pomidory 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, cukie r do smaku olej do smażenia Pokrój pomidory na plastry. Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i obtaczaj w panierce plastry pomidorów. Dobrze rozgrzej olej (koniecznie!). Usmaż plastry z obu stron. I jeszcze o kinie, ale tym razem 6D. Co to takiego? Kino, które łączy technologię filmową
Qlinarnie i Qlinarniekolendrę, galangal lub kozieradkę. Jednak najbardziej znana kompozycja składa się z anyżu gwiaździstego, goździków, cynamonu, pieprzu syczuańskiego i kopru włoskiego. Używana jest do różnego rodzaju mięs, smażonych warzyw oraz panierek. Składniki: 2 gwiazdki anyżu 5 goździków 2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego około 3 cm laski cynamonu 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego Przygotowanie: Wszystkie składniki zmielić lub utrzeć w moździerzu
Oryginalny smakRyba po japońsku, to moje ulubiona forma przygotowania ryby. Chyba nie znam osoby, której by nie smakowała. 1 kg filetów mintaja pokroić w kostkę (ok. 3x3) posypać obficie vegetą Panierka, czyli ciasto naleśnikowe do obtaczania:1 szklanka mąki, 1 jajko, ½ szklanki wody, 1 łyżka vegety. Ryby obtoczyć w cieście i usmażyć na oleju 3 duże cebule, 5 dużych ogórków
Jadło i czytadłopoprzedniej wersji nie zawsze mi się udawało. Na 20 placków: 1 duży seler 1 duża cebula 3 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz, vegeta bułka tarta do panierki olej do smażenia Seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Gotujemy w osolonej wodzie ok 8 minut. Wrzucamy na sito do odcedzenia i ostygnięcia. Następnie dodajemy rozbełtane jajka, przyprawy i mąkę
Jadło i czytadłoopakowanie Sosu koperkowego Winiary 250 g rybnych filetów 1 mała bułka 1 jajko 1 cebula Przyprawa do ryb Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierki 1.Rybę ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie zmielić Bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć Cebulę poszatkować Wszystkie składniki wymieszać razem i wyrobić na jednolitą masę, gdyby masa była zbyt luźna można
Jadło i czytadłoPulpety: 250 g rybnych filetów 1 mała bułka 1 jajko 1 cebula Przyprawa do ryb Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 1 cebula pokrojona w piórka ziele angielskie, pieprz, 6 liści laurowych Rybę ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie zmielić Bułkę
Jadło i czytadłojadły. Ja osobiście nie wyobrażam sobie lata bez tego warzywa w ogrodzie - chrupiące kotleciki dobrze przyprawione są rewelacyjne. 1 młoda cukinia jajko, mąka, bułka tarta do panierki sól, pieprz, słodka papryka w proszku olej do smażenia Cukinie pokroić w plasterki ok 1 cm grubości , jeżeli jest młoda to nie trzeba obierać ze skórki, dobrze przyprawić i pozostawić
Jadło i czytadłokulek potrzebujemy: 400 g korzenia pietruszki 1 serek śmietankowy Almette 2 łyżki bułki tartej ½ szklanki suszonej żurawiny sól, pieprz olej do smażenia i pieczenia bułka tarta do panierki Pietruszkę umyć, oczyścić i pokroić na nieduże kawałki, polać oliwą, lekko posolić, popieprzyć, wymieszać, wyłożyć na blaszkę i upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczoną pietruszkę zmielić lub zmiksować
Jadło i czytadłoorzechy, rodzynki, suszone owoce, czekoladki... Serek należy dokładnie wymieszać z śmietan fixem. Masa zgęstnieje wystarczająco aby zrobić z niej kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Kulki obtaczać w wybranej panierce, układać na talerzu lub nadziewać na wykałaczki i utykać np. w połówce jabłka
Jadło i czytadłoszczypta soli, szczypta cukru NADZIENIE - 0,5 kg.pieczarek - 4 jaja na ugotowane na twardo - 1 surowe jajo - pęczek zielonej pietruszki - sól, pieprz,czosnek mielony, papryka czerwona mielona DODATKOWO do panierki - bułka tarta - jajko - olej do smażenia Wykonanie Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksuję, odstawiam na 15-20 minut, aż mąka napęcznieje. Po tym czasie smażę na lekko natłuszczonej patelni, na wysokim
Kuchnia z widokiem na ogródjeden talerz a bułkę, lekko rozgniecione płatki i starty ser na drugi. Do miski wbić jajko i porządnie roztrzepać. Kotlety obtoczyć najpierw w mące, potem jajku i panierce z serem i płatkami. Rozgrzać patelnię wlać 3-4 łyżki oleju i na już rozgrzany położyć kotlety. Smażyć na średnim ogniu po około 4-5 minut z każdej strony. Podawać
Gosia gotujepółmisku rozdrobnić dłońmi płatki kukurydziane. Do miseczki wbić jajka i dobrze roztrzepać. Filety najpierw moczyć w jajku, a potem przekładać na półmisek z płatkami aby dokładnie obtoczyć rybę panierką. Na patelni rozgrzać ole i ułoćyć filety. Smażyć na srednim ogniu po około 4 minuty z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie tradycyjnie jest to kiszona kapusta
Gosia gotujełyżki mąki 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Śledzie umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz. Rybę obtoczyć w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju. Proste, klasyczne i smaczne danie
O kuchni z uczuciemwarzyw strączkowych takich jak: fasola, groch, ciecierzyca. O ile groch nie jest moim faworytem w kuchni, o tyle fasola szparagowa budzi moje uznanie. Dlatego też połączyłam ją z chrupiącą panierką, z kurczakiem i ryżem. Zapraszam na zieloną ucztę ! SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka szpinak pół cebuli, 2 ząbki czosnku 4 plastry szynki prosciutto 100 gram fasoli szparagowej mrożonej
Mój Smak na Życiekroimy w drobną kosteczkę ogórki korniszony i dodajemy do farszu. Na koniec jeszcze jedno surowe jajo, pieprz, tymianek (sporo), ostra papryka. Składniki dobrze mieszamy i wyrabiamy na zwartą masę. Panierkę my zawsze robimy z bułki tartej wymieszanej z otrębami. Smażymy kotlety na złoto. Następna pozycja to fasolka szparagowa w pomidorowym sosie. Prosta sprawa ! Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek
vegetanie