Przepis na : obiad
Deszczowa jesienna pogoda sprzyja gotowaniu zup. W domu robi się od razu cieplej :) Zupy nie są wymagającymi daniami - nastawiamy i gotują się prawie same. Istotny jest fakt, że witaminy z gotowania warzyw w większości zostają w płynie. Dodatek śmietany nie jest tu przypadkowy. Nadaje kwaskowaty smak zupie, ale też jest rozpuszczalnikiem dla witaminy A zawartej w marchwi. Dla mnie ważne jest też wykorzystanie w zupie roślin sezonowych - świeże, dopiero co zebrane zawierają najwięcej możliwych witamin ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)