cebule 1 puszka pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego-opcjonalnie Szczypta tymianku Odrobinę papryczki chili jalapeno wg upodobań smakowych, jeśli lubimy pikantne dania sól, słodka papryka pieprz czarny do smaku kostka bulionowa opcjonalnie 1 łyżka mąki 1 łyżka masła Składniki: Fasolę zalać zimną wodą , pozostawić na co najmniej 12 godzin
W garach u Gosiindycze opcjonalnie udko kurczaka 3 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera spora część pora 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy: kilka kulek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe łyżeczka czerwonej papryki w proszku świeżo mielony czarny pieprz szczypta mielonej gałki muszkatołowej majeranek ew. przyprawa do flaków k ostka rosołowa lub sól, vegetta czego używamy opcjonalnie: 2 łyżka masła 2-3 płaskie
W garach u Gosiwpasowały się w moją sałatkę. Składniki: 2sztuki makaronu z „zupek chińskich” 1 puszka mieszanki groszku z kukurydzą Jamar 30dag ulubionej wędliny kawałek białej części pora 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 4-5 małych ogórków konserwowych 2 twarde pomidory średniej wielkości 3-4 jajka na twardo/ opcjonalnie majonez natka pietruszki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron pokruszyć
W garach u Gosizupy i nie zważy się w niej. Ziemniaki pokroić w kostkę, umieścić w garnku i zalać 1,75 l wody. Do ziemniaków dodać pietruszkę (w całości), całą suszoną paprykę, por i seler naciowy pokrojony na 3 mniejsze części (chodzi o to, by zmieścił się w garnku). Wszystko zagotować. Marchewki pokroić w małą kostkę. Kalafiora podzielić na róże. Marchewkę
Weekendy w domu i ogrodziefasoli ( 240g po odsączeniu ), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), garstka posiekanego koperku, kilka marynowanych pieczarek, 1 czerwona cebula, 8 łyżek majonezu, 1 świeży ogórek, sól, pieprz, majeranek, ostra papryka mielona, 1 jajko, 1/2 cebuli, bułka tarta, 4 łyżki mleka, olej. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikichciałam jednak przepuścić takiej okazji, zalałam więc ostrygę winegretem i jakoś ją przełknęłam. Nasz kolejny przystanek do sklep z produktami prosto z Hiszpanii. Ogromny wybór - oliwy, oliwki, faszerowane papryki, przeróżne przetwory w słoiczkach oraz osobny dział z szynkami i serami. Za degustację szynek podziękowaliśmy, ale z przyjemnością spróbowaliśmy serów - kremowego owczego sera, w którego wnętrzu zanurzaliśmy chrupiące chlebki oraz sera
Chilli Czosnek i Oliwabyła tam też fantastyczna ostrzałka, którą bardzo się zainteresował i sukcesywnie ostrzy pozostałe noże;)). Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 500 g piersi z indyka 3 plastry sera śmietankowego z papryką kilka świeżych liści szpinaku 1 mała cebula sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierś z indyka rozcinamy w taki sposób, aby powstał spory płat (nie rozbijamy). Oprószamy solą
Kolorowy Przepisownikwaga suchej fasoli przed ugotowaniem) 2 cebule 2 marchewki 1-2 opakowania wędzonego tofu łyżka soli (wydaje się dużo, ale ja gotuję fasolę w nieosolonej wodzie) łyżeczka wędzonej papryki pół łyżeczki kuminu łyżeczka pieprzu ziołowego świeży rozmaryn 50 ml oleju roślinnego do smażenia (4 łyżki) Nie wiem co się dzieje, ale nachodzi mnie ostatnio ochota na odczarowywanie nielubianych przeze mnie
greenscarfwynos. Smakują dobrze także na drugi dzień po przyrządzeniu. Składniki suche: 2 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki ziół prowansalskich Składniki mokre: 1/2 szklanki oleju 2 jajka L 1 szklanka mleka Dodatki: 1 cebula 250g pieczarek 150g salami 150g żółtego sera olej do smażenia
Szefowa kuchniSKŁADNIKI: batat 1/2 cebuli duża marchew 2 pomidory łyżka gęstego mleka kokosowego przyprawy: tandoori masala, curry, słodka papryka, zioła zamiast soli , sól himalajska WYKONANIE: Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy je do garnka i dolewamy odrobinę wody- przykrywamy i dusimy 15 min. Dodajemy przyprawy i mleko kokosowe, po czym dusimy kolejne
healthy dreamscykorie 4 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki masła klarowanego 5 łyżek drobno posiekanego świeżego koperku 5 łyżek żółtego tartego sera sok z połowy cytryny Do ozdoby rukiew wodna ,kolorowa papryka wedle uznania szczypiorek i parmezan Sposób: Cykorię myjemy i osuszamy. W rondelku musimy zagotować wodę dodając sok z cytryny. Cykorie gotujemy max 4 minuty, studzimy. Na plasterki szynki
Viola cooks with passionrozbudza i jednocześnie rozgrzewa, więc szybko staniemy na nogi. Naturalne witaminy Od dziecka wmawiano, że najwięcej witamin mają owoce i warzywa. Otóż to, bo zjadając średnie jabłko lub czerwoną paprykę dostarczamy dla naszego organizmu mnóstwo witamin. Zdrowe tłuszcze w tabletkach W sezonie jesienno-zimowym zaleca się korzystanie z witaminy D lub Omega 3 w tabletkach, gdyż w tym sezonie słońce
Truskawkowa Fiestag/kg do boczku -pieprz kolorowy świeżo mielony 3 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg (jest to miesznka przypraw, w skład mieszanki wchodzi :gorczyca,kminek,majeranek,kolendra,lubczyk,jałowiec oraz papryka ostra i słodka. -czosnek świeżo wyciśnięty przez praskę 7-8 g/kg -gorczyca biała i czarna po 2 g/kg -woda 250 mil do peklowania i 150 mil po dodaniu przypraw.Wrazie potrzeby
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.potem zrób 2-miesięczną przerwę. II miejsce: Kasia S. i jej przepis na Surówkę z kiszonego ogórka Surówka z kiszonego ogórka Składniki 6 średnich ogórków kiszonych 1 marchewka 1/2 papryki czerwonej 1 mała czerwona cebula 1 pęczek koperku 1 średni pomidor 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki cukru sól do smaku pieprz do smaku Sposób przygotowania Ogórki pokroić
Z miłości do słodkościkuchni. Dzisiaj proponuję rozgrzewającą, zupę krem z batatów. Spróbujcie, jest przepyszna:) 2 bataty marchew seler pietruszka czosnek cebula kawałek imbiru masło klarowane pieprz biały sól pieprz cytrynowy papryka słodka Śmietanka Grzanki Chipsy z buraków Przygotowuję warzywa, myję je i obieram, następnie kroję na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażam cebulę, plasterki czosnku i imbiru
Takie tam pichcenie