jedna z potraw na Wielkanoc :) Składniki na 4 porcje: ok. 10 szt. cienkich białych kiełbasek - u mnie surowe ok. 200g pieczarek 1 czerwona cebula sól, pieprz ostra lub słodka papryka - większa szczypta 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 łyżki masła dodatkowo: kilka gałązek cienkiego szczypiorku do dekoracji Przygotowanie: W garnku gotujemy wodę - kiełbaski wrzucamy na wrzątek i gotujemy 30 minut. Odstawiamy
Alutka-Gotujeśniadanie, obiad lub kolację. Ja wraz z zestawem ulubionych surówek podałam je na obiad i okazały się być bardzo sycącym daniem, polecam :) 6 jajek 2 łyżki jogurtu pół żółtej papryki duży pomidor puszka tuńczyka w kawałkach pol pęczka szczypiorku mała dymka 50 g parmezanu sól i pieprz łyżeczka oliwy do natłuszczenia foremek Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy
Mienta blogwraz z 4 łyżkami jogurtu greckiego i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Twarożek posól i dokładnie wszystko wymieszaj. Spróbuj także: Twarożek na sposób śródziemnomorski twarożek pomidory bazylia Wiosenne fit śniadanie twarożek papryka
Fit&Fast Kitchenewentualnie doprawić do smaku. (*) Flaczki można przygotować na wywarze warzywnym - wtedy idealnie nadadzą się dla osób będących na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej. (**) Zamiast przyprawy do flaków można użyć odrobiny papryki słodkiej, chilli, pieprzu i gałki muszkatołowej
Di gotujemoja familia , często je przyrządzam , a tym razem polewa keczupowa robi swoją robotę , zapraszam na przepis , i życzę miłego dnia . Składniki 1 kg skrzydełek 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczkę soli 4 łyżeczki ketchupu 1 ząbek czosnku 1 duża cebula Wykonanie Skrzydełka oczyszczamy , następnie obieramy
Mój SmakSkładniki na 2 porcje: 100g kaszy pęczak 250g mięsa mielonego 10 pieczarek 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu piri piri lub 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1,5 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki czosnku w proszku Sól himalajska Olej kokosowy lub rzepakowy Przygotowanie: Kasze gotujemy zgodnie z tym co pisze na opakowaniu
Czarnawisienkamięsa mielonego z indyka 100 g kaszy kusku 500 ml przecieru pomidorowego 100 g szpinaku 10 dag tartego sera żółtego Przyprawy:sól i pieprz, czosnek granulowany, suszona natka pietruszki, papryka czerwona PRZYGOTOWANIA: Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso mielone z indyka. Dodaję sól i pieprz i smażę na rumiano. Międzyczasie robię kaszę kuskus tak jak na opakowaniu. Do mięsa dodaję
Gotowanie Patkiskładniki: 500 g obranej i wydrążonej dyni 500 g ziemniaków 200 g włoszczyzny (por, marchew, seler, pietruszka) 125 ml śmietany 1 łyżka mąki 3000 ml wody sól, pieprz, ostra papryka lub pieprz cayenne 2 łyżki masła dodatkowo: makaron natka pietruszki wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu lub przygotowujmy własny. Wszystkie warzywa obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy masło
Domowy Smak Jedzeniaskrzydłka kurczaka włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler 2 łyżki ryżu białego (suchego) przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, pieprz ziarnisty, pomidory suszone, jarzynka bez soli, mielona słodka papryka, czosnek granulowany 1-5 - 2l wody Sposób przygotowania: Dynię przekrajemy na pół, wyjmujemy pestki, myjemy i pieczemy przez ok. 20 minut w 180 stopniach. Między czasie skrzydełka kurczaka zalewamy zimną wodą
Truskawkowa FiestaKluseczki chińskie z kurczakiem i kapustką stożkową i odrobiną oscypka Składniki (na 4 porcje): 500g piersi z kurczka 1/2 kapustki 1/3 pora (dłuższego) kluseczki chińskie ok. 300 g przyprawy(papryka słodka, chili, pieprz, zioła prowansalskie, curry) odrobina miodu i oliwy odrobina oscypka (wędzonego) pokrojonego w kostkę Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę nie za dużą. Następnie przyprawy wedle
Moje pyszne gotowanietylko 158 kcal) z komosy ryżowej, marchewki i pora. Podałam z dipem ogórkowym. Składniki (ok 6 kotlecików): szklanka komosy ryżowej por marchew 2 jajka sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka wędzona 2 łyżki oleju Przygotowanie Kaszę quinoa gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Pora kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Warzywa podsmażamy na patelni i dodajemy do komosy. Dodajemy
e-PrzepisyKulinarnedużego selera • ok 25 dag kapeluszy z opieniek • 1 duże udko z kurczaka • 1 cebula • 2 łyżki masła • 1 łyżka mąki przyprawy • sól • pieprz • 1/2 łyżeczki chili • 2 łyżki papryki słodkiej • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej (Przepis w mojej kolekcji ) • 2 czubate łyżki majeranku • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki • liść laurowy • 4 kulki ziela angielskiego Sposób przygotowania 1. Udko zalać wodą
W królestwie smaków Beatymięsa mielonego z indyka Puszka pomidorów krojonych 100ml przecieru pomidorowego Cebula Łyżka oliwy z oliwek Łyżka oleju rzepakowego Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ½ łyżeczki oregano, ½ łyżeczki bazylii, ¼ łyżeczki chili, Dynie przecinamy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni Celsjusza na 50 minut. W między czasie przygotowujemy sos bolognese. Na patelni rozgrzewamy łyżkę
Kolizje Smakówjuż dawno nie witały, zapraszam Was dzisiaj Kochani na placuszkowy Jaglany Wtorek :) Składniki: 100g kaszy jaglanej 2 udka z kurczaka cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżeczka suszonej bazylii papryka ostra i słodka do smaku sól, pieprz 2 łyżki mąki jajko łyżeczka jogurtu naturalnego Do podania jogurt naturalny koperek pieprz Przygotowanie: Kaszę jaglana gotujemy według przepisu na opakowaniu
ChilliJemy