pączki - 10995 przepisów (strona:381/733)

Muszle faszerowane boczkiem z sosem pomidorowym 211

się je próbuję, zapominam o kulinarnym mozole i w duchu sobie obiecuje ,,muszę zrobić je jeszcze raz”. Są wyśmienite, efektowne i jak już się je robi to najlepiej całą paczkę. Składniki (na 3-4 porcje): około 20 muszli makaronowych oliwa z oliwek Farsz: 400g surowego chudego boczku 2 cukinie, pokrojone w drobną kostkę 2 łyżki serka śmietankowego sól i pieprz

Smaczna Strona
PAMPUCHY Z MUSEM JABŁKOWYM, ŚMIETANKĄ I TRUSKAWKAMI 170

Pampuchy to rodzaj pączków z ciasta drożdżowego gotowanych na parze. Jedni nazywają takie bułki pampuchy inni bułki na parze a jeszcze inni parowańce, buchty czy parzaki. Ugotowana na parze bułka ma kształt kulisty. Spód ma płaski a wierzch wypukły. Jego konsystencja powinna być pulchna,  miękka i sprężysta. Można podawać je na słodko lub na słono. My z mężem preferujemy

Kuchnia w oparach
Recenzja patelni Woll i przepis na omlet ze szparagami i łososiem 156

spotkałam się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat produktów firmy WOLL. Postanowiłam zatem sprawdzić czy to jest prawda PATELNIA DO SMAŻENIA BEZ TŁUSZCZU WOLL SZAFIR Jeszcze przed otwarciem paczki zwróciłam uwagę na fakt, że jest ona bardzo ciężka, co w przypadku patelni już stanowiło dla mnie ogromny plus. Po otwarciu przesyłki zobaczyłam bardzo dobrze zabezpieczoną (co w przypadku sklepów internetowych

PatiGotuje
PIECZARKI W TEMPURZE 540

smaczne. Idealnie smakują z różnymi sosami lub ketchupem. Najlepiej użyć tu małych pieczarek a po usmażeniu wbić wykałaczkę i pyszna przekąska gotowa :) Składniki: * około 15 niedużych pieczarek * 2 paczki  tempury  (użyłam  Skworcu ) * woda do wymieszania tempury * olej do smażenia Wykonanie: Tempury w proszku wymieszać z wodą. Wody należy dolewać stopniowo, do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Olej

Zrób to smacznie
Buraczkowa dla leniuchów 200

ilości dopraw czarnym pieprzem serwuj, póki gorąca  Uwaga : Dla wzbogacenia buraczkowej możesz dodać do zupy wywar z tymianku i pastę czosnkową. Napar tymiankowy: wsyp do szklanki pół paczki suszonego tymianku i zalej wrzącą wodą (ok. 200 ml). Nakryj spodkiem szklankę i odstaw na 5 - 10 min, aby powstał esencjonalny napar. Napar dodaj do zupy wraz z gorącą wodą

Szybko Szybkowar
Ciasto na lazanię 232

podana była w niewielkiej foremce żaroodpornej, a nie jako porcja na talerzu. Dzięki temu prezentowała się naprawdę apetycznie. Od tamtej pory nie robię lazanii z kupnego ciasta z paczki. Nie serwuję jej też w dużej foremce. Preferuję nie za duże prostokątne foremki, tak, aby w każdej foremce zawierała się porcja dla jednej osoby. Ciasto na lazanię przygotowuje się niezwykle szybko

Szybko Szybkowar
wafle czekoladowe z mlekiem w proszku 189

jedne tak i drugie przypominają mi wczesne dzieciństwo smakiem i wyglądem.  Jednak te robię odrobinę inaczej. Przerobiłam przepis na troszkę bardziej mój.  Opłacało się! Składniki na 1 paczkę wafli: * 2 czekolady mleczne * 1,5 szklanki mleka w proszku * 3/4 szklanki cukru * garść bakalii *1 masło Masło, cukier i pokruszone czekolady roztopiłam. Doprowadziłam do wrzenia i ściągnęłam z ognia

Pieprzyć z Fantazją
Makaron z cukinią, papryką i suszonymi pomidorami w lekkim kremowym sosie 155

minimum, ponieważ suszone pomidory duszone z resztą warzyw cudownie oddają swój aromat tak, że całość nie potrzebuje już dodatkowego wzmocnienia. Jeśli chodzi o suszone pomidory to użyłam takich z paczki (u mnie kupione w Biedronce), nie z oleju.  MAKARON Z WARZYWAMI W KREMOWYM SOSIE Czas przygotowania 15 minut Składniki podane do przygotowania jednej porcji Pół małej cukinii Pół czerwonej

HealthyCreations
cappuccino - ciasto 612

nawijam. Dobrze podaję składniki :D Składniki: * 1 opakowanie mleka w proszku * 1 masło * 3 serki homogenizowane waniliowe * 1 szklanka cukru * 6 -8 łyżek kawy cappuccino * 5 żółtek * 1 - 2 paczki biszkoptów * 1 czekolada * 2 łyżki kawy Żółtka utarłam na puszystą masę z cukrem na parze.Ostudzone połączyłam z wcześniej już rozwierconym masłem. Dodałam mleko w proszku, serki i kawę cappuccino

Pieprzyć z Fantazją
domowe wafle z galaretką i mlekiem w proszku 203

przepisałam go do mojego zeszytu :D Jednak ta masa do wafli zasługuje na coś więcej niż przepisanie do zeszytu. Pomyślałam, że napiszę o tym właśnie tu. Składniki na 1 paczkę wafli: * 1 masło * 1 galaretka o dowolnym smaku * 1 szklanka cukru * 2 szklanki mleka w proszku * 1/2 szklanki mleka Masło, cukier i mleko rozpuściłam i poczekałam aż zacznie delikatnie pykać

Pieprzyć z Fantazją
sernik na zimno - smaczny, szybki i niedrogi 638

wylałam na sernik. I tyle :D Tyle aż roboty! :D Składniki: * 1 kg sera mielonego * 2 galaretki np. cytrynowe * 2 galaretki np. truskawkowe * 1/2 szkl cukru pudru - niekoniecznie * paczka herbatników albo biszkoptów Smacznego życzę :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto zebra 273

Ciasto zebra to bardzo proste i szybkie ciasto. Uwielbiam je piec ponieważ świetnie się prezentuje na stole przez biało – czarne paski. Poniżej przedstawiam listę zakupów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tiramisu z galaretką i brzoskwiniami -idealny deser na zbliżające się dzień Matki 285

Tiramisu to jedno z moich ulubionych ciast i lubię je przygotowywać na wiele sposobów   składniki   3 paczki biszkoptów podłóżnych 50 dag serka mascarpone 3 opakowania śmietan fix 700ml kremówki 36 % 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomaranczowe kakao 4 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w przegotowanej wodzie blszka wymiary 24 x 24   przygotowanie

Moje Wyroby
Orzechowa tarta bez pieczenia i wyrzutów sumienia 166

powinien uwzględnić w diecie orzechy. Włoskie i laskowe zamiast pekan Przepis zaczerpnęliśmy z bloga Halfbakedharvest.com. W oryginalnym przepisie występują orzechy pekan, jedne z najzdrowszych, ale też wyjątkowo drogie. Niewielka paczka, w której mieści się kilka sztuk, kosztuje u nas prawie 20 zł. Zrobienie tarty pekanowej kosztowałoby fortunę. My użyliśmy więc orzechów włoskich i laskowych. Doskonale się sprawdziły. Składniki

Niedzielny kucharz
Faworki na piwie 165

Tłusty czwartek to staropolska tradycja pieczenia i zjadania pączków oraz faworków, zwanych też chrustami. No właśnie faworki czy chrust? Czym się różnią, czy w ogóle się różnią? Satysfakcjonującej dla mnie odpowiedzi udzielił mój ulubiony językoznawca Pan profesor Jerzy Bralczyk : „Chrust to określenie polskie, metaforyczne. Przyrównuje niewielkie, kruche ciasteczka do delikatnych, suchych gałązek. Natomiast obca nazwa faworek prawdopodobnie pochodzi od rodzaju

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania