pietruszki SOS POMIDOROWY: 2 szklanki przecieru pomidorowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1 garść liści szpinaku 1 łyżka suszonej bazylii 2 łyżki sosu sojowego sól papryka chilli pieprz czarny olej spod suszonych pomidorów Kaszę jaglaną wypłukać parę razy w zimnej wodzie, aż będzie czysta. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Wrzucić na osoloną
https:KKuchniaMniammakaronu (u mnie " orecchiette ", może być spaghetti), sos: 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 12 połówek pomidorów suszonych w oliwie, 100 g zielonych oliwek (ja użyłam oliwki z papryką), 3 -4 łyżki kaparów, sól Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Pomidory pokroić niezbyt drobno. Oliwki pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Kapary pokroić, nie siekać. Cebulę z czosnkiem poddusić na 4 łyżkach
królestwo garówminut. W rondlu przesmaż na maśle posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Przesmaż wszystko razem poodlewając niewielką ilością wody. Dodaj pokrojoną drobno paprykę i przyprawy. Na końcu dodaj pokrojone mięso. Duś nadzienie jeszcze około 5 minut. Dopraw farsz sola i pieprzem do smaku. Zagęść 1 łyżeczką mąki wymieszanej w małej ilości wody. Smaż cieniutkie naleśniki
Gotuj Sam!czym przesmażyłam ją z pewnymi dodatkami. Przeczytajcie przepis. Perła z charakterem 2 woreczki ugotowanej al'dente kaszy Kupiec 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżeczki pasty z ostrej papryki 4 łyżki upieczonej z tymiankiem i zmiksowanej dyni sól, pieprz, imbir do smaku Zagrzej olej rzepakowy, dodaj pastę paprykową i zmiksowaną dynię. Dodaj kaszę, wymieszaj wszystko razem i podgrzewaj powoli
Gotuj Sam!kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub rosołu 2 łyżki tłuszczu 15 dag wędzonej ryby 5 łyżek startego żółtego sera 2 jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól do smaku papryka ostra mielona do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do smażenia Wykonanie: Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu (lub na rosole). Do przestudzonej kaszy dodać starty
Tradycyjna Kuchniaśrednich ziemniaków 1 słoik powideł śliwkowych 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżki oleju kokosowego pół łyżeczki cynamonu 5 łyżeczek musztardy Wykonanie 😏 Mięso myjemy , osuszamy , następnie kroimy w średnią kostkę , przekładamy do miski ,dodajemy pozostałe składniki
Mój Smakkaszą lub ryżem. Na kanapkach też wyśmienicie smakuje. Do mięsa użyłam przyprawy Swojskiej Piwniczki . Zapraszam :) Składniki : Około 1 kg karkówki 3 cebule 3 marchewki 3 malutkie zielone papryki 3/4 słoiczka pomidorów suszonych w oleju 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego 1 łyżka jarzynki Swojska Piwniczka 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka suszonego czosnku
Sama słodycz i szczypta chilirarytasy. Składniki: ok 800 g szynki ( najlepiej w jednym kawałku) 4 ząbki czosnku 1,5 - 2 łyżeczki soli do peklowania 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 1,5 - 2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki żelatyny ( nie jest to konieczne) Szynkę nacieramy dokładnie naszymi przyprawami i wkładamy do szynkowara. U mnie szynka była trochę poszarpana tzn nie w jednym kawałku dlatego
Niespełnione zdolności kulinarneprzepisu 😊 Składniki: -jeden zgrabny kurczak 1,5 kg -3 cebule -2 łyżki majonezu -2 łyżki keczupu łagodnego -2 łyżeczki musztardy -1 łyżeczka soku z cytryny -1 łyżeczka słodkiej papryki -1 łyżeczka curry -sól. pieprz, granulowany czosnek Kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy w całości solą i czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki
Kulinarne przemyslenialodówce, aby wszystkie smaki dobrze się przegryzły. Na blogi znajdziecie też inne przepisy na pyszne śledzie: Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Tatar ze śledzia Czas przygotowania
Kulinarne przygody GatitySyty, pikantny obiadek na zimne dni🙂 Składniki: 40 dkg łopatki wieprzowej 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko kilka pieczarek 1 czerwona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki … Czytaj dalej Pulpeciki w sosie meksykańskim
czarrna od kuchnidużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Domowe kakao Drożdżowe pierożki
Moja smaczna kuchniaszparagowa 1 kubek zielony groszek 1/2 kubka sól, pieprz do smaku posiekana dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki sos sojowy 1 łyżeczka masło 1 łyżka olej 1 łyżka Do fileta: papryka słodka mielona 1 łyżeczka sól morska do oprószenia wg. gustu pieprz do oprószenia wg. gustu olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Cebulkę obrać i drobno posiekać
Kuchnia Paulettespołączeniu z twarożkiem i warzywami dostarcza wszystko co jest najcenniejsze dla naszego organizmu. Składniki: waza 5 - 6 szt. masło 2 płaskie łyżki twaróg 150 gram papryka czerwona mała 1/2 szt. ogórek zielony długi 1/3 szt. sól, pieprz do smaku olej z pestek winogron 1 łyżeczka jogurt naturalny 1 łyżka Sposób przygotowania: 1. Wazę zmielić blenderem
Kuchnia Paulettes