pączki - 10939 przepisów (strona:381/730)

Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 185

rozmarzyć się o kalorycznych burgerach, sandwichach czy aksamitnych mlecznych shake’ach. Zanim jednak dotrzemy do samego dinera, na ulicach widać kawiarnie, a także stoiska ze słodkościami, takimi jak pączki, lody czy typowe amerykańskie ciasta. Jednego mlecznego shake’a poproszę! Najlepiej… truskawkowego! Ciekawym miejscem jest także kantyna na u-boocie, który jest główną kryjówką naszego bohatera. Mamy

Nerds Kitchen
Kruche ciasto z rabarbarem i pianką- jest przepyszne kto raz skosztuje sięgnie po następny kawałek 251

cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 małych jajek   nadzienie 700 g rabarbaru obranego i już pokrojonego w kostkę 3 łyżki mąki ziemniaczannej 1słoik konfitury truskawkowej 1 paczka migdałów beza 5 białek 200 g cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczannej troszkę soku z cytryny tak na koniec łyżeczki przygotowanie ciasta Mąkę, masło, cukier i proszek do pieczenia oraz

Moje Wyroby
Prosty sernik na zimno z truskawkami 162

Mimo wszystko prosty sernik z truskawkami zawsze jest mile widziany! Prosty sernik na zimno Składniki: okrągła tortownica o średnicy 23 cm lub metalowa obręcz regulowana Spód do sernika pół paczki biszkoptów savoiardi sok z jednej cytryny 2 łyżki cukru 2 płatki żelatyny Masa serowa 500 g twarogu 250 g cukru + 50 g do truskawek 200 ml śmietanki

codojedzenia
Ciasto z musem i galaretką w egzotycznych smakach 175

Ciasto: 3 jajka 3/4 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Masa budyniowa: 500 ml mleka dwie paczki budyniu waniliowego 3 paczki/360g musu owocowego (My użyłyśmy mieszankę z owocami egzotycznymi od Tymbarka. Możecie przygotować również taki mus samodzielnie, z ulubionych owoców.) 100 g margaryny „Palma” 3 łyżki cukru

Pyszny Duet
Makaron w 15 minut – spaghetti aglio olio e pomodoro 135

minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Makaron w 15 minut   Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. Ta wspaniała pasta najlepiej smakuje wczesnym latem, kiedy pomidory są słodkie, soczyste i pachnące. W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e oglio e pomodoro robiony jest na bazie czosnku

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: spaghetti aglio e olio z małym przekrętem 174

Czas: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Makaron w 15 minut Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. Ta wspaniała pasta najlepiej smakuje wczesnym latem, kiedy pomidory są słodkie, soczyste i pachnące. W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e olio e pomodoro robiony jest na bazie

Niedzielny kucharz
Twarogowe knedle z truskawkami (bez ziemniaków) 169

teraz robić. Wreszcie oprzytomniałam. No tak, jestem w domu, jest 6-ta, świeci słońce. Wypadałoby przygotować coś na śniadanie. Nocnej owsianki nie nastawiałam celowo, bo wczoraj odnalazłam w lodówce paczkę twarogu, zakupioną z myślą o zapiekance. A że z zapiekanką było mi w tym tygodniu nie po drodze, postanowiłam przerobić twaróg na leniwe. Miały być klasyczne leniwe (czyli krojone) polane

Obiad gotowy
RAFAELLO NA KRAKERSACH – bez pieczenia 235

cukier – 0,5 szklanki * masło min. 82% – 100 g * wiórki kokosowe – ok. 120 g * płatki migdałów – ok. 100 g DODATKOWO: * słone krakersy – 1,5 paczki * wiórki kokosowe SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mleko mieszamy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka, dodajemy cukier i esenscję, grzejemy na wolnym ogniu. Gdy mleko kokosowe będzie gorące, dodajemy

Ostra na Słodko
SEROWE NACHOSY I PROSTA SALSA POMIDOROWA 189

nachosów. Do moich nachosów użyłam połączenia sera cheddar oraz grana padano, jednak jeśli macie mozarellę lub inny ser np. wegański, nie wahajcie się go użyć! Składniki na nachosy: 1 paczka ulubionych chipsów tortilli ok. 135 g (użyłam mixu chipsów tortilli wymienionych wyżej) 1 awokado + odrobina soku z cytryny 70 g sera cheddar 30 g sera grana padano Szczypiorek do posypania

Emcia Pichci
Ciasto z galaretką i kremem karpatka 381

Podaje Wam bardzo proste i szybkie ciasto z kremem. Krem jest z paczki i bez gotowania, ale bardzo dobry. Są osoby które nie lubią robić kremów, albo nie mają na to czasu. Dlatego podaję przepis na wykonanie w ten sposób. Jeśli chcecie zrobić krem samodzielnie to tu jest przepis http://kuchniapokolen.pl/karpatka-z-truskawkami/ Wykonanie biszkoptu – białka , szczyptę soli ubić

Kuchnia Pokoleń
MINI TORCIKI ARBUZOWE (bez pieczenia) 203

gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Z każdego plastra arbuza wycinamy po 2 krążki o wielkości około 8-10 cm, za pomocą wykrawacza do pączków. Osuszamy z nadmiaru soku na ręczniku papierowym. Pozostałego arbuza (bez skóry) kroimy w małą kosteczkę i umieszczamy w lodówce, np.w filiżance. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWE ŻELKI Z TRUSKAWEK 426

Mój syn jest prawdziwym żelkożercą, mógłby jeść je garściami i zawsze da się przekupić za paczkę tych gumowatych cukierków,  ale każdy dobrze wie, ile tam jest różnych złych składników, których nazwy nieraz ciężko jest nam wymówić. I tak właśnie serwuje mu samodzielnie wykonane żelki, do których używam  soku, lub zblendowanych owoców, u mnie zwykle są to ukochane przez

Upiecz sobie babeczkę
Muszle faszerowane boczkiem z sosem pomidorowym 186

się je próbuję, zapominam o kulinarnym mozole i w duchu sobie obiecuje ,,muszę zrobić je jeszcze raz”. Są wyśmienite, efektowne i jak już się je robi to najlepiej całą paczkę. Składniki (na 3-4 porcje): około 20 muszli makaronowych oliwa z oliwek Farsz: 400g surowego chudego boczku 2 cukinie, pokrojone w drobną kostkę 2 łyżki serka śmietankowego sól i pieprz

Smaczna Strona
PAMPUCHY Z MUSEM JABŁKOWYM, ŚMIETANKĄ I TRUSKAWKAMI 148

Pampuchy to rodzaj pączków z ciasta drożdżowego gotowanych na parze. Jedni nazywają takie bułki pampuchy inni bułki na parze a jeszcze inni parowańce, buchty czy parzaki. Ugotowana na parze bułka ma kształt kulisty. Spód ma płaski a wierzch wypukły. Jego konsystencja powinna być pulchna,  miękka i sprężysta. Można podawać je na słodko lub na słono. My z mężem preferujemy

Kuchnia w oparach