panierka - 3500 przepisów (strona:197/234)

Chrupiące pałeczki z kurczaka 608

bułki tartej,  obtaczamy dokładnie, dociskając lekko dłonią. Opanierowane wrzucamy na głęboki tłuszcz do frytkownicy ( jeżeli nie dysponujecie, to oczywiście można wykorzystać zwykły rondel) i smażymy do zarumienienia się panierki,  około 5 minut w 170 stopni

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tortilla z suszonych pomidorów i bazylii z drobiowymi kęskami i mixem sałat 197

Mężczyzny - z pewnością zagości u nas jeszcze nie raz:) Tortilla z suszonych pomidorów i bazylii z drobiowymi kęskami i mixem sałat Składniki:na kurczaka w cieście naleśnikowym i  panierce (UWAGA: w odchudzonej wersji dodajemy grillowane kawałki kurczaka) filet z kurczaka sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie  3/4 szklanki mąki  1/4 szklanki mleka  1/4 szklanki wody

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami 188

Prosta słodka surówka do obiadku, pasuje do słodkich dań np. roladek z żurawiną czy zwykłego kotleta drobiowego w panierce z kokosa czy orzechów. Idealna do zjedzenia na podwieczorek.składniki:400 g marchewki4 jabłka200 g suszonych moreli Kresto5 łyżek oleju rzepakowego3 łyżki soku z cytrynyMarchewkę i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Morele pokroić w paseczki. Wszystko wymieszać

Monia miesza i gotuje
Miruna panierowana w orzechach 169

tartych orzechów włoskich Back Mitolej do smażeniaFilety ryby pokroić na mniejsze kawałki i opruszyć solą prowansalską. Mąkę wymieszać z tartymi orzechami. Kawałki ryby panierować w roztrzepanym jajku i przygotowanej panierce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie surówka z morelami

Monia miesza i gotuje
Roladki z camembertem i rukolą 250

lubie roladki drobiowe i często goszczą na moim stole. Łatwo i szybko się robi a w środku można schować różności. Dziś wersja z camembertem i rukolą a do tego panierka z chrupiącymi ziarenkami.składniki:600 g piersi z kurczaka1 serek camembertgarść rukoli1 jajko5 łyżek bułki tartej2 łyżki siemienia Krestoolej do smażeniasólPierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie za cienkie paski. Rozbić

Monia miesza i gotuje
Tołpyga w tymianku 159

Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę z białej kapusty.składniki:600 g filetów tołpygitymianek Kamissól prowansalska Kamis1-2 jajkabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaFilety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku

Monia miesza i gotuje
Krewetki w cieście piwnym 185

patelni wlewamy olej ok. 5-6 cm grubości. Krewetki po kolei obtaczamy w mące, a następnie w cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy do momentu uzyskania złotej panierki i obracamy na drugą stronę. Wykładamy na ręcznik papierowy w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Najlepiej podawać z surówką typu colesław i słodkim sosem chilli ( lub sosem tatarskim/czosnkowym/mangowym- wedle gustu :) ) Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Pierś z kurczaka w sezamie 314

drugim talerzu wysypać mąkę i sezam. Połączyć suche składniki rękami. Pierś zbić lekko młotkiem przez folię spożywcza (zapobiega dziurawieniu mięsa), maczać w jajku z mlekiem, a następnie obtoczyć w panierce. Na patelnię nalać olej, rozgrzać. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Naleśniki po tajsku z sosem słodko-kwaśnym. 224

słodko-kwaśny Składniki: Ciasto naleśnikowe: 100 g mąki pszennej  3/4 szklanki wody szczypta soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 jajko 3 łyżki oleju  Panierka: jajko  sól pieprz ziołowy sezam (około 4 łyżki) olej do smażenia Farsz: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 małe ogórki kiszone pół czerwonej cebuli 4 łyżki kukurydzy z puszki

Czerwona Porzeczka
Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej ziołowej skorupce (Herb-Crusted Pork Tenderloin) 169

powinny wystarczyć). My użyliśmy świeżych ziół, nawet więcej niż w oryginalnym przepisie, ale wydaje nam się, że suszone dadzą więcej ziołowego smaku i aromatu. Obtoczyć polędwiczkę w tak uzyskanej panierce i włożyć ją do piekarnika. Piec w temperaturze ok. 220°C  przez pół godziny. Po tym czasie polędwiczka będzie po przekrojeniu lekko różowa tak, jak średnio wysmażona. Mój mąż

Delicious Titbits
Brokuły w cieście i bułce tartej 1544

Kocham brokuły! Na tym blogu jest nawet sporo przepisów z ich udziałem i parę osób w komentarzach zachwalało brokuły w panierce – więc postanowiłam skorzystać z ich rad – i oto są! Składniki Brokuł ok. 500g Bułka tarta Mąka 200g Mleko 200ml Jajko 2 jajka Woda 5 łyżek Sól szczypta Cukier 1 łyżka Olej 2 […] The post Brokuły

Kulinarne Przeboje
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2381

kotletem szwajcarskim . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem . Podobny do klasycznych dewolajów. Idealny z surówką z kapusty pekińskiej :) Składniki Filet z […] The post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) appeared

Kulinarne Przeboje
Kotlet schabowy z frytkami i brukselką 192

Kotlet schabowy z frytkami i brukselką to klasyczna propozycja na smaczny niedzielny obiad. Jeśli dbacie o dietę to frytki możecie zastąpić innym dodatkiem albo upiec je

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlet ze iberaszōngym (Schabowy z niespodzianką) 110

Smak ajnfachowego1 schabowego zno kołżdy, ale styknōm2 dwie łeżki jednego składnika i już na talyrzu lōnduje nōm inksze3 danie. Miyso marynowołech bez noc we bazyliowym [...] Artykuł

Chop w kuchni