filety z łososia,1 kg filety z pstrąga,1 kostka warzywna,4 łyżki żelatyny,4 jajka,2 marchewki,1 pietruszka,1 seler,1/2 groszku zielonego,1 pomidor,1/2 papryki,natka pietruszki.Przygotowanie: Kawałki fileta z łososia i pstrąga gotujemy w wodzie z obranymi warzywami : marchewka, pietruszka i seler. Dodajemy do wywaru kostkę rosołową. Gotujemy około 30 minut. W osobnym
Aga w kuchniSkładniki:250 g sera twarogowego, 1/2 brie,200 g kremowego serka śmietankowego,4 łyżki mleka,przyprawy: pieprz, sól, płatki migdałowe, sezam, czerwona papryka słodka, bazylia, tyminek, pieprz kolorowy.Przygotowanie: Wszystkie trzy sery rozgniatamy widelcem, dodając mleko. Przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie wkładamy do lodówki na 15 min. Po wyjęciu z lodówki formujemy kuleczki i obtaczamy po 3 kuleczki
Aga w kuchniWłaśnie otrzymałam od firmy SyS wspaniałe produkty z serii Dania Babci Zosi w skład których wchodzą: Kasz gryczana z grzybamiKasza gryczana z warzywamiRyż ze szpinakiemRyż z
Aga w kuchniSzybkie, proste i bardzo smaczne danie z ryżem z pomidorami i paprykąSkładniki:2 piersi kurczaka,ryż z pomidorami,1 marchewka,1 pietruszka,1/4 szklanki bulionu, kurkuma
Aga w kuchnicurry, ryżem,a to wszystko z nutą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ...mmm... cóż więcej można powiedzieć :)Składniki: 2 piersi kurczaka, 1/2 opakowania zielonej fasoli szparagowej, 1 czerwona papryka, 10 pieczarek, 6 marchewek, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 puszki czerwonej fasolki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, 1 łyżeczka curry indyjskie, szczypta soli morskiej
Aga w kuchniziemniaków, 2 małe pomidory, 2 cebule, 1 bułka, 1 jajko, sól morska, pieprz czarny, szczypiorek, do obtoczenia kotletów: bułka tarta,sos: 400 ml śmietany 12%, 2 jajka, szczypta soli, papryki słodkiej i pieprzu kolorowego. Przygotowanie: Bułkę zalewamy mlekiem i wodą. Po chwili, gdy napęcznieje wyciskamy ją. Do mięsa dodajemy wyciśniętą bułkę. Następnie dodajemy jajko, pokrojoną
Aga w kuchnigarście rukoli, 4 plasterki ugotowanego buraka, 1 plasterek sera pleśniowego, do pospania: płatki migdałów i suszona żurawina. sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki musztardy musztardy z wędzoną papryką, 1/2 łyżeczki cukru, kilka kropli soku z cytryny, 1 łyżeczka wody, 1/3 łyżeczki wyciśniętego czosnku, pieprz czarny, sól morska. Przygotowanie: Na talerzu układamy liście rukoli. Ugotowanego buraka
Aga w kuchniSkładniki: 5 garści sałaty, 1 ugotowane jajko, 1/4 pomidora, 1/2 piersi kurczaka, soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 ząbku czosnku, 1/2 łyżeczki tymianku. Przygotowanie: Na talerzu układamy sałatę, Pomidora kroimy na 4 plasterki. Ugotowane jajko na twardo obieramy i kroimy na 4 części. Rozbitą pierś kurczaka marynujemy w przyprawach
Aga w kuchniZapiekana ryba z warzywami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką, kukurydzą Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka drobiowa Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka z patelni Zapiekanka z ziemniakami
Aga w kuchniSkładniki: 1 kg żeberek, 1/2 łyżeczki kolendry, 4 łyżeczki majeranku, 1 łyżeczka papryki, 1/2 łyżeczki chilli, 2 łyżki miodu, sól, pieprz, ryż basmati. Przygotowanie: Żeberka kroimy co drugą kość. Posypujemy je przyprawami i polewamy miodem. Dokładnie wcieramy przyprawy. Odstawiamy żeberka na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez 10 minut
Aga w kuchniSkładniki: 500 ml domowego koncentratu pomidorowego, 400 g mięsa mielonego, 2 łyżeczki bazylii, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebuli, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, sól, pieprz makaron do spaghetti, rukola. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Następnie zalewamy koncentratem pomidorowym, dodajmy
Aga w kuchniDrobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem
Aga w kuchniCzaniecki, 1 brokuł, 20 g żółtego sera, 3 łyżki kukurydzy, 5 zielonych oliwek bez pestek, 400 ml kremówki 30%, 1 podwójną pierś kurczaka, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, szczypta chilli, sól, biały pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu hartujemy go zimną wodą
Aga w kuchninatki pietruszki :) Składniki: 1/2 kg polędwiczek wieprzowych, 3 łyżki oliwy z oliwy, 1 łyżeczka cząbru, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki białego pieprzu, 1 łyżeczka tymianku, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki kolendry. Przygotowanie: Polędwiczki wieprzowe myjemy pod zimną wodą i osuszamy. Następnie kroimy pod ukosem w 1 cm kotleciki. Każdy kawałek polędwiczki rozklepujemy delikatnie dłonią
Aga w kuchniSkładniki: 1,5 kg szynki (mięsa), 1 opakowanie makaronu rurki, 1 brokuł, 2 łyżki majeranku, 1/4 ognistej mieszanki przypraw, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz czarny. Przygotowanie: Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę: przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i mieszamy go z oliwą
Aga w kuchni