosołowe, gotować z 20 minut(...)zupy wsypać pokrojoną drobno młodą kapustę, gotować z 15 minut dodać masło i gotować z 3 minuty dodać kucharka, paprykę ostrą i gotować z 2 minuty, na koniec dać posiekaną natkę pietruszki zupa jest lekka,aromatyczna i smakuje wybornie..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCiasto: 70 dag mąki 3/4 szklanki letniego mleka 7 dag drożdży 3/4 szklanki zimnej wody 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli Nadzienie: 50 dkg parówek 30 dkg żółtego sera papryka słodka oregano suszone ketchup kielecki Dodatkowo: żółtko do posmarowania siemię lniane Kupiec do posypania 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce(...)podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wycinamy dowolnej wielkości kółeczka. 2. Farsz: parówki i ser kroimy w kostkę, dodajemy czerwoną paprykę w proszku, oregano suszone i około 2 łyżki ketchupu kieleckiego , wszystko razem mieszamy. Na powycinane kółeczka dajemy odpowiednia ilość farszu. 3. Formujemy bułeczki i układamy na formie do pieczenia wysmarowanej tłuszczem. 4. Bułeczki smarujemy rozbitym żółtkiem i posypujemy siemieniem lnianym
Kuchnia u BietkiSkładniki na 12 sztuk: -6 pojedynczych filetów z kurczaka -100 g. parmezanu -pęczek natki pietruszki -12 plasterków szynki wieprzowej -sól -słodka papryka -majeranek -rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy. Filet przekrawamy w poprzek na dwie równe części a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy płat oprószamy wewnątrz solą, kładziemy plaster szynki, posypujemy startym na małych oczkach parmezanem(...)posiekaną natką pietruszki. Zawijamy roladkę i oprószamy papryką i majerankiem. Spinamy wykałaczkami z dwóch stron. Gotowe roladki wkładamy do rękawa. Układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30-35 minut. Smacznego
Magia jedzenia.wyśmienite! Do przygotowania 6 solidnych burgerów potrzebujemy: - 0,5 kg bobu - 5 łyżek prażonego słonecznika - garść świeżej kolendry - 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 1 łyżeczkę kuminu oraz ostrej papryki (można zamienić na słodką) - sól i pieprz do smaku - olej - ulubione dodatki, u mnie: sałata, pomidor, czerwona papryka, rzodkiewka, awokado i ogórek małosolny (jeśli chcesz dowiedzieć się jak przygotować domowe
Bez Cebuli