panierka - 3500 przepisów (strona:38/234)

Ryba w chrupiącej panierce 176

Ryba w chrupiącej panierce To u nas ostatnio jeden z ulubionych obiadów. Chrupiące, pyszne, proste w przygotowaniu a la mini kotleciki rybne. W taki sam sposób można zrobić paluszki rybne (wystarczy odpowiednio pokroić rybę). Tak przygotowana ryba idealnie smakuje z ziemniakami, z frytkami i zestawem surówek. Spróbujcie. Składniki: mintaj płaty (3-4 szt) / można więcej płatów, można użyć innej białej(...)świeżo mielony kolorowy pieprz słodka czerwona papryka (po szczypcie na płat ryby) suszona natka pietruszki (po szczypcie na płat ryby) kilka kropli soku z cytryny (plaster z cytryny) Do panierki: 4 jajka świeżo mielony kolorowy pieprz świeżo mielona sól morska kilka łyżek mąki pszennej kilka łyżek bułki tartej Do smażenia: masło klarowane Ghee – do nabycia w Kuchnie Świata Przygotowanie

Słodkie okruszki
Kurczak w panierce z płatków owsianych i sezamu 225

jajko z ok. 2 łyżeczkami mąki kukurydzianej tak aby powstała gładka masa. Na talerzu wysypujemy płatki owsiane oraz sezam. Mieszamy. Kurczaka zanurzamy w masie jajecznej a następnie obtaczamy w panierce owsiano – sezamowej. Kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż uzyskamy złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami i dowolną ulubioną sałatką Artykuł Kurczak w panierce z płatków owsianych i sezamu pochodzi

I LOVE LIFE
Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS] 923

Jeśli znudziło wam się już panierowanie w bułce tartej, koniecznie spróbujcie kotletów po parysku. Delikatna i pyszna panierka będzie idealna do piersi z kurczaka lub schabu. Składniki: cztery roztłuczone kotlety z piersi z kurczaka lub ze schabu wieprzowego, dwa jajka, szklanka mąki pszennej, czosnek granulowany, sól, pieprz, masło i olej do smażenia. Zrób tak: kotlety dopraw solą, pieprzem i czosnkiem(...)roztrzepanym jajku i ponownie obtocz w mące. Smaż na mieszance oleju z masłem (pół na pół) z obu stron aż kotlety zrobią się ciemnozłote. Artykuł Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Smażony , panierowany camembert 154

Smażony, panierowany camembert Smażony ser camembert , to bardzo prosty , a jednocześnie , niezwykle spektakularny pomysł na obiad, kolację czy przystawkę. Trudno przejść obojętnie , wobec chrupkiej panierki i wylewającej się z niej lawy pysznego sera Może nie jest to danie dietetyczne ale na pewno , warte grzechu i zjedzenie go raz , na jakiś długi czas , nikomu nie zaszkodzi . Za to rozpieści ,Wasze kubki(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Sery odwijamy z papierków . W miseczce roztrzepujemy jajka , na drugą wysypujemy bułkę tartą . Camembert obtaczamy jak kotlet schabowy z tym ,że wykonujemy to dwukrotnie , żeby zwiększyć grubość panierki . Czyli najpierw w jajku , potem w bułce i ponownie w jajku i znowu w bułce . Tak przygotowane krążki , smażymy na rozgrzanym , dość głębokim , oleju , z obu stron . Podajemy natychmiast

Ogrodnik w podróży
Schabowy w wędzonej papryce 136

Schabowy w wędzonej papryce Kotlet schabowy , to nieśmiertelny element polskiej kuchni . Niedzielny obiad, bez tego kawałka mięsa w chrupiącej panierce , jeszcze nie tak dawno ,nie istniał . Czasy się zmieniły , schabowy…pozostał ten sam …więc może ,czas przy nim nieco pogrzebać Nie ,żebym nie lubiła, klasycznej wersji , wręcz odwrotnie ,osobiście uważam ,że jest to jedno z najsmaczniejszych dań . Generalnie(...)klasycznym kotletem schabowym ,czyli obtaczamy w jajku i bułce tartej . Smażymy na smalcu , na złoty kolor z obu stron . Można użyć oleju , ale ja wolę smalec , nadaje panierce wyjątkowej chrupkości .. W końcu schabowy nie jest codziennie , więc co tam kalorie Serwujemy na gorąco , z dowolnymi dodatkami , ale na zimno z majonezem, na kanapce też wymiata Smacznego ! Artykuł Schabowy w wędzonej

Ogrodnik w podróży
Chrupiące nuggetsy z kurczaka (smażone) 463

Paseczki miękkiego mięsa kurczaka otoczone mocno chrupiącą panierką z płatków kukurydzianych są fajną propozycją zarówno obiadową jak i imprezową. Przepis na te nuggetsy pokazywałam już kiedyś na blogu i do tej pory cieszą się one nieprzemijającym zainteresowaniem. Nie dziwię się, bo jest to fajny sposób na kurczaka. Ja sama lubię wracać do tego przepisu. Postanowiłam więc trochę go odświeżyć, zamieszczając(...)oraz pieprzem. UWAGI: Proponuję najpierw usmażyć kilka sztuk, by dobrać odpowiednią temperaturę smażenia – nuggetsy nie powinny być spalone, ale też nie mogą być surowe – warstwa ciasta i panierki z płatków mocno oblepiają mięso, więc potrzeba trochę czasu, by doszło ono od środka

Smaki Na Talerzu
Ryba w panierce sezamowej z sałatką a’la tabbouleh 174

Ryba jest ważnym składnikiem naszej diety. Jednak nie wszyscy są jej wielkimi fanami. A szkoda… Może niektórzy zmienią do niej nastawienie, po przygotowaniu jej w wersji z nową panierką, która sprawia, że sama ryba nie jest tak mocno wyczuwalna. W połączeniu z sałatką na bazie kaszy, może stanowić pełnowartościowy, smaczny obiad. Składniki na 2 porcje: Ryba 2 filety(...)jajku z dodatkiem przypraw i soku z cytryny. Potem obtaczamy ją w mieszance sezamu i bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu, z obu stron, do zrumienienia panierki (ok. 3 min z każdej strony). Rybę i sałatkę podajemy na talerzu. Można dodatkowo udekorować go listkami pietruszki, czy mięty. Delektujemy się każdym kęsem

Pyszny Duet
Nuggetsy w sezamie 206

rzepakowy Przygotowanie: Przygotowujemy filety. Myjemy i kroimy w paski. Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Kurczaka wrzucamy do przygotowanego ciasta i odkładamy. Przygotowujemy panierkę. Płatki kukurydziane rozdrabniamy (można w młynku, blenderze lub wałkiem do ciasta). Mieszamy płatki kukurydziane z ziarnami sezamu. Rozgrzewamy patelnię. Kurczaka wyciągamy z ciasta o obtaczamy w panierce. Smażymy na patelni

I LOVE LIFE
Różowe schabowe z fioletowymi chipsami i musem jabłkowym 146

Schabowy z ziemniakami i buraczkami. Zapewne znacie to tradycyjne danie ;) Postanowiłam przygotować je w nowoczesnej odsłonie i takim oto sposobem zapraszam na schabowe w różowej, buraczanej panierce, podane z chipsami z fioletowych ziemniaków, oraz z musem jabłkowo-rozmarynowym. Olejcie konwenanse i zaskoczcie swoich bliskich taką formą podania :) 4 porcje: kotlety: 4 kawałki schabu bez kości o grubości(...)górę z dołem). W tym czasie kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy ze sproszkowanym burakiem, szczyptą soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i różowej panierce. Smażymy z obu stron. Burak szybko ciemnieje, więc po usmażeniu, kotlety możemy jeszcze delikatnie opruszyć pudrem buraczanym. Chrupiące, […] Artykuł Różowe schabowe z fioletowymi chipsami i musem jabłkowym pochodzi

Mienta blog
Gąski zielonki smażone w panierce 202

Gąski smażone to nie gąski ptaki a smakowite i pachnące gąski zielonki, grzyby. Gąski tego roku obrodziły a zbierać je można po pierwszych mrozach jeszcze. Polecam smażone w panierce, są pyszne. Gąski zielonki smażone w panierce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Boczniaki a’la schabowy 201

idą boczniaki smażone a’la schabowy , to ulubione danie moich synów , do tego frytki, jakaś zielenina i pycha ! Obiad tak przygotowany, znika sam z talerzy . Grzyby w chrupiącej panierce to delicja z najwyższej półki . Bardzo proste danie , a jakie smaczne , sami spróbujcie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)odrobinkę posypujemy czosnkiem od strony blaszek , wtedy przyprawy na nim zostaną . Obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania chrupkiej panierki . Odciekamy chwilkę na papierowym ręczniku ,żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu . Podajemy na gorąco , chociaż po wystygnięciu też smakują świetnie Smacznego !   Post Boczniaki a’la schabowy pojawił się poraz

Ogrodnik w podróży
TOSTY W PANIERCE 191

Tosty w innej odsłonie - nie trzeba posiadać tostera, aby je wykonać. Są to tosty w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. Dawniej, gdy nikt nie miał tostera i chleb tostowy nie był znany, robiło się smażony chleb maczany w jajku. Domyślam się, że dla większości z Was to są smaki dzieciństwa. Moje tosty to taka wzbogacona wersja tych(...)dzieciństwa...wersja nadziewana i w panierce.  Bardzo lubię tosty, często jem je na śniadanie i nie wyobrażam sobie bez nich życia 😉 I gdy zepsuł mi się toster, zaczęła się inwencja twórcza. Mój mąż nie mógł się najeść 😋 takie dobre, ze robiliśmy je kilka dni z rzędu 😁 Idealna przekąska na zbliżający się wielkimi krokami Sylwester 🎆   Składniki: 4 kromki chleba

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z Panierką i Orzechami Brazylijskimi 127

Szukacie pysznego, bezmięsnego dania do zrobienia w 15 minut? Mam dla Was propozycję! Makaron z chrupiącą panierką i orzechami brazylijskimi. Prosty, smaczny, szybki i sycący wegetariański obiad! Jak dla mnie obiad z makaronem w roli głównej to synonim udanego obiadu. Wystarczy dodać cebuli, czosnku, orzechów brazylijskich i brzmi bosko! Do tego wystarczy włożyć na prawdę mało pracy, a efekt pyszny(...)odczuciu podczas jedzenia. Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na makaron to kliknijcie tutaj -> klik ! Makaron z Panierką i Orzechami Brazylijskimi 2 porcje (1 porcja to ok. 400 kcal) Składniki: bułka tarta 45g oliwa do smażenia natka pietruszki 1/2 pęczka sól do smaku makaron 200g orzechy brazylijskie

rabarbarowo
Zielona panierka 158

Robiliście już zieloną panierkę do mięsa ? Jeśli nie to polecam . Wystarczy natka pietruszki, bułka tarta lub len dal stosujących dietę szczególnie bezglutenową, trochę oliwy , przypraw i nasze mięso z nudnego staje się znowu atrakcyjne . Panierkę podaje w dwóch wersjach, druga jest z dodatkiem sera , który się roztopi w trakcie pieczenia, co daje dodatkowy walor smakowy. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PIECZONE PLASTRY CUKINII W PANIERCE Z PARMEZANU 140

PIECZONE PLASTRY CUKINII w parmezanowej panierce to zdrowsza alternatywa dla... Artykuł PIECZONE PLASTRY CUKINII W PANIERCE Z PARMEZANU pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania