papryka - 32566 przepisów (strona:1304/2172)

Strogonow 159

cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów z puszki bez skórki 250 g pieczarek 2 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz, 4 liście laurowe, słodka papryka, ziele angielskie 5 łyżek gęstej śmietany wykonanie: Mięso myjemy i kroimy w kostkę. mieszamy z mąką i na rozgrzanej patelni przypiekamy je około 2 minuty z każdej strony. Przekładamy mięso

Ania i Marcin gotują
Carpaccio z Tuńczykiem, grzybami shiro-shimeji i nutką oliwy truflowej 216

grzybami. Oczyszczamy , myjemy osuszamy . Następnie rozpuszczamy masło dodajemy ząbek rozgniecionego czosnku Pietruszkę i szklimy grzyby kilka chwil. Dekorujemy wedle uznania Do ozdoby polecam kiełki sałaty , sos najlepiej chrzanowy , kolorową paprykę w tym chilli , czarne oliwki . Mam Nadzieje że ten przepis stanie się jednym z waszych ulubionych . Smacznego

Viola cooks with passion
Cycuszki z kurczaka z ziemniakami 181

jajka  1 marchew  2 duże ziemniaki  1 cebula  1 ząbek czosnku  sól  pieprz czarny  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej pół łyżeczki gałki muszkatołowej  olej do smażenia  4 łyżki mąki  Wykonanie  Pierś myję i osuszam , następnie kroję w cienką kostkę , marchewkę , czosnek , ziemniaki obieram

Mój Smak
Udka potrójnie czosnkowe 265

amatorów czosnku – smakowita propozycja🙂 Składniki 1 kg udek 4 ząbki czosnku sos chili-czosnkowy czosnek suszony w płatkach sól, pieprz słodka papryka olej Sposób przygotowania Czosnek kroimy w plasterki, … Czytaj dalej Udka potrójnie czosnkowe

czarrna od kuchni
Pieczeń z mięsa mielonego z groszkiem, kukurydzą i papryką konserwową 342

Składniki: 1kg mięsa mielonego, 1 cebula, 1 łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 3 płaskie łyżki bułki tartej, plus do oprószenia pieczeni, 1 łyżeczka ostrej musztardy, 3 kawałki papryki konserwowej, 1/2 szklanki kukurydzy ( ja użyłam mrożonej ), 1 szklanka groszku ( ja użyłam mrożonego ), odrobina oleju, sól, pieprz, majeranek, 2 jajka,  natka pietruszki ( opcjonalnie ). Przygotowanie:   Smacznego

W kuchni u Moniki
Jaglane pulpety z ciecierzycy w sosie pomidorowym 207

cebule 2 ząbki czosnku łyżeczka czosnku niedźwiedziego 300 ml passaty pomidorowej łyżeczka śmietany 12 % szczypta cukru sól, pieprz do smaku po 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, ziół prowansalskich i ostrej papryki  mozzarella Przygotowanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

ChilliJemy
Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce 178

próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).  300g polędwiczek wieprzowych  1 szklanka bułki tarte j 1/2 szklanki mąki 2 jajka sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka  1. Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami. 2. W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą

Szefowa kuchni
SAŁATKA GRECKA 186

moją ulubiona sałatkę grecką. Polecam i Wam- pyszna. Składniki: 1 opakowanie ulubionej mieszanki sałat Fit & Easy- u mnie mieszanka smart 10 pomidorków koktajlowych słoiczek oliwek w oliwie z papryką pół czerwonej cebuli pól kostki sera feta  sos: 1/2 szklanki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 2-3 łyżki wody 1/4 łyżeczki

Z Majeczką w kuchni
Lobster z glazurowaną papryczką chilli 250

Homar jest gotowy gdy , będzie żywo-czerwonego koloru . Następnie na 4-5 minutek wsadzamy go do lodu. Zaczynamy obierać metodą Gordona Ramsey -a  Następnie zabieramy się za glazurowanie papryki. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy cebulę szklimy ja dodajemy  ,miód, sok z limonki  i papryczkę . Redukujemy. Przez sitko przecedzamy sos który powstał nam na patelni . Układamy

Viola cooks with passion
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6438

znajdziecie coś dla siebie! :) Klikając w opis albo samo zdjęcie zostaniecie przeniesieni na stronę przepisu :) Obiad 1. Rolada schabowa z cukinią 2. Rolada schabowa z mięsem mielonym, szpinakiem i papryką 3. Pierś z kurczaka nadziewana mascarpone 4. Kurczak cytrusowo-rozmarynowy 5. Pierś z kurczaka po hawajsku 6. Pierś z kurczaka w pestkach dyni 7. Roladki z kurczaka z serem camembert

Czerwona Porzeczka
Dyniowe risotto z kurczakiem i pieczarkami 200

bulionu warzywnego lub bulionu z domowej bulionetki 300g ryżu arborio lub takiego, który akurat posiadacie 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżka kurkumy mała łyżeczka cynamonu mała łyżeczka imbiru łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżki ziół dalmatyńskich 3 szczypty chili lub pieprzu cayenne sól do smaku olej kokosowy/oliwa z oliwek/olej Przygotowanie: Kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski. Dodaj

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
SZYNKA NADZIEWANA JAK ROLADA 298

SKŁADNIKI :   1,5 kg szynki wieprzowej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu oraz słodka i ostra papryka w proszku do smaku 1 łyżeczka zmielonej kolendry 1 łyżeczka majeranku  4 ząbki czosnku

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka warzywna z łososiem i twarogiem 121

cienkie plasterki 120 g wędzonego twarogu (pół opakowania) opakowanie serka typu mascarpone lub serka kremowego 3 całe jajka 2 ząbki czosnku po dużej szczypcie świeżo zmielonego pieprzu, wędzonej papryki i suszonego koperku Przygotowanie: Brokuł gotujemy kilka minut w osolonej wodzie tak by były jeszcze lekko twarde. W naczyniu do zapiekania układamy cienkie paski cukinii. Na to łososia podzielonego na mniejsze

Ugotowane pozamiatane
Kurczak w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami 214

oleju z suszonych pomidorów (1 łyżeczkę) Na rozgrzaną patelnię położyć plasterki bekonu, obsmażyć. Muszą zrobić się chrupiące, następnie rozłożyć na papierowym ręczniku kuchennym. Pałki kurze doprawić solą, czarnym pieprzem, papryką słodką i ostrą w proszku, ziołami prowansalskimi. Jeśli jest za mało tłuszczu to troszeczkę wlać. Położyć pałki kurczaka i obsmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zdjęć z patelni

Kuchnia Pokoleń