pączki - 10995 przepisów (strona:384/733)

Makowiec japoński 242

inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first

mojewypiekiinietylko
Kurczak z ryżem i warzywami w shoarmie 168

pasować kalafior i fasolka szparagowa. Możecie też dodać wszystkie te warzywa. Będzie bardziej różnorodnie i kolorowo. Poziom zaawansowania: Średni Składniki (na 3-4 porcje): ok. 500 g kurczaka 2 paczki ryżu (200 g przed ugotowaniem) 1 duża papryka 2-3 średnie marchewki olej rafinowany/ masło klarowanie (do smażenia) przyprawy: czerwona shoarma, chilli, sól, natka pietruszki Przygotowanie: Na początku marynujemy kurczaka

Pyszny Duet
Śmietanowiec warstwowy z wafelkami i nutką kawy 188

mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 galaretki agrestowe 300 ml przegotowanej wody 1 krem tiramisu kawowy Delecty 300 ml mleka 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Milka 1 paczka nie cała  wafelków chrups Cukry Nyskie około 1 szklanki mleka do namaczania wafelków około 1/2 szklanki lekko słodkiej herbaty z cytryną  blaszka o wymiarach 30/16 cm Wykonanie : Białka

Sama słodycz i szczypta chili
Pączki z ricotty 175

gorącego oleju).  Pączki smażę na złoty kolor przekręcając co chwilę a następnie odsączam je na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypuję cukrem pudrem. Paczki z ricotty gotowe. Pączki z ricotty    SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
ŚLEDZIE KORZENNE NA OLEJU RZEPAKOWYM 159

Dostałam od firmy Semco świąteczną paczkę olejów. Znalazły się w niej 4 oleje typu klasycznego: Olej Rydzowy Wielkopolski Olej Rzepakowy Wielkopolski Olej Ostropestowy Olej Lniany Oleje Semco zawierają NNKT w tym wiesiołek, ogórecznik, zarodek, pszenicę i pestki czarnej porzeczki. Oleje są tłoczone na zimno. Przygotowałam na bazie Oleju Rzepakowego Wielkopolskiego świąteczne śledzie korzenne. Śledzie dzięki przyprawo takim jak anyż, goździk

Kuchnia w oparach
ZUPA KREM Z PORA I SERKÓW TOPIONYCH 138

brakuje czasu na połowę z nich. Przecież najpierw trzeba ogarnąć mieszkanie, zrobić obiad i spędzić trochę czasu z mężem. Ale do rzeczy... W piątek otrzymałam od firmy Moń ki paczkę serów. Były w niej sery żółte i topione. Killa smaków i rodzajów. Miałam już wcześniej okazję spróbować serów tej firmy więc wiedziałam, że są one dobre jakościowo i smaczne. Firma

Kuchnia w oparach
CHRUST MAKARONOWY NA OSTRO Z DIPEM Z PIECZONEJ PAPRYKI 178

Niedługo tłusty. Każdy już myślami o pączkach, faworkach i innych słodkościach. Wpadłam na pomysł aby przygotować chrust z makaronu czyli smażony makaron. Tym razem jednak postawiłam na ostrzejsze smaki... specjalnie dla męża. Zdecydowałam, że użyje płatków chilli dzięki czemu makaron będzie piekielnie ostry. Makaron podałam z dipem z pieczonej papryki z dodatkiem fety Paprykowy CHRUST MAKARONOWY podany z dipem

Kuchnia w oparach
DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY 158

przygotowaniu deser. Uwielbiają go chyba wszyscy. Choć przyznam, że znam dosłownie kilka osób, które nie przełkną budyniu, ale to tylko garstka :) Smak... o niebo lepszy od tego z paczki. Podaję go najczęściej z sokiem malinowym bądź konfiturą z kawałkami owoców. Polecam :)  Składniki: * 1/2 litra mleka * 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią  (użyłam Skworcu)  lub 1/2 laski wanilii

Zrób to smacznie
Symbolika jedzenia, czyli domowy chleb graham 158

tradycji także ze względów zdrowotnych. Dawniej (dawno, dawno temu w zamierzchłych latach dziewięćdziesiątych) dzieci zabierały do szkoły głównie kanapki, które podawano też na wszelkich przyjęciach. Dzisiaj zastępuje się je paczką czipsów czy sztucznymi rogalami o kosmicznym terminie przydatności. Dzieciaki tak odżywiane tyją w zastraszającym tempie i mają słabszą kondycję. Zwykła-niezwykła kanapka upchnięta w kuchennym lamusie jest sto razy lepsza

KulinarneImpresje.pl
CIASTO SMERFOWE 159

stałe. Wśród moich gości zrobiło dużą furorę - zajadali się nim zarówno mali, jak i duzi, a przepis poszedł w świat 😉 Idealny deser dla ochłody w ciepłe dni 🌞 Składniki: paczka herbatników 600 ml śmietany 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka Frugo niebieska 2-3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki wrzątku 300 g borówek amerykańskich lub jagód

Kuchnia MagdaLeny
Ciecierzyca w pomidorach, na bazie soffritto. I o smrodzie, czyli niedogodnościach recyklingu... 166

zaczęłam obwachiwać systematycznie wszystko. Kuchnia była w porzadku, to samo z częścia korytarza i salonu. Ale okolice wielkiego kubła na mieszany recykling już nie! Ha! Rozgrzebałam te wszystkie butelki, paczki, słoiki i pudełka - smród niemiłosierny unosił się znad małej, niepozornej i tylko z grubsza wypłukanej puszeczki po tuńczyku... Ano: ryba + temperatura mocno ciepła pokojowa = nic dobrego! Wnioski z ćwiczenia wyciagnęłam

Lejdi of the house
Sfogliatelle frolle - neapolitańskie kruche ciastka z semoliną i ricottą 200

zaparzoną kawą i ma smak sfogliatelli — cudownego ciastka z nadzieniem z ricotty, ugotowanej semoliny i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Znajdziemy je w każdym ulicznym barze i kawiarni. Obok sycylijskich cannoli , pączków graffa i nasączonych syropem bab , o których pisałem w 10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w Neapolu , to najsłynniejsze słodycze w Kampanii. Przed pójściem do pracy każdy szanujący się

Food Square
Ciasto Flamengo 590

pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka. 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki cukru pudru, 200g masła, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej, 1 duża paczka herbatników, 2 kieliszki likieru czekoladowego, kakao do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz

Tradycyjna kuchnia Kasi
Winko z pędów sosny ( dobre przy zaburzeniach przemiany materii ). 142

Składniki : 100 g świeżo zebranych pędów lub pączków sosny 1 l białego wytrawnego wina  Sposób wykonania :   P ędy sosny wrzuć do słoja, zalej winem. Słój zamknij i odstaw na 2 tygodnie. Co pewien czas wstrząśnij lekko słojem. Następnie przefiltruj przez gazę , rozlej do butelek, zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem. Winko jest gotowe do picia

Przepisy i porady kulinarne
CIASTO DYNIOWE z płatkami owsianymi i słonecznikiem (wegańskie) 239

celu skorzystałam z oferty Zielonego Sklepu . Znajdziesz w nim ekologiczne warzywa i owoce, zdrową żywność oraz naturalne kosmetyki i środki czystości. Dynia , która dotarła do mnie w paczce wraz z innymi produktami była w świetnym stanie Jeśli również szukasz warzyw i owoców z ekologicznych upraw sprawdź ofertę Zielonego Sklepu Link do sklepu: https://zielonysklep24.pl/ Do innych produktów, które użyłam

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania