panierka - 3500 przepisów (strona:32/234)

Kotlety z jajek, sera cheddar i świeżej bazylii w panierce z płatków owsianych 180

Kotlety z jajek, sera cheddar i świeżej bazylii w panierce z płatków owsianych Pomysł na danie bezmięsne z chrupiącą panierką.  Indywidualnie zmieniając dodatki na inne, ciesząc się smakiem.  Zapraszam na inne przepisy na moim blogu z cyklu "Kotlet bezmięsny, wegetariański" Marchewkowe kotlety sojowe ; Danie wegetariańskie - kotlet sojowy z różowym puree i sałatką z rukoli ; Kotlet sojowy z cukinią(...)cebulką; Cukinia w panierce z purée ziemniaczano - cukiniowym . Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko świeże   1 szalotka 1 garść startego sera cheddar na dużych oczkach (może być inny żółty ser) 200 g płatków owsianych 1 garść świeżej bazylii  sól morska   biały pieprz   oliwa Wykonanie:    Do miski przełożyć posiekane jajka, bazylię, szalotkę

Wino Francja Kuchnia
Krewetki w tempurze 153

Krewetki w olbrzymiej panierce z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego to idealna przekąska na imprezę. Mąka tempura jest idealna do tego zadania, bo bardzo mocno rośnie smażona na głębokim tłuszczu. Składniki: 10 krewetek 4 łyżki mąki tempura 3 lodowatej wody  1 kostka lodu olej do smażenia sól, słodka papryka Krewetki rozmrażamy (mam mrożone i oczyszczone), posypujemy papryką słodką. Mąkę mieszamy(...)misce z wodą, kostką lodu i delikatnie doprawiamy solą.  Do wysokiego garnka wlewamy olej, gdy jest bardzo gorący to na bieżąco moczymy krewetkę w panierce i wrzucamy do oleju. Drewnianą łyżką lekko mieszamy, by krewetka nie przywarła do dna garnka.  Dobrze jest złapać krewetkę za ogonek, zanurzyć w tempurze i wrzucić do oleju, dzięki temu ogonek pozostanie

Gotowanie i blogowanie
Schab w cieście naleśnikowym 143

Kotlet smażony w grubym cieście naleśnikowym. Smakuje przepysznie, zdecydowanie różni się smakiem od klasycznego schabowego w panierce z bułki. Ogromnym plusem tej panierki jest to, że bez problemu możemy usmażyć kotlety wcześniej, a przed podaniem odgrzać je w piekarniku. Panierka nie zmienia swojego wyglądu. Kotlet na zdjęciach był usmażony kilka godzin wcześniej i czekał właśnie w piekarniku. Składniki: 6 kotletów

Gotowanie i blogowanie
7 pomysłów na dania z tofu 190

jest właśnie dla Was. Nie musimy pisać, że prostota i szybkość wykonania to dodatkowy zaleta, żeby zrobić ją samemu :) Przepis: Pasta z wędzonego tofu 3. Paluszki z tofu w panierce  // Hot-Tofu Paluszki z tofu w panierce z mąki cieciorkowej - idealne na przekąskę ( na imprezę/film itp.) czy na obiad. Przedstawiamy dwie propozycje podania - klasyczna z sosem czosnkowym(...)jako wkładka do buły, czyli jako Hot-Tofu. Przepis: Paluszki z tofu w panierce // Hot-Tofu, czyli hotdog z tofu 4. Makaron z suszonymi pomidorami i tofu Makaronu z suszonymi pomidorami, tofu, oliwkami, doprawiony świeżą bazylią i rukolą. Przyrządzanie tego obiadu zajmie Wam maksymalnie pół godzinki, a poczujecie trochę śródziemnomorskiego klimatu. Przepis: Wegański makaron z suszonymi pomidorami i tofu

Bananowe Pole
Camembert w panierce 159

Dziś coś bardzo szybkiego do przygotowania czyli Camembert w panierce, nie jest to lekka potrawa ale za to przepyszna. Camembert w panierce Składniki: - 2 Camemberty - 1 jajko - bułka tarta - olej Przygotowanie: Serek moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej, ponownie moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej (dzięki temu skorupka będzie bardziej chrupiąca), dobrze dociskamy panierkę

Kulinarne życie
Kalmary smażone w pysznej panierce 226

Kalmary smażone w pysznej panierce Kalmary smażone, to pyszne danie na przystawkę.    Kalmary smażone to danie a wręcz przystawka, którą zrobiłam niedawno i bardzo wszystkim u mnie w domu zasmakowała.  Po pierwsze możecie kupić mrożone krążki kalmarów, ale jeśli trafilibyście na całe kalmary to ja polecam ten filmik który pokazuje jak się do nich dobrać(...)szczypty chili 2 szczypty pieprzu  2 szczypty soli  olej do smażenia  do podania –  ew. ćwiartki z cytryny, może być oliwa smakowa, możesz też do panierki do kalmarów dodać np. chili   Kalmary przygotowałam wg filmiku, potem je umyłam pokroiłam w plastry ( wyszły krążki ) , możesz też wykorzystać macki z kalmarów ( widoczna na pierwszym zdjęciu

Kuchnia na wzgórzu
Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) 196

kurczaka i ryby. A morska ryba w diecie to podstawa. Morszczuk, którego dzisiaj kupiliśmy jest nie tylko tani, ale i smaczny. Ryba w diecie nie potrzebuje mąki, ani panierki, a do smaku wystarczy jej tylko pieprz i sól, oraz ewentualnie świeże zioła. Polecam też przepis na pieczonego pstrąga . Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki): składniki: Morszczuk (filety) sól(...)gotowanymi warzywami. Można podać do pieczonej ryby tradycyjną surówkę z kapusty kiszonej , ale Morszczuk został podany z surówką Colesław Smacznego. The post Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BALLS & RINGS – GTA IV – kulki z kurczaka i krążki cebulowe 310

dokładnie mieszamy. 2. PANIEROWANIE KULEK (7 min) Płatki kukurydziane rozgniatamy w drobne kawałki (np. rozkładając je na blacie i wałkując je przez ścierkę), tak aby powstała z nich drobna panierka. Następnie z masy mięsnej formujemy małe kulki o średnicy ok. 3-4cm i dokładnie obtaczamy w panierce. 3. SMAŻENIE KULEK Z KURCZAKA (10 min) Do rondelka wlewamy olej rzepakowy(...)Usmażone krążki odkładamy na papierowy ręcznik kuchenny w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. PODANIE Kulki z kurczaka oraz krążki z cebuli należy podawać od razu po usmażeniu, chociaż dzięki odpowiedniej panierce zachowują chrupkość nawet po odgrzaniu. Warto pamiętać, że przy zamówieniu w Cluckin’ Bell pracownicy mogą poinformować Was o możliwości znalezienia piór lub kości w posiłku. Sieć nie ponosi też odpowiedzialności

Nerds Kitchen
Kąski z kurczaka w panierce ze słonecznika 168

Niby zwyczajna pierś z kurczaka, ale obtoczona w bardzo zaskakującej i niesamowicie smacznej panierce- mega chrupiącej i aromatycznej, a przy okazji bardziej wartościowej niż tradycyjna panierka z bułki tartej- a mianowicie w ziarnach słonecznika. Już sam zapach podczas smażenia jest cudowny, a po skosztowaniu jednego kęsa będziecie na pewno zachwyceni tym prażonym posmakiem oraz delikatnym i soczystym w środku mięsem(...)łyżce oleju  z przyprawami i odstawić na 30 min. Następnie zamoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w słoneczniku. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia się słonecznikowej panierki (uwaga, by nie przypalić!). Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
"Ryba" z kotletów sojowych po grecku (wegańska) 193

porem smażymy na odrobinie oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy starte warzywa, dolewamy trochę wody i dusimy pod uchyloną przykrywką do czasu, aż zmiękną. W między czasie przygotowujemy panierkę do kotletów. Mieszamy mąkę kukurydzianą wraz z wodą, solą i pieprzem tak, by otrzymać konsystencję rozcieńczonej kaszki. Kotlety maczamy w przygotowanej panierce i smażymy z obu stron na delikatnie natłuszczonej patelni(...)czasu, aż panierka uzyska złotawy kolor. Do duszonych warzyw dolewamy sos sojowy i przecier pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, chwilę trzymamy na patelni już bez pokrywki. Na wielkim talerzu układamy najpierw kotlety, następnie przykrywamy je warzywną pierzynką i schładzamy w lodówce. Smacznego

Be Fit Be Strong
Udziec jagnięcy w ziołowej kruszonce z sosem śliwkowym 186

Pracujemy nad prostymi daniami, które można podać na co dzień i od święta. Znakomita jagnięcina w chrupiącej ziołowej panierce to nasz faworyt. Można ją podać bezpośrednio z piekarnika z dodatkiem pieczonych ziemniaków, warzyw lub ryżu a pozostałą cześć serwować po przestudzeniu w formie zimnych przystawek lub pajdy chleba wiejskiego z plastrem pieczystego. Do posypki dodaliśmy orzeźwiającą skórkę otartą z pigwy(...)Czas przygotowania: 130 minut Składniki: udziec jagnięcy bez kości ok. 1,5 kg, 5 ząbków czosnku, 4 gałązki rozmarynu, 4 gałązki tymianku, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Panierka: 200 g białego pieczywa, garść natki pietruszki, skórka otarta z pigwy, 2 łyżki posiekanych liści selera naciowego, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 gałązki tymianku, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy

SzczyptaSmaQ
Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce 184

obiadu.  Polecam Wam jeśli lubicie chrupiącą i aromatyczną skorupkę oraz delikatne i soczyste mięsko w środku. 2 filety z kurczaka sól pieprz czosnek granulowany olej do smażenia Panierka: 1 szkl bułki tartej ok 4 łyżki startego parmezanu lub grana padano łyżeczka suszonej bazylii 2 jajka 1/2 szkl mąki Kurczaka umyć, osuszyć i pozbawić błonek. Pokroić w cienkie paseczki. Mięso(...)oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Panierka: Bułkę tarta wymieszać z parmezanem i suszoną bazylią. Mięso panierować najpierw w mące, roztrzepanym jajku i w parmezanowej panierce. Aby uzyskać grubszą "skorupkę" można jeszcze raz opanierować w jajku i bułce. Paluszki z kurczaka smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Podawać z ulubionymi sosami

Smakołyki Asi
Szynka z schabu z pikantną panierką 769

znowu było coś innego. Chociaż przy każdym eksperymencie jest trochę obaw jak to wyjdzie. Ale tym razem wyszło pysznie. Szynka delikatna i łagodna w smaku za to panierka pikantna. Składniki: 1 kg schabu b/k Zalewa: 1 l wody 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej 1,5 łyżeczki pieprzu cayenne 6 kulek jałowca 1 płaska łyżeczka kolendry (kulki(...)kulek czarnego pieprzu 2 listki laurowe 2 ząbki czosnku 50 g soli do peklowania Panierka: 2-3 łyżki przyprawy do schabowego Ale-raj 1,5 łyżki oleju Przygotowanie: Schab oczyścić z białych włókien, umyć i osuszyć. Zalewa: Do garnka wlać wodę dodać wszystkie przyprawy oprócz soli do peklowania  doprowadzić do wrzenia i pod przykryciem gotować około 5-8 minut

Ala piecze i gotuje
Sałatka z brokułami, groszkiem i panierowaną mozarellą 151

Bardzo prosta i smaczna sałatka z minimalną ilością składników :) Do tego soczyście zielona i sycąca. Połączenie brokułów z zielonym groszkiem i roztapiającym się serem w chrupiącej, ziołowej panierce jest naprawdę wyjątkowe. Wypróbujcie! Składniki: 500 g różyczek brokułów 10-15 szt. kuleczek mini-mozarelli pół puszki zielonego groszku lub 100 g groszku mrożonego Panierka: 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej(...)masie jajeczno-mącznej, potem w bułce tartej, a następnie wrzucamy na rozgrzany olej (najlepiej jeśli będzie go tyle, aby kulki mogły się zanurzyć). Smażymy tylko do uzyskania złotego koloru panierki. Wyjmujemy i osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. W misce układamy brokuły oraz groszek i mieszamy ze sobą. Ewentualnie doprawiamy warzywa solą. Na wierzchu układamy usmażone kulki mozarelli. Podajemy

MyCookBook.pl
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 203

Japonii, Chinach i Korei używana jest do produkcji makaronu i pieczywa przygotowanego metodą na parze. Sprawdzi się do pancakes i naleśników oraz do smażenia w głębokim tłuszczu (w postaci panierki tempura). Stosowana jako substytut glutenu razem z innymi mąkami przy pieczeniu chleba – wcześniej uwodniona i podgrzana jest bardzo spoista. Do pieczenia nie stosuje się jej samej, tylko i wyłącznie(...)laskowych – słodka, mocno orzechowa w smaku. Do wypieków cukierniczych i wytrawnych, w zastępstwie części mąki pszennej (najlepiej- do ciast kruchych i tłuszczowych, zamiast części mąki krupczatki). Przydatna jako panierka do mięsa czy warzyw, nadaje im głęboki smak. Przyjemny dodatek do krakersów i chleba razowego. Tłusta, ale zdrowymi kwasami tłuszczowymi i dosyć ciężkostrawna, polecana jako dodatek. Wysokobłonnikowa.   Mąka migdałowa – używana

Karo in the Kitchen