kremówki 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną. Polewa: 1 puszka gotowej masy kajmakowej paczka płatków migdałów Wykonanie : Kremem śmietankowym przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozsmarować masę kajmakową, posypać płatkami migdałów. Przechowywać w lodówce. Placki przełożyłam
cucinarełtka 1 łyżka smalcu 125 g margaryny 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na masę jabłkową: około 10 jabłek cukier, cukier waniliowy (1 paczka = 16 g) i cynamon cukier puder Wykonanie : Z powyższych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę
cucinarepewno dobry pomysł. Składniki na 3 porcje : filet z kurczaka około 350 g 3 różowe grejpfruty mix sałat w torebce (użyłam około pół paczki) 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli ocet winny z czerwonego wina sól, pieprz Wykonanie : Grejpfruty umyć, odciąć kawałek tak aby wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę (odcinając w miarę
cucinaremasie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę
cucinareJuż od jakiegoś czasu czaiłam się na smoothie z jarmużu aż w końcu zakupiłam paczkę jarmużu w Biedronce i zrobiłam pyszne smoothie według przepisu ze strony Kwestia Smaku . Polecam jest naprawdę pyszne i bardzo zdrowe!!! Składniki (1 porcja) : • 30 g jarmużu (ok. szklanki) • ok. 1 cm kawałek korzenia imbiru • 1 szklanka soku pomarańczowego
cucinarejesień ;) W zapomnianym kącie ogródka na lekko pożółkłym krzaku wciąż dojrzewają pomidorki koktajlowe, w kwietniku panoszy się obsypany błękitnym kwieciem ogórecznik, a miłorząb zrzuca ostatnie listki... i wypuszcza paczki! Ale, ale! Są też jesienne cudowne warzywa, papryki i dynie, którymi właśnie teraz można się cieszyć do woli i delektować w rożnych daniach. Papryki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój
SzczyptaSmaQnajbardziej przypada do gustu pomoc przy wyrabianiu, gnieceniu dowolnego rodzaju ciasta. Dzisiaj przygotowaliśmy rogaliki drożdżowe z makiem , są mega pyszne i najlepiej przygotowuje je się całą paczką. Kwestia nadzienia My przygotowaliśmy wersję z makiem ale równie dobrze, możecie przygotować inne nadzienie np. czekoladowe, czy orzechowe. Rogaliki drożdżowe z makiem
kuron.com.plciasto jest i szybkie i pyszne. Ale żeby znowu nie było takie samo to troszkę je wzbogaciłam. Tak powstałą wersja dla dorosłych:) *foremka 25*34 cm Składniki: 2 paczki herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 1 litr mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 150 g masła puszka kajmaku 500 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki truskawkowej 150 suszonych
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaostatnie dni to już istne szaleństwo. Najpierw pączkowy maraton, a następnie ciągnące się niczym włoska mozzarella objadanie pizzą. No ale jak sobie odmówić, no pytam jak? Przecież od pączków moje szczęście i dostatek zależy, a na kawałek pizzy to ja zawsze znajdę miejsce. Bo ja jestem pies na pizzę, ale nie na byle jaką, tylko taką z dobrych składników
Fitsweet.meszynką, jajkami, kolorowymi warzywami i pysznym sosem. Idealna zarówno na przyjęcie, jak i na domową kolację lub niecodzienne śniadanie. Smacznie, zdrowo, kolorowo Polecam! Składniki: 1 brokuł (lub paczka mrożonych brokułów) pół główki sałaty (użyłam mieszanki sałat) 4 jajka 10 dkg chudej szynki kilka pomidorków koktajlowych kilka rzodkiewek 1 czerwona papryka (użyłam podłużnej papryki) Sos: 3 łyżki majonezu
Blog z Apetytembłyskawicznie i wygodnie przygotować puszysty ryż. Jedyna w swoim rodzaju podwójna pokrywka sprawia, że nadmiar pary gromadzi się we wnęce górnej pokrywki w kształcie pączka i jest odprowadzany z powrotem do wkładu pokrywki. Proces ten zapobiega wykipieniu. Gotując w Ryżowym Garnuszku w odpowiedniej ilości wody ryż zachowuje cenne substancje odżywcze
kuron.com.plżaden przepis, po prostu herbatniki, budyń i lukier ale tak to wszystkim zasmakowało, że zostało zjedzone lepiej niż niejeden wykwintny wypiek. mała blaszka 23*23 cm Składniki: duża paczka herbatników litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego kopiata łyżka mąki 2 żółtka 100 g masła 4 łyżki cukru na lukier: 3 łyżki cukru pudru 1-2 łyżki soku z cytryny
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadymny sos o zbalansowanym smaku i mocnym, wędzonym aromacie. Możecie skorzystać z trzech serów – jeśli nie mieszkacie w rejonie gdzie łatwo dostać prawdziwe góralskie oscypki, sprawdzi się sprzedawany w paczkach na grilla serek zakopiański. Jeśli i o niego trudno – poszukajcie wędzonej rolady ustrzyckiej. Mięso przed robieniem klopsa powinno być doprowadzone do temperatury otoczenia – unikniemy wtedy możliwości niedopieczenia klopsa. Przed przystąpieniem
Karo in the Kitchenczęści, około 50 g jedna. Nadzienie: Ser, miód płynny, dynię upieczoną przekładam do miski i rozdrabniam blenderem. Na porcji ciasta układam ser dyniowy łyżeczkę i sklejam jak pączka. Nożyczkami nacinam na około co centymetr. Układam na blaszce w odstępach na papierze do pieczenia. Połowę ciasta nadziewam małymi jabłuszkami, sklejam i też nacinam nożyczkami. Piekę w dwóch turach. Piekarnik nagrzewam
wesoła kuchniaSkładniki: 1 l mleka 2 duże paczki herbatników 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 25 dag masła 1/2 l śmietany 30% 15 dag płatków migdałowych 3 łyżeczki żelatyny 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego
Przepisy kulinarne babci Antoniny