pączki - 10939 przepisów (strona:376/730)

lekkie ciasto z winogronem 314

warto. Ten deser był bardzo smaczny.   *foremka 10*23 cm Składniki: 300 ml kremówki 300 g jogurtu greckiego 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru  paczka podłużnych biszkoptów garść winogron bez pestek 100 g galaretki w cukrze 3/4 szklanki mleka Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku.  Biszkopty moczyć w mleku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Najlepszy do kiszenia – garnek hermetyczny z kamionki 183

kamienie były zapakowane w sposób uniemożliwiający uszkodzenie. Dawno nie widziałam tak dobrze zapakowanych produktów, a zamawiam ich sporo. No niestety Panowie kurierzy często mało delikatnie obchodzą się z paczkami mimo ostrzeżeń na pudełkach „Ostrożnie! Nie rzucać!” W tym wypadku poza ostrzeżeniami firma zadbała również o to by cały produkt był dobrze zabezpieczony. Miękka gąbka, dużo folii i osobno

Słodkie okruszki
Rolada szpinakowa 233

ważne - w lodówce, zawinięta w folię spożywczą może sobie leżeć i nabiera smaku....szybko się przygotowuje, świetnie się kroi w plastry, no i oczywiście doskonale smakuje!! Składniki: 4 jaja paczka mrożonego szpinaku (najlepszy brykiecik); olej - 3/4 szklanki Nadzienie: 6 jaj ugotowanych; musztarda; serek topiony (2 trójkąciki); puszka tuńczyka we własnym sosie; sól, pieprz, koperek Wykonanie: Ubić białka z odrobiną soli

kgwjanczewo
Ciasto pyzie 165

litr jogurtu owocowego (bez owoców) 1 czerwona galaretka 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki wody Śmietana: 1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, partiami dodawać cukier, potem po jednym żółtku. Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie

Kuchnia domowa Ani
Pierożki z ciasta won ton z nadzieniem z mięsa wieprzowego 131

trzeba tylko chwili w momencie gdy w naszej zamrażarce mamy ciasto won ton. Ciasto to można kupić w sklepach z azjatyckimi produktami ( ja kupuję u Quina ) . Przeważnie kupuje kilka paczek ( nie są duże objętościowo, ani drogie ) i mam je w zamrażarce na takie chwile jak tego dnia. Tego dnia, mięso mielone leżało w lodówce, pomysłu na nie, nie było. Otworzyłam

Kuchnia na wzgórzu
Ciasteczka z nadzieniem piernikowo - owocowym, z nutą cynamonu 185

Apetyt na pierniczki to łatwa sprawa, bo je zjadasz, tylko czeka Cię do sklepu wyprawa.  Ja, trochę bardziej się wysiliłam, kilka paczek od razu zakupiłam,  bo apetyt na pieczenie złapałam, więc ciasteczka z piernikowym nadzieniem przygotowałam.  Ciasto wyszło bardzo kruche -wyjątkowe, lekko cynamonowe. Nadzienie to morele, daktyle, pierniki lukrowane, delikatnie kwaśną konfiturą zmieszane. W cieście je zakręciłam

Moniki Smakołyki
FIOLETOWA PANIENKA 156

deser jak i na przyjęcie np. w formie tortu. Oprócz tego, że smakuje wyśmienicie to również ładnie się prezentuje i na pewno posmakuje każdemu, nie tylko amatorom słodyczy 😉 Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 450 g jagód mrożonych lub świeżych 400 g jogurtu typu greckiego szklanka śmietanki 36 % 3-4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 2 galaretki cytrynowe Wykonanie: Jagody myjemy

Kuchnia MagdaLeny
Pełnoziarnista tarta z cukinią i szpinakiem 125

mąki kukurydzianej 30 g mąki kokosowej 1 jajko  Łyżka serka naturalnego (np. President) Ćwierć kostki twarogu Woda Farsz Średnia cukinia Pół czerwonej cebuli Ząbek czosnku Pół paczki szpinaku baby Ćwierć kostki twarogu 2 jajka 2 łyżki serka naturalnego Składniki na ciasto zagnieść do uzyskania elastycznego ciasta Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju Cukinię zetrzeć na grubych oczkach

HealthyCreations
Sałatka ziemniaczana z kiszonymi kurkami i zielonymi warzywami 167

szparagowej Do swojej sałatki ziemniaczanej z kiszonymi kurkami wykorzystałam warzywa mrożone. Dlaczego zrobiłam to latem? Ano dlatego, że to wygodne. Zawsze, w ciągu całego roku, mam w zamrażarce kilka paczek mrożonych warzyw. Takie warzywa są już oczyszczone, rozdrobnione lub wyłuskane, i doskonałej jakości. Groszek zielony mrożony jest o niebo lepszy od takiego z puszki, bo dzięki mrożeniu zachowuje piękny zielony

Smaczna Pyza
Babeczki z kremem malinowym 101

Luty jest moim z jednych ulubionych miesięcy – wypadają w nim moje urodziny, jest Tłusty Czwartek i góra pączków. Do tego kończy się szybko, dni są coraz dłuższe i praktycznie po nim szykujemy się na wiosnę. O Walentynkach też pamiętam. Co prawda, już nie zaglądam co chwilę do skrzynki pocztowej, by sprawdzić czy nie dostałam […] Artykuł Babeczki z kremem

Pink Envelope
Oponki serowe 93

Były amerykańskie pączki, teraz czas na oponki serowe. Nie zajmują dużo czasu, ciasto jest bez drożdży, więc nie czekamy aż coś wyrośnie. Wałek idzie w ręce, smażymy raz, dwa, trzy i jemy. Z mojej produkcji zostały raptem 2 sztuki. Nie przeliczam nawet na kalorie, jakie dziś pochłonęłam. Korzystałam z przepisu od Kwestii Smaku, gdzie oponki aż […] Artykuł Oponki serowe

Pink Envelope
Churros na Tłusty Czwartek 95

Chrupiące na zewnątrz, z miękkim środkiem, maczane w sosie karmelowym – moje pierwsze churros na Tłusty Czwartek. Przysmak hiszpański, który fantastycznie smakuje na ciepło, posypany cukrem pudrem. Pączki u nas obowiązkowo pojawiają się na Tłusty Czwartek, ale chciałam również spróbować czegoś innego. Inspirowałam się przepisem z blogu Call me cupcakes. Składniki 100 […] Artykuł Churros na Tłusty Czwartek pochodzi

Pink Envelope
Co mnie inspiruje – ciekawe linki #8 97

Dobra, już koniec o pączkach, fantastyczny luty dobiega do końca i ruszamy z kolejnym podsumowaniem ciekawych linków. Kto jeszcze jest w tyle i nie widział poprzedniego zestawienia odsyłam do postu tutaj. W tym miesiącu kilka wieczorów poświęciłam dla Wikingów, momentami jak zaczarowana śledziłam ich przygody w drodze na zachód. Nie polubiliśmy się co prawda przez […] Artykuł Co mnie inspiruje

Pink Envelope
5 urodziny bloga! 155

Szczerze to zupełnie zapomniałam, że blog skończył 5 lat! Luty jest moim miesiącem. Mamy tłuste pączki, świętuję urodziny i właśnie 5 lat temu zdecydowałam się wrzucić pierwszy post. Może to te arktyczne mrozy nieco mnie zamroczyły, bo przez cały luty odliczałam dni do jego końca. Każdy poranek zaczynałam od namiętnego śledzenia pogody i to jeszcze […] Artykuł 5 urodziny bloga

Pink Envelope
jabłecznik z cynamonowym budyniem (bez pieczenia) 407

upały wolę ciasta z galaretką. Zwłaszcza jeśli nie trzeba ich piec. W końcu kto by stał przy piekarniku w taki upał.  *foremka 25*34 cm Składniki: 2 duże paczki herbatników 1,5 kg kwaśnych jabłek 2 opakowania galaretki agrestowej 3/4 l mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek cukru 200 g masła 100 g startych orzechów

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia