panierka - 3500 przepisów (strona:194/234)

Panierowany camembert z żurawiną 180

Chrupiąca panierka, rozpływający się w ustach camembert, przełamany smakiem żurawiny – uwielbiam <3 Składniki Ser Camembert Jajko Bułka tarta Żurawina ze słoiczka Olej rzepakowy Wykonanie: Jajko wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Zamoczyć camembert najpierw w jajku, potem w bułce i ponownie w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu […] The post Panierowany

Kulinarne Przeboje
Ciąg dalszy współpracy - Skworcu. 177

czarny, papryka słodka, oregano, bazylia, czarnuszka, cząber) pomidory kandyzowane z Chin cynamon laski przyprawa do pizzy (cebula, czosnek, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier, rozmaryn, gorczyca, kolendra, sól) panierka z marynatą American Chicken przyprawa do kawy (cukier, kardamon, cynamon, imbir) I kawy. Cudowne, pachnące, rozpuszczalne w ziarnach - coś rewelacyjnego! kawa bananowa rozpuszczalna coffee toffee rafaello turecka chałwa Aż ślinka

Brzuszki Łakomczuszki
W jakie przepisy klikamy najczęściej? 190

Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło rewelacyjnie! Mogłabym jeść sam makaron z pesto no coś cudownego!     1 4498 wejść   Imprezowe przekąski     Niedawno robiłam

Brzuszki Łakomczuszki
Bardzo zdrowa ryba na parze z warzywami 170

Szybkie, smaczne i lekkie danie to to co lubię teraz najbardziej. Ale taką samą rybę zjadł i S, więc wcale ta cała panierka nigdy nie była nam potrzebna. Ja dałam sporo cytryny i koperku, ale takie smaki lubię. Wy pokombinujcie co Wam smakuje najlepiej i tak też przyprawcie swoje danie. Smacznego! Składniki :* po jednym filecie z ulubione ryby - u mnie

Magiczne Życie Marty
Pomidorowa z kluseczkami 157

Jest to ulubiona zupa moich małych szkodników. Do tego na drugie kotlety z piersi kurczaka w panierce, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka – to jest ich wymarzony zestaw obiadowy :) Taką pomidorówkę najlepiej zrobić na bazie porządnego domowego rosołu, ale można też na bulionie z kostki. Tym razem dodałem do kluseczek trochę mąki kukurydzianej, bo miałem za mało mąki pszennej

Gotuj z Misiem
Krokiety orkiszowe w płatkach gryczanych (z mięsem i kapustą) i kilka słów o oleju rzepakowym 206

przede wszystkim tym, którzy starają się w swojej kuchni używać zdrowych i wartościowych składników. Myślę, że krokiety zasmakowałyby również tym, którzy lubią w kuchni eksperymentować i łączyć różne smaki. Panierka jest chrupiąca, krokiety nie nasiąkają tłuszczem i są naprawdę bardzo smaczne. Do smażenia polecam olej rzepakowy, który dodałam także do naleśników żeby nie łamały się podczas zawijania. Olej rzepakowy jest

Ze smakiem i z pasją
RYBA PO GRECKU 812

smak ryby po grecku. To jedno z dań, które uwielbiam, ale nie gotuję go zbyt często z obawy, żeby się nam nie przejadło. Osoby dbające o linię mogą pominąć panierkę w rybie i zamiast smażenia upiec ją lub ugotować na parze. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy

Przepisy Aleksandry
Co to jest: PANKO? 174

Panko ( パン粉)  to japoński odpowiednik naszej bułki tartej. Płatki suszonego chleba (bez skórki) nadają smażonej potrawie lekkości, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem tak szybko, jak nasza panierka.  Cieszy mnie, że panko jest coraz łatwiej dostępne w Europie. Ostatnio oglądałam kilka brytyjskich programów kulinarnych, gdzie każdy kucharz (np. G. Ramsay) używał panko do przyrządzania swoich dań.  Muszę powiedzieć

Przepisy Aleksandry
Chicken-Burger! :) 382

niego mięso. Marynujemy około 2 godzin. Następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 45 minut. Próbowałam smażyć, żeby było szybciej, ale niestety panierka odpada, smak zostaje ten sam, ale efekt wizualny jest nieco gorszy.Bułki kroimy i smarujemy od wewnątrz cienko musztardą, zapiekamy w piekarniku, tak żeby były ciepłe. Warzywa kroimy. Układamy wszystkie

Czerwona Porzeczka
Sznycle z kalarepy i selera 258

Propozycja dla tych warzywo-żernych, aczkolwiek i nosem kręcącym, na słowo "warzywo" także polecam !Sznycle z kalarepy i selera, w chrupiącej panierce to doskonała propozycja na szybki obiad. Wystarczy kilkanaście minut, by go przygotować. Składniki:1 kalapepa1 seler2 jajka1/3 szkl. mąki3/4 szkl. płatków owsianych ( mogą być zarówno górskie jak i błyskawiczne )sólpieprz kolorowy, np KAMISolej rzepakowy do smażeniaWykonanie:Warzywa obrać

kolorowotorcikowo
Schab ze śliwką 194

tunel. Włożyć do niego śliwki.Dodatkowo schab można lekko obsmażyć na patelni tak, by nie puszczał soku. Następnie mięso należy natrzeć przyprawami lub gotową marynatą do mięs. Ja przygotowuje panierkę z majeranku, wyciśniętego przez praskę czosnku i oleju. Taką masę rozsmarowuję po mięsie. Wszystko jednak zależy od tego na co ma się ochotę. Schab na koniec trzeba włożyć do rękawa

Pasja Smaku
Dorsz z pary z warzywami i sosem 184

Dorsz, to pierwsza ryba jaką spróbowałam zrobić na parze. Wyszła bardzo dobra i od tej pory często ją robię. To fajne urozmaicenie od tradycyjnie smażone ryby w panierce. I jak wiem, na pewno zdrowsze.Składniki:filet z dorszapół cytrynykoperek suszonypieprzkilka różyczek brokułów i kalafiorasos do rybyjogurt naturalny lub śmietanaWykonanie:1. Filet rozmrozić, odsączyć z wody, w zależności od jego wielkości

Pasja Smaku
Pomidorowe pulpeciki rybne 160

Kocham ryby i staram się przygotowywać jak najbardziej urozmaicone dania, szerokim łukiem omijając rybę smażoną w panierce. Poszukując kolejnego przepisu trafiłam na TEN. Bardzo smaczne i delikatne pulpeciki ugotowane na parze. Polecam! Składniki:  500 g filetów dorsza 1 jajko mały koncentrat pomidorowy łyżka natki pietruszki łyżeczka suszonej bazylii sól i pieprz do smaku łyżka bułki tartej Wykonanie

Pasja Smaku
Faszerowane roladki z kurczaka gotowane na parze 268

pory zawsze jadłam je w wersji smażonej w panierce, ale chciałam czegoś delikatniejszego i mniej kalorycznego. Wyszły bardzo dobre i soczyste. Świetnie pasują do nich ziemniaki także gotowane na parze. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 15 dużych pieczarek sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej wykałaczki Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, lekko rozbić i posypać przyprawą do kurczaka

Pasja Smaku
Łosoś w migdałach 145

Jest niedziela. Pewnie jesteście już zmęczeni świątecznymi potrawami. Może więc coś innego? Proponuję Wam łososia smażonego w panierce z migdałów i domowe frytki. A do tego jakiś film.  Miłego dnia i smacznego :) Składniki: /dla 4 osób/ 4 kawałki filetu z łososia opakowanie płatków migdałowych 1 jajko sól, pieprz 10 ziemniaków olej Wykonanie: Kawałki łososia umyć, oprószyć solą i pieprzem

Pasja Smaku