pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:82/176)

Faworki – najlepszy przepis 188

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły(...)robię faworki to zostaje mi białko z 7 jajek, ubijam je z cukrem na sztywną pianę. Masę wykładam łyżką na wyłożoną pergaminem blachę i suszę, w piekarniku, w bardzo niskiej temperaturze. Dzięki temu gdy znikną już faworki na pocieszenie są jeszcze bezy Faworki – najlepszy przepis Składniki: 0,5 kg mąki 7 żółtek kieliszek spirytusu (ewentualnie wódki) śmietana

Figa S-makiem
Faworki – najlepszy przepis 197

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły(...)robię faworki to zostaje mi białko z 7 jajek, ubijam je z cukrem na sztywną pianę. Masę wykładam łyżką na wyłożoną pergaminem blachę i suszę, w piekarniku, w bardzo niskiej temperaturze. Dzięki temu gdy znikną już faworki na pocieszenie są jeszcze bezy Faworki – najlepszy przepis Składniki: 0,5 kg mąki 7 żółtek kieliszek spirytusu (ewentualnie wódki) śmietana

Figa S-makiem
Faworki – najlepszy przepis 184

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły(...)robię faworki to zostaje mi białko z 7 jajek, ubijam je z cukrem na sztywną pianę. Masę wykładam łyżką na wyłożoną pergaminem blachę i suszę, w piekarniku, w bardzo niskiej temperaturze. Dzięki temu gdy znikną już faworki na pocieszenie są jeszcze bezy Faworki – najlepszy przepis Składniki: 0,5 kg mąki 7 żółtek kieliszek spirytusu (ewentualnie wódki) śmietana

Figa S-makiem
Faworki – najlepszy przepis 164

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły(...)robię faworki to zostaje mi białko z 7 jajek, ubijam je z cukrem na sztywną pianę. Masę wykładam łyżką na wyłożoną pergaminem blachę i suszę, w piekarniku, w bardzo niskiej temperaturze. Dzięki temu gdy znikną już faworki na pocieszenie są jeszcze bezy Faworki – najlepszy przepis Składniki: 0,5 kg mąki 7 żółtek kieliszek spirytusu (ewentualnie wódki) śmietana

Figa S-makiem
Biszkopt kakaowy 147

Czas czytania: 5 min Biszkopt idealny już znacie, a dziś przyszła pora na biszkopt kakaowy równie smaczny, puszysty i łatwy do przygotowania. Biszkopt kakaowy można przygotować

SprawdzonaKuchnia.pl
Masło orzechowe z dyni! 212

pokochacie to masło, jest obłędnie kremowe, bardzo aromatyczne i nadaje się do wielu dań. Możesz go używać jak masło do bagietki, nadzienie do naleśników, nadzienie do wszelakich bułeczek, pączków czy do pierożków na słodko.  Masło z pieczonej dyni, powinniśmy przechowywać w słoiku w lodówce maksymalnie do 5 dni.  Przygotowuje się je bardzo szybko i tak samo szybko znika(...)szklanka miąższu z pieczonej dyni Hokkaido - 1/2 szklanki orzechów ziemnych niesolonych - 1/3 szklanki orzechów z nerkowca (możesz użyć też laskowych, tylko wtedy wrzuć je na 10 minut do piekarnika na 240 stopni, wrzuć gorące do ściereczki i potrzyj, aby osunęła się z nich brązowa skórka) - 1- 2 łyżki syropu klonowego lub miodu - do smaku cynamon i kardamon Całość zmiksuj

SMYKWKUCHNI
Puszyste bułki z kurkumą i czarnuszką 242

można troszkę pokombinować i dodać to i owo ,żeby było zdrowiej i ciekawiej ..;) Składniki: 5 szklanek maki pszennej 550 1,5 szklanka mleka 0,5 szklanki wody -ciepłej 2 paczki suszonych drożdży 7 g 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki masła 1 czubata łyżeczka kurkumy ziarna czarnuszki Na bok, odkładamy nasiona czarnuszki – będą potrzebne później .Składniki(...)minut do ponownego wyrośnięcia . Na każdej bułce , kratce " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> robimy nacięcia , sypiemy czarnuszkę i spryskujemy letnią wodą ( zwykłym spryskiwaczem ) . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 C i pieczemy 10 minut , po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 200 C i trzymamy około 10 – 15 minut w zależności od piekarnika . Jak będą złociste

Ogrodnik w podróży
Biszkopciki domowe 121

mogę zapominać o mojej dziesięciomiesięcznej córeczce, która również lubi łakocie. W szafie od dawna już trzymam paczkę biszkopcików jednak nie chętnie N. po nie sięga, ponadto zawsze wzbudzały we mnie złość. Patrząc na skład i polepszacze nie przychylnie obserwowałam jak je zjada. Postanowiłam zrobić domowe biszkopciki. Powiem jak było- dziewczyny dopadły się do nich i ze smakiem wcinały jak nigdy(...)powoli łyżeczką, dodać żółtka. Mikser wyłączyć i łyżką (delikatnie) wymieszać przesianą mąkę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać porcje ciasta (przy pomocy łyżeczki, zachowując spore odległości). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 10 minut (do lekkiego zrumienienia się

Kubki smaku
Placek drożdżowy z porzeczkami i kruszonką 174

Korzystam z sezonowych owocowych wypieków jak się da – i jak pozwoli mi córcia , dlatego kombinuję, dzielę dzień na sześć, robię swoje i się cieszę! Udaje

Zasmakuj Kuchni
Pieczona karkówka - idealna na kanapki 89

piklowanymi ogrodami. Przepis poniżej! ↓ Wskazówka — warto marynować mięso przez 2 godziny. Składniki: karkówka lub szynka wieprzowa — u mnie ok. 0,5 kg Polecam Wam ekologiczne mięso od Mięsnej Paczki . Z  kodem: spektrumsmaku macie 50 zł rabatu na pierwsze zamówienie 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki oliwy(...)Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego lub żeliwnej patelni. Ważne, żeby naczynie miało przykrywkę. Alternatywnie możecie je upiec w rękawie do pieczenia, też da radę 😉 Karkówkę lub szynkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180ºC przez około 2,5-3 godziny, w zależności od jej wielkości. Jeśli używacie termometrów — wewnętrzna temperatura mięsa powinna osiągnąć 70ºC. Po upieczeniu wyjmujemy naczynie

Spektrum Smaku
PROSTE CIASTECZKA SEROWE. EKSPRESOWE I BARDZO SMACZNE 137

ciastek. Oryginalny przepis znajdziecie  tutaj  😎 Piekąc ciasteczka serowe byłam pewna, że na drugi dzień będą już ... mało jadalne: twarde i gumowe. Bo tak zazwyczaj bywa np przy pączkach z dodatkiem twarogu, a tu miła niespodzianka. Na drugi dzień ciasteczka były równie smaczne 😍 Składniki: 250 g masła lub margaryny 125 g cukru 70 g twarogu półtłustego 450 g mąki(...)jajko na pół i wykorzystaj mniejszą część. Na około każdego ciasteczka zrób nacięcia – do połowy rantem jajka i obtocz je w cukrze.  Gotowe ciastka układać na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, w każdym ciasteczku, na środku zrobić małym palcem dziurkę.  Piec pierwsze 15 min. w temp. 180 C i jeszcze 5 min. w temp

Walijskie Pichcenie
Łabędzie z lekkim kremem adwokatowym 139

zrobić łabędzie i nadziałam je kremem lekko adwokatowym. Krem jest wam już znany bo bardzo podobny używałam do nadziewania pączków z ziemniakami . Krem na ptysie jest trochę lżejszy, zawiera ubitą śmietanę kremówkę, jest mniej stabilny niż krem do nadziewania pączków. Łabędzie robiłam pierwszy raz, więc proszę się ze mnie nie śmiać za głośno ;). Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Inspiracja(...)jednym jajku cały czas miksując, ma powstać gęste , jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylko w kształcie wciętej, dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Dwie blachy od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na pierwszą blachę wycisnąć szyje (zakończone główkami), robimy to poprzez wyciskanie wzoru na kształt cyfry dwa lub litery „S”. Wycisnąć 12 szyjek. Na drugą blachę

moj przepis na
Łabędzie z lekkim kremem adwokatowym 132

zrobić łabędzie i nadziałam je kremem lekko adwokatowym. Krem jest wam już znany bo bardzo podobny używałam do nadziewania pączków z ziemniakami . Krem na ptysie jest trochę lżejszy, zawiera ubitą śmietanę kremówkę, jest mniej stabilny niż krem do nadziewania pączków. Łabędzie robiłam pierwszy raz, więc proszę się ze mnie nie śmiać za głośno ;). Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Inspiracja(...)jednym jajku cały czas miksując, ma powstać gęste , jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylko w kształcie wciętej, dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Dwie blachy od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na pierwszą blachę wycisnąć szyje (zakończone główkami), robimy to poprzez wyciskanie wzoru na kształt cyfry dwa lub litery „S”. Wycisnąć 12 szyjek. Na drugą blachę

moj przepis na
Rogaliki na białkach. 201

rogali. Trochę się bałam, że mogą być twarde,  ale gdybym nie spróbowała, to bym nie wiedziała. Pamiętam, że kiedyś Ania  z Jaśminowej kuchni robiła pączki z białek. Więc jeśli pączki były smaczne,  to czemu nie rogaliki :) Zrobiłam i zapisuję przepis, bo będę do niego wracać.  Mam nadzieję, że i Wam się przyda.  Składniki: 3/4 szklanki(...)trójkątów.  U podstawy trójkąta, ułożyć kawałek czekolady, lub wyłożyć łyżeczką dżem.  Zawinąć w rogalik.  Gotowe rogale układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni,  20-25 minut. Ja piekłam 22 minuty. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Łabędzie z lekkim kremem adwokatowym 219

zrobić łabędzie i nadziałam je kremem lekko adwokatowym. Krem jest wam już znany bo bardzo podobny używałam do nadziewania pączków z ziemniakami . Krem na ptysie jest trochę lżejszy, zawiera ubitą śmietanę kremówkę, jest mniej stabilny niż krem do nadziewania pączków. Łabędzie robiłam pierwszy raz, więc proszę się ze mnie nie śmiać za głośno ;). Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Inspiracja(...)jednym jajku cały czas miksując, ma powstać gęste , jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylko w kształcie wciętej, dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Dwie blachy od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na pierwszą blachę wycisnąć szyje (zakończone główkami), robimy to poprzez wyciskanie wzoru na kształt cyfry dwa lub litery „S”. Wycisnąć 12 szyjek. Na drugą blachę

moj przepis na