SKŁADNIKI: filety z kurczaka 3 szt. jaja 2 szt. mleko 2/3 szkl. mąka 4 łyżki sól 1 łyżka pieprz 1/2 łyżeczki chili w proszku lub ostra papryka 1 i 1/2 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka dodatkowo mąka ok. 3 szkl. oraz olej do smażenia METODA: Mleko, jaja, mąkę ( 4 łyżki ), sól, pieprz, chili i czosnek granulowany wymieszać
Kuchnia PaulettesMożna przygotowywać je w różnej postaci. Jedną z nich jest pasta, czyli smarowidło na kanapki. Dodatki to już kwestia gustu. Zazwyczaj to jest majonez, musztarda, ogórek konserwowy, kiszony, papryka lub jaja na twardo. Moja pasta jest nieco ostra, ale nie przesadnie. Składniki: tuńczyk w wodzie z puszki ( lub w oleju ) 2 puszki jaja ugotowane na twardo
Kuchnia Paulettesłyżeczka pieprz 1 szczypta olej do smażenia Ciasto: mąka 6 łyżek mleko 1 szkl. jaja 3 szt. czosnek granulowany 1 łyżeczka chili w proszku 1 łyżka papryka ostra mielona 1 łyżeczka sól 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta METODA: Skrzydełka umyć, oczyścić. Odciąć lotki, resztę podzielić na dwie części. Przyprawić solą, chili, czosnkiem i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Ciasto
Kuchnia Paulettessuszony tymianek 3 łyżki suszony rozmaryn 3 łyżki czosnek granulowany 2 łyżki sól 1 łyżka pieprz mielony 1/ 2 łyżeczki suszona cebula 1 łyżka chili w proszku lub ostra papryka mielona 1 łyżeczka suszona natka pietruszki 3 łyżki METODA: W moździerzu umieścić rozmaryn i tymianek. Utrzeć. Dodać pozostałe składniki i dalej ucierać, aż składniki będą bardziej miałkie. Przełożyć
Kuchnia PaulettesSkładniki: Pulpety: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 garść płatków owsianych 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka maggi sól, pieprz, słodka papryka Sos: 400 g miąższu z dyni 1 marchew 1 mały ziemniak 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 2 łyżki masła łyżka oleju sól, pieprz, maggi Sposób przygotowania: Marchew i ziemniaka gotujemy
Dobra zagrycha u Krychy i ZdzichaSkładniki: -2 nogi gęsi -przyprawy sól pieprz papryka słodka zioła prowansalskie majeranek -pół główki czosnku Sposób przygotowania: Nogi gęsi myjemy, suszymy za pomocą ręcznika papierowego i przyprawiamy. Czosnek obieramy. Do mięsa dodajemy całe ząbki czosnku. Odstawiamy na noc do lodówki. Przed pieczeniem mięso doprowadzić do temperatury pokojowej. Gęś układamy w naczyniu do pieczenia skórą
Magia jedzenia.Jarskie kotleciki z jajek i pieczarek to idealny pomysł na szybki, bezmięsny obiad. Składniki: 6 jajek 8-9 średnich pieczarek cebula bułka tarta koper papryka ostra, gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie 5 jajek gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Studzimy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, albo kroimy
e-PrzepisyKulinarnewody 1 szklanka soku pomidorowego (250 ml) 1 czubata szklanka mrożonego groszku 1 duża cebula 4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego 2 goździki sól, pieprz ostra papryka 5 łyżeczek żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody Groszek odmrozić. Rybę umyć, osuszyć i każdy filet pokroić na 4 części. Do garnka wlać wodę. Dodać obraną i przekrojoną na pół cebulę, liście
UgotowaćSKŁADNIKI : 1 kg schabu bez kości od rzeźnika 3 łyżki soli kamiennej 1/2 szklanka cukru 1 łyżka peklosoli 1 łyżka majeranku 1/2 łyżka kolendry 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka czosnku w proszku siatka do mięsa
Kulinarne Fantazje Mariolischabu można podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami, kaszami, makaronem, oraz obowiązkowo z surówką lub buraczkami. SKŁADNIKI: 500 g schabu wieprzowego 2 łyżki mąki 1 cebula odrobina ostrej czerwonej papryki w proszku 1 płaska łyżeczka majeranku 1-2 łyżki oleju rzepakowego 50 ml śmietanki 30% (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku wrząca woda Przygotowanie: Umyty i osuszony na ręczniku papierowym schab
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCukinia z ryżem, papryką i pomidorami, to jedno z pożywnych dań jednogarnkowych, którego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Danie z ryżu, warzyw i ziół przyjemnie pachnie i doskonale smakuje. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnełyżki ciepłej wody 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka cukru dodatki: pomidorki koktajlowe 1/4 szklanki oliwy z oliwek sól himalajska świeżo mielona mieszanka przypraw Zioła Włoskie (rozmaryn, tymianek, papryka, pieprz różowy, cząber, bazylia, estragon) Forma: prostokątna 24 x 40 cm Przygotowanie: Najpierw do miseczki dodaję składniki na zaczyn. Drożdże drobno kruszę. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam, by odpoczęło
Kuchnia co dniatłuszczowe oraz witaminy z grupy B poprawiające pracę układu krążenia. Pistacje to więc bardzo zdrowa przekąska, o ile nie sięgniemy po orzechy solone. Polecam przepisy z pistacjami: pomidory i papryki faszerowane ryżem i warzywami pilaw z bakłażanem, cynamonem i pistacjami piknikowe crumble w słoiku pistacjowe finansjer z gruszkami Jak można wykorzystać niesolone pistacje w kuchni? Możecie, jak ja, dodać
Chilli Czosnek i Oliwazapobiega tworzeniu się toksyn w organizmie. Uwaga! Nasz organizm nie jest w stanie przyswoić samej kurkumy, dlatego przed dodaniem do dań, należy zmieszać ją z czarnym pieprzem lub papryką i rozpuścić w oliwie z oliwek
Gawron w rosolecukinia 300 g ajwaru 3 średnie pomidory 1 ząbek czosnku 150 g sera feta 120 g ryżu do risotto 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka przypraw: kolendry mielonej, czubrycy, papryki wędzonej; sól Bakłażana i cukinię umyć i pokroić w większą kostkę ok. 2×2 cm. Olej rozgrzać na dużej patelni lub w woku. Dodać bakłażana i cukinię i podsmażyć
Kucharzyca