pałki kurczaka - 833 przepisów (strona:14/56)

Pałki z kurczaka w sosie z pieczarkami i kukurydzą 122

Pałki z kurczaka nie muszą być tylko pieczone. Możecie przygotować je w pysznym sosie curry z dodatkiem pieczarek i kukurydzy a wszystko otulone mleczkiem kokosowym. Takie pałki można podać z makaronem lub ryżem. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Pałki z kurczaka w sosie z pieczarkami i kukurydzą Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Zupa krem z selera 167

popołudnie. Składniki: 1/2 lub mały seler korzenny 1 łodyga selera naciowego 1 marchewka  1 pietruszka  2 średnie ziemniaki  1,5-2 litry wody 1-2 pałki z kurczaka pieprz, jarzynka, ziele angielskie, liść laurowy Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Do garnka z wodą dodajemy umyte i oczyszczone pałki z kurczaka. Gotujemy

Truskawkowa Fiesta
Pieczone pałki kurczaka z imbirem 177

kurczaka.  Nie mając większego pomysłu na obiad po raz kolejny sięgnęłam po książkę Bohater Kuchni SuperKurczak, skąd pochodzi dzisiejsza inspiracja. Składniki na 4 porcje: 90 dag podudzi (pałek) kurczaka Marynata: 1 łyżeczka imbiru 1 mała cebula 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu sojowego (u mnie ciemny) Przygotowanie: Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.  Wymieszać imbir, olej, cebulę

Fabryka pomysłów
Pałki kurczaka w ketchupie z pieczonymi ziemniakami 186

Składniki: Pałki z kurczaka: marynata: 50ml oleju, 6 łyżek ketchupu łagodnego, 2 łyżeczki soli, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki, 2 łyżeczki ziół do drobiu, pieprz, 1/2 cebuli. 1 kg pałek z kurczaka. Pieczone ziemniaki: 1kg małych ziemniaków, 6 ząbków czosnku, 2 łyżeczki soli, garść posiekanego koperku, 3 gałązki rozmarynu, pieprz, czerwona słodka papryka, mielona, olej. Przygotowanie: Marynata

W kuchni u Moniki
UDKA PO CYGAŃSKU 94

Ostatnio chciałam przygotować pałki z kurczaka, jednak tradycyjne pieczone w piekarniku trochę już nam się przejadły. Poszperałam trochę w przepisach i natrafiłam na przepis na udka po cygańsku. Zmodyfikowałam go trochę według naszych smaków i wyszedł przepyszny obiad. Udka po cygańsku to nic innego jak mięso pieczone w słodko- kwaśnej marynacie z ketchupu, cebuli, śliwek suszonych. Wiem, że nie wszyscy(...)lubią takie połączenie smaków jeśli chodzi o mięso, mi to zasmakowało i na pewno udka w ten sposób przyrządzę jeszcze nie jeden raz ;) Składniki: * 700 g pałek z kurczaka * odrobina oleju do podsmażenia mięsa na patelni * sól do doprawienia mięsa * papryka mielona słodka (użyłam  Skworcu ) * 1 duża cebula * 8-9 śliwek suszonych (użyłam  Skworcu ) * 2/3 szklanki łagodnego ketchupu

Zrób to smacznie
Zupa Salsa - rozgrzewająca i aromatyczna 104

tych wszystkich, którzy preferują zupy na ostro przedstawiam "Salsę" Składniki: - 2 pałki z kurczaka - pół paczki warzyw na patelnię - puszka kukurydzy - puszka pomidorów - 3 małe papryczki chilli - woreczek kaszy jaglanej - 3 łyżki śmietany 18 volt - 1,5 łyżeczki pasty curry - przyprawy: kumin, ostra papryka, majeranek, kolendra Gotujemy pałki z kurczaka, po 15 minutach do wywaru dodajemy warzywa na patelnię

upichcona
udka kurczaka duszone z marchewką i szalotką 191

duszone udka kurczaka  Potrawa ta należy do typu - "nie może się nie udać". Prosta, smaczna a jej przygotowanie trwa dosłownie chwilę. składniki dla czterech osób 8 udek kurczaka (pałek) 3-4 marchewki 3 cebule (szalotki) 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oliwy sól pieprz sposób przygotowania  W misce mieszamy ocet winny, olej, sól, oraz pieprz i tak sporządzoną

Miód i pieprz
udka duszone z marchewką 109

Udka kurczaka duszone z marchewką i szalotką składniki dla czterech osób 8 udek kurczaka (pałek) 3-4 marchewki 3 cebule (szalotki) 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oliwy sól pieprz sposób przygotowania  w misce mieszamy ocet winny, olej, sól oraz pieprz i tak sporządzoną marynatą dokładnie nacieramy umyte udka kurczaka, odstawiając je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej

Miód i pieprz
Zupa serowa z mozzarellą. Pyszna, syta, wykwintna :) 601

Wielkanoc, czy Boże Narodzenie , nie ma ,że barszczyk, czy żurek, zawsze pada na serową. Dziś zdobyłam przepis i zrobiłam. Pyszna :) Polecam :) Składniki - podudzia z kurczaka ( pałki ) 6 szt. - marchewka, pietruszka, kawałek selera - mała cebula, czosnek 2 ząbki - serki topione kremowe 6 trójkącików - sól, gałka muszkatołowa - śmietana 30%  200 ml. Dodatki - opakowanie mozzarelli ( małe kuleczki ) - jajka na twardo - zielona cebulka

Kuchnia z widokiem na ogród
Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 2014

Krajobraz za oknem się zmienia. W blasku słońca opadają liście z drzew. To właśnie polska złota jesień zainspirowała mnie do dzisiejszego przepisu. Oto propozycja dla Was na złociste pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie. Po upieczeniu kurczak będzie z wierzchu chrupiący i soczysty w środku. Do tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane(...)drugiej misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy wszystkie składniki marynaty (musztardę dijon, francuską gruboziarnistą, miód, olej, czerwoną paprykę, sól i pieprz). Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy i przelewamy do pałek z kurczaka. Dokładnie wcieramy marynatę w kurczaka i odstawiamy do lodówki na godzinę. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy selera naciowego, a na nim zamarynowane podudzia z kurczaka. Nadmiarem marynaty smarujemy kurczaka

kulinarnyJa
Pomidorowa z ryżem 190

Przygotowuję ją tak jak nauczyła mnie moja mama. Smak mojego dzieciństwa.   Czas przygotowania: ok. 45 min Porcja dla 6 osób Koszt przygotowania: 11,00 zł SKŁADNIKI: 3 pałki z kurczaka koncentrat pomidorowy 1 woreczek białego ryżu 4 marchewki 1/2 selera  1 pietruszka 1 por 3 liście laurowe 4 ziela angielskie lubczyk koperek lub natka pietruszki śmietana sól, pieprz(...)PRZYGOTOWANIE: W pierwszej kolejności przygotowujemy rosół. Wstawiamy do gotowania pałki z kurczaka i pokrojone warzywa: marchewkę, selera, pietruszkę i pora. Doprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim.  Wszystkie składniki powinny się gotować ok. 30 min. W oddzielnym garnku gotujemy ryż. Następnie do wywaru dokładamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy posiekanym lubczykiem, solą i pieprzem.  Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżki

kulinarnyJa
Pałki kurczaka w kurkumowej skórce z pieczonym wężymordem 152

organizmu rzeczy i jest przepyszny a wężymord pieczony ma mnóstwo witamin i warto go zajadać częściej bo trochę niesłusznie zapomnieliśmy o nim a jest smakowity. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Pałki kurczaka w kurkumowej skórce z pieczonym wężymordem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Flaczki z włołowiny,drobiu i żołądków. 94

przyjemnym dla tych, co nigdy nie jedli i nie wiedza co tracą.Osobiście uwielbiam i polecam którzy lubią. Składniki: 1 kg mięsa wołowego na rosół ( miałam antrykot) pałki z kurczaka 1200 kg marchew 4 szt 4 ząbki czosnku żołądki z kurczaka 1 kg 4 łyżki koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 garście majeranku 2 łyżeczki  papryki(...)czerwonej łagodnej 1  łyżeczka gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku gar 8 litrów wody Wykonanie: Żołądki oczyszczamy i kroimy w paseczki. Pałki z kurczaka myjemy i czyścimy. Antrykot moczymy w zimnej wodzie. Następnie przekładamy wszystko do dużego gara. Zalewamy zimną wodą aby zakryło nam mięso. Dodajemy marchew,por,seler,pietruszkę.Wrzucamy liść laurowy,ziele angielskie,pieprz sól,paprykę

Różowa kuchnia
Niedzielny rosół 160

podczas najbardziej gorących, letnich dni rosół musiał być ugotowany- i tak na prawdę, nie tylko w niedzielę... ;-) Jakie jest moje wykonanie? Zapraszam poniżej! SKŁADNIKI (garnek 3 litrowy): - 4 pałki z kurczaka - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 korzeń pietruszki - 3 duże marchewki - 3 liście laurowe - 3 ziela angielskie - 3 ziarenka pieprzu - plaster korzenia selera - kilka listków magi - kilka listków selera(...)natka pietruszki - sól - pieprz zmielony - szczypta imbiru -  Makarony Polskie - nitki z Omega 3 Pałki z kurczaka zalewam zimną wodą i zaczynam gotować na bardzo wolnym ogniu- rosół tylko od czasu do czasu delikatnie bulgocze. Szumowiny nie zbieram, po jakimś czasie nie będzie po niej żadnego śladu. Wrzucam obrane cebulę, czosnek, marchewkę, pietruszkę, korzeń selera, dodaję listki magi, selera, natkę

Wielopokoleniowo
Kurcze pieczone w pysznej marynacie 179

Soczysty, chrupiący i nieziemsko smaczny kurczak z piekarnika. Dzięki smarowaniu mięsa pod koniec pieczenia miodową marynatą, skórka staje się wspaniale rumiana i przepyszna. Polecam! Składniki: 1 kg części z kurczaka (pałki, skrzydełka, podudzia) Przyprawy: 2 łyżeczki drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki (lub mniej) 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka curry   Marynata

Blog z Apetytem