panierka - 3500 przepisów (strona:181/234)

CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE - ONION RINGS 243

Złociste, chrupiące cebulowe krążki w pikantnej panierce to szybka i prosta propozycja na pyszną przekąskę:) Krążki idealnie smakują podane z ulubionym dipem, naprzykład czosnkowym, ziołowym czy nawet samym ketchupem. Świetne jako przegryzka podczas oglądanie filmu lub na wieczorne spotkanie przy piwie. Jedyny ich minus jest taki, że znikają błyskawicznie! Moja Rodzina upomina się wciąż o nowe porcje nim skończę smażyć

Słodko-Słony Świat Ilony
Tradycyjne kotlety de volaille 338

najbardziej popularnych sposobów na piersi kurczaka są kotlety de volaille. Mają one francuskie pochodzenie, a jego historia sięga XVIII wieku. Bardzo smaczny mięsny dodatek do obiadu, z chrupiącą panierką i delikatnym mięsem w środku.Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Połowę masła pokroić na słupki. Na każdym płacie mięsa wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć słupek masła, a mięso

Świat Domowej Kuchni
Devolay z masłem i serem 183

następnie w bułce tartej. Tą czynność powtórzyć po dwa razy na każdego Devolaya. Rób to bardzo ostrożnie , tak aby kawałki po prostu się nie rozleciały.Gotowe mięso w panierce smaż na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Jest to pierś z kurczaka i nie powinna się długo smażyć ok 10 minut.(na obrazku widać 4 devolaye , ponieważ mam 5 osobową rodzinę

Gotuj Z Muzyką
Leche frita – hiszpański deser 525

chrupały pod zębami!SKŁADNIKI: – mąka ziemniaczana – 0,5 szkl – mleko 3,2% – 700 ml – cukier – 0,5 szkl – wanilia – 2 laski PANIERKA: – jajko – 2 szt – bułka tarta – 3/4 szkl - wiórki kokosowe – 0,5 szklDODATKOWO:- olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Do garnka wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz

Ostra na Słodko
Smażone polędwiczki z kurczaka w pesto rosso 154

rodzaju placuszki zawsze  wychwalali pod niebiosa! ).Delikatne , soczyste mięso z kurczaka zamarynowane w przyrządzonym w domowym zaciszu pesto Rosso jest nie tylko niesamowicie smaczne , ale i niezwykle aromatyczne!Chrupiąca panierka ukrywa w sobie niezwykły smak przywodzący na myśl Toskanię i tamtejsze suszone pomidory.W połączeniu z lekkim kuskusem i rukolą tworzy fantastyczny obiad! SKŁADNIKI :( 4 porcje )PESTO ROSSO :* suszone pomidory

Ostra na Słodko
KOKOSOWE KROKIETY Z TRUSKAWKAMI 229

Ha! Po raz kolejny przekonałam się , że najlepsze pomysły na kulinarne cuda przychodzą mi albo spontanicznie , albo ciemną nocą!Tak było i tym razem!( Co prawda

Ostra na Słodko
Ryba w pieczarkach 343

Ryba w pieczarkach...Złociste, opieczone w panierce z samej mąki, filety morskiej ryby.Oblane kremowym, śmietankowym sosem pieczarkowym.Zapieczone w piekarniku.Pyszna ryba nie tylko od święta.Polecam! Składniki:500 g filetów z ryby morskiej (świeżej lub mrożonej) - u mnie mrożone filety z dorsza;500 g pieczarek;250 ml śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36 % (tzw. kremówki);Mąka pszenna do obtoczenia

Gospodyni Miejska
ROLADKI Z TILAPII 164

Polecam Składniki:70 dag filetu z tilapii 4 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 por-biała część 1 słoiczek koncentratu pomidorowego z czosnkiem pół szklanki wody mąka do panierki olej do smażenia sół,pieprz do smaku Wykonanie:Filety dobrze nacieramy solą i pieprzem zobu stron. Do garnuszka starkowujemy marchew,pietruszkę, siekamy drobno pora i selera,zalewamy wodą oby zakryło

Z Majeczką w kuchni
Dietetyczne filety z dorsza w ziołach - filetti di pesce alle spezie 189

Bardzo często zdarza się nam kupować mrożone filety z ryby, które stanowią  ważny element naszej diety. Zwykle są  spożywane jako danie smażone w panierce itd. Nie wiem jak Wy, ale ja nie mogę jeść zbyt często smażonych potraw, dlatego też dzielę się z Wami przepisem, który też jest bardzo smaczny a co najważniejsze nadaje się dla wszystkich osób

zielonacukinka
Złote kuleczki z dorsza w sosie śmietanowym 235

masa była tylko lekko lepiąca. Formuję kuleczki średnicy ok 2,5 cm, obtaczam w bułce tartej i smażę dosłownie ok 5 minut na głębokim oleju, wyznacznikiem jest złocistość panierki. Składniki na sos :200 ml śmietany 18%2 łyżki masła50 ml bulionupół pęczka koperkułyżka mąki sól i pieprz Przygotowanie :Na rozgrzanym maśle podsmażam mąkę, dodaję bulion i dokładnie mieszam

Mechanik w kuchni
Domowy baleron 272

Domowe wędliny przygotowuję nie tylko od święta, Na co dzień staram się, aby na naszych kanapkach były wędliny czy przetwory mięsne zrobione w  

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Surimi 214

mleko do namoczenia2 ząbki czosnkujajkook. 2 łyżeczki bułki tartejprzyprawy: papryka słodka, gałka muszkatołowa, bazylia, lubczyk, tymianek, koper, sól morska pieprz (można użyć gotowej przyprawy do ryb)ponadto:panierka:jajko + ok. 2 łyżki mlekamąkabułka tartaolej do smażeniaKotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Sposób przygotowania:Bułkę namaczamy w mleku - dokładnie odsączamy. Czosnek wraz z cebulą drobno siekamy - przekładamy do miski

Słodka Strona
Stripsy Rybne 211

Odrobinę zdrowsza wersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie

Słodka Strona
Nuggetsy Rybne 217

Popularne kąski, które uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli. Popularna, oryginalna ich wersja jest oczywiście tworzona z kurczaka, jednak dlaczego nie zrobić jej w wersji rybnej

Słodka Strona
Tortilla z Krewetkami 220

Tortilla z Krewetkami w panierce z dodatkiem paluszków krabowych, oliwek, kaparów i warzyw to idealne połączenie oraz śródziemnomorski powiew smaków i aromatów. Alternatywa dla tradycyjnej tortilli w eleganckiej i wykwintnej wersji. Tortilla z Krewetkami - Składniki: (4 duże tortille)4 placki tortilli  (kupione lub domowe - przepis) 150 g krewetek100 g oliwekok. 150 g paluszków krabowychpołowa niedużej papryki czerwonejogóreksałata lodowa (dodatkowo

Słodka Strona