pączki - 10939 przepisów (strona:573/730)

Sałatka gyros 327

niewielkiej ilości oleju z dodatkiem dużej ilości przyprawy do gyrosa (trzeba to robi ć "na oko", tak, by przyprawa pokryła dokładnie wszystkie kawałki kurczaka, wyjdzie prawie cała lub cała paczka). Gdy kurczak się usmaży, odstawiamy go do przestudzenia. Teraz nadchodzi czas na doprowadzenie pozostałych składników do stanu ze zdjęcia powyżej - cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki podobnie, kapustę szatkujemy, kukurydzę

Kulinarne zapędy Kokosa
Brokuły z sosem serowym 203

celu bardziej wyrazisty i zdecydowanie gęstszy. Połączenie łagodnego sera topionego ze zdecydowaną ostrością lazura i słodyczą śmietanki nie wymaga nawet stosowania przypraw :) Składniki: - różyczki z jednego brokuła (albo paczka mrożonego) - 100 g sera pleśniowego (u mnie turkusowy lazur) - 100 g śmietankowego sera topionego - 200 ml śmietany 30% - łyżka mąki - sól, cukier Różyczki brokuła myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy

Kulinarne zapędy Kokosa
Herman - ciasto szczęścia 380

się zastosowałam. Jeśli nie macie zaczynu, można przygotować go samodzielnie - na Interii wyczytałam, że wystarczy do tego 100 g mąki, łyżka cukru, 200 ml ciepłej wody i pół paczki suszonych drożdży - wszystko to razem mieszamy, odstawiamy na dwa dni w ciepłe miejsce w zamkniętym pojemniku, od czasu do czasu mieszając, a następnie na 24 godziny do lodówki. Oczywiście fajniej jest

Kulinarne zapędy Kokosa
Zupa krem z groszku konserwowego 170

śmietany (ilość według uznania), po czym wlewamy go do zupy, dokładnie mieszając. Podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami albo uprażonymi na suchej patelni migdałami. Ja akurat miałam w szafce pół paczki tego pierwszego, więc wybór był prosty :) Z wierzchu możemy przyozdobić gotowe danie wzorkami i kleksami śmietany. Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
morele na herbatnikowym cieście i w galaretkach... 208

Składniki: 1/2 kostki masło lub margaryna, 1 sztuka jajka, 6 du że paczki herbatniki petit bery, 1 kg morele, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie galaretka agrestowa, 1/2 szklanki śmietana kremówka, 2 łyżeczki cukier puder, - ile potrzeba posypka czekoladowa herbatniki rozdrobnić w blenderze i dodać masło i jajko i mikserem wyrobić na kruche ciasto odstawić

W Mojej Kuchni Lubię
ognista jarzynowa z gwiazdkami... 143

wody, dodać ziele i laurowe, gotować do miękkości mięsa i skrzydło wyjąć, ostudzone obrać z mięsa i dodać do zupy do wywaru dać kawałeczki kalafiora, pokrojoną fasolkę świeżą lub paczkę mrożonej, włoszczyznę w kostkę i ziemniaki dodać vegetę, pokrojoną chilli razem z pestkami gotować na średnim ogniu z 20 minut do smaku dodać maggi ugotować makaron gwiazdki w osolonej wodzie

W Mojej Kuchni Lubię
marmolada śliwkowo-jabłkowa... 158

minuty gorącą marmoladę przekładać do wyparzonych słoiczków i mocno zakręcić, stawiać do wystudzenia słoiczki na zakrętkach przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu marmolada smakuje do tostów, pieczywa, do nadziewania pączków itp.....SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kołocz śląski z jabłkami 185

być. I żeby mi nikt nie nazwał tego ciasta kołacz bo zamorduje! Kołocz to tradycyjne ciasto na Górnym Śląsku podawane na wszystkich rodzinnych uroczystościach, weselach, odpustach, roznoszone także w paczkach sąsiadom, rodzinie przez młodą parę przed weselem. Kołocz się robi na dużej blasze, w kilku wersjach, podstawowa to samo ciasto z posypką, pozostałe to ciasto z nadzieniem z sera

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą 398

dodatkami. Dodatkami do zapiekanek mogą być warzywa, wędliny, kiełbasy, sery itp. rzeczy. W sobotę 25.X był Światowy Dzień Makaronu, z tej okazji Lubella wysłała do swoich ulubionych blogerów paczki, do mnie z winy firmy kurierskiej przyszła z małym poślizgiem, ale moja radość z imiennego fartuszka dżinsowego była niezmierna. Właśnie z tej okazji proponuję przygotować przepyszną zapiekankę makaronową z kiełbasą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z selerem naciowym i żurawiną 620

znana, a ja o niej dowiedziałam się nie tak dawno. Bardzo smaczna, lekka i przyjemna sałatka.  Zapraszam Sałatka z selerem naciowym i żurawiną dwie piersi z kurczaka jedna paczka selera naciowego 2 garści żurawiny suszonej przyprawa do kurczaka/kucharek pęczek kopru pęczek szczypiorku majonez jogurt naturalny Selera myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Następnie sparzamy go ( ja to robię

Kuchnia moimi oczami
T... Tuńczyk! 292

puszka tuńczyka garść sałaty (w lodówce została nam tylko lodowa) 1 x pomidor 1/2 papryki 1/2 ogórka 1/2 opakowania sera feta 2 jajka ugotowane na twardo 1/3 paczki gotowanych warzyw (brokuły&kalafior) sos winegret* bagietka *przepis niedługo! Przygotowanie : 1. Jajka gotujemy w zależności od preferencji i ich wielkości, u mnie było to ok. 9 minut 2. Do jeszcze niewrzącej

Kitchens Alphabet
Wesołych Świąt 172

cytryny 2 łyżeczki Dekoracja; Czekolada 1/4 tabliczki mlecznej margaryna 10 g   lukier wg uznania barwnik zielony do żywności wg uznania kolorowa posypka wg uznania pisaki (sprzedawane w paczkach po 4 sztuki) sos fioletowy wg uznania 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę czasu 2. Na stole wysypujemy troszkę mąki i rozwałkujemy ciasto na grubość

pichciszto
Piernik staropolski z bakaliami 136

szklanki mąki ·          przyprawa do pierników ·          paczka goździków zmielonych ·          bakalie Zaczynamy od zrobienia karmelu. Cukier wrzucić na patelnię i stopić, ostrożnie dodać wodę i dalej podgrzewać do rozpuszczenia. Karmel połączyć z miodem,  margaryną, przyprawą i goździkami

Anioły w kuchni
Spaghetti z tuńczykiem 246

Składniki: 2 puszki pomidorów bez skóry 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku  cebula  oliwa świeża bazylia lub zioła prowansalskie sól, pieprz puszka tuńczyka w sosie własnym paczka makaronu spaghetti (500g) Wykonanie: W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i przecier, podsmażyć. Dodać pomidory i gotować na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Następnie dodać

Anioły w kuchni
Placek wspaniały 461

stopniach przez około 35 min.  Masa: 1 puszka masy kajmakowej 1 kostka masła po jednej garści pokrojonych bakalii (rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe) trochę pokrojonej czekolady (niekoniecznie) Wierzch: 4 paczki herbatników szkolnych 0,5szkl rumu polewa rumowa lub biała  Masło utrzeć, dodawać stopniowo po łyżce masy kajmakowej. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt. Herbatniki moczyć

Anioły w kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję