pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:84/244)

Kawowy 3 bit 198

łyżki mielonej kawy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g margaryny Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek kawy cappuccino -dowolny smak galaretka cytrynowa    Dodatkowo: 2 paczki herbatników (około 50 sztuk) 5 łyżek dżemu

talerz przyjemności
tort owocowy na 70-tkę 171

słodka herbata do nasączenia na dekorację: 1,5 paczki podłużnych biszkoptów 1/2 kostki masła łyżka cukru pudru cukrowe dekoracje Biszkopt upiec dzień wcześniej. Białka ubić na sztywno z solą a następnie powoli wsypywać cukier. Kiedy masa będzie gęsta i sztywna dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Dno foremki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pijak 151

Ciasto: 2 szklanki mąki 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki suchego maku 1 margaryna aromat migdałowy Masa: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 0,5 litra mleka 1 margaryna 0,5 szklanki cukru 2 łyżki cappuccino (my dodajemy orzechowe(...)wody 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru + paczka biszkoptów (mogą być wyschnięte)                 Przygotowanie ciasta, rozpoczynamy od ubicia całych jajek z cukrem na puszysta masę. Następnie po kolei dodajemy resztę składników ciasta ciągle miksując ( na małych obrotach, by dobrze połączyć wszystkie składniki) Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku przez

Kolizje Smaków
Chleb wieloziarnisty na drożdżach 160

cukru paczka suszonych drożdży (8 g) ok. 300 ml ciepłej wody Wymieszać suche składniki z ziarnami. Stopniowo dolewać wodę i wyrabiać ciasto ręcznie ok. 6 minut. Ciasto uformować w kulkę. Przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Przełożyć ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić do ponownego wyrośnięcia na ok. pół godziny. Piec ok. godziny(...)temperaturze ok. 180 stopni C. Po upieczeniu odłożyć do ostygnięcia. Piekąc ten chleb przypomniałam sobie o chlebach francuskich zwykle pieczonych na drożdżach. Przepisy na nie można znaleźć m. in. w książce pt. " Wyznania francuskiego piekarza" , której autorami są Peter Mayle (ten od "Dobrego roku" i całej serii o Prowansji) i Gerard Auzet . Może wkrótce upiekę któryś i wrzucę tutaj

Weekendy w domu i ogrodzie
Proste rogaliki z marmoladą 322

Słodka alternatywa na Tłusty Czwartek dla osób, które nie przepadają za pączkami, czy faworkami. Idealne do kawy, kruchutkie, bardzo proste w przygotowaniu rogaliki z marmoladą z owoców leśnych i wiórkami kokosowymi. Przepis na rogaliki z marmoladą z owoców leśnych: Składniki Ciasto ( około 30 rogalików ): 300 g mąki pszennej 220 g masła 220 g kremowego serka 1 zółtko Cukier puder Wiórki(...)ciasta znalazł się pod rogalikiem. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i smarujemy rogaliki glazurą z żółtka. Pieczemy 20-25 minut do momentu, aż rogaliki się zarumienią. Gotowe rogaliki ostawiamy do ostygnięcia, posypujemy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – domowe pączki .   Artykuł Proste rogaliki z marmoladą pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Kakaowe ciasto orkiszowe z jabłkami 597

Znacie przepis na ciasto salceson, kiedyś często piekłam, a które ostatnio poszło w zapomnienie. Dzisiaj postanowiłam upiec coś w tym stylu też kakaowe, z krojonymi jabłkami, ale wersję zdrowszą z dodatkiem płatków orkiszowych. Kakaowe ciasto orkiszowe z jabłkami okazało się równie pyszne, mocno kakaowe, bardzo łatwe do wykonania, szybkie w wykonaniu, na 100 % wszystkim się uda. Polecam ! Zobaczcie też(...)przepisy z jabłkami: kruche babeczki z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim Składniki (na małą formę keksową): ½ szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka płatków orkiszowych ½ kostki masła 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jabłka pokrojone w kostkę (bez skórki i gniazdek nasiennych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kantyczka 228

cukrem dodajemy stopniowo po 1 żółtku (po każdym dokładnie ucieramy masę na niskich obrotach miksera). Z całości mąki odkładamy do miseczki 2 łyżki, a resztę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dosypujemy ją do masy. Dodajemy cukier waniliowy i ew. aromat. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie staramy się wmieszać je do masy. Całość rozdzielamy(...)następnie kolejno wykładamy : 1. Ciasto z dodatkiem kakao  2. 1/2 paczki biszkoptów 3. Dżem brzoskwiniowy 4. Ciasto z dodatkiem maku  5. Biszkopty 6. Dżem brzoskwiniowy (dałam też tutaj kilka łyżek dżemu porzeczkowego, bo miałam go akurat w lodówce) 7. Jasne ciasto Górę wyrównujemy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180st. C do czasu, aż boki ciasta zaczną

charlotte gotuje
Świeżość i aromat. Współpraca z firmą Skworcu. 151

stronę firmy nie sposób wyjść z podziwu – różnorodność i ogrom produktów wspaniałej jakości. Dzięki uprzejmości firmy Skworcu otrzymałam do przetestowania całą gamę wspaniałych produktów. Już po otwarciu paczki wiemy, że mamy do czynienia z godną polecenia firmą. Każdy produkt został dodatkowo zapakowany w foliowy woreczek, przez co aromaty różnych przypraw się nie mieszają. A po otwarciu produktu(...)cóż, zapach mówi sam za siebie. Świeżość, jakość i wspaniały aromat! Na blogu pojawi się wiele przepisów i inspiracji z produktami od Skworcu. Zachęcam Was do wspólnego gotowania i pieczenia. Niech każde danie nabierze niepowtarzalnego, aromatycznego smaku. Serdecznie zapraszam Was do zapoznania się z ofertą firmy:   http://www.skworcu.com.pl/ https://pl-pl.facebook.com/SKWORCUpl   Na koniec zostawiam Was ze słowami powitania

Słodkie okruszki
Bardzo pachnące serduszka 181

drobne ciasteczka są kruche i pachnące. Pachną cytryną i kwiatem muszkatołowym. Bardzo przyjemnie będzie schrupać kilka do popołudniowej herbaty. Spokojnie, pączki też dzisiaj usmażę , ale lubię mieć takie małe, chrupiące co nieco, zamknięte w pudełeczku, dla niespodziewanych gości. Takie ciasteczka robi się bardzo szybko. Ciasto wystarczy zagnieść i nie trzeba go odkładać żeby leżakowało. Wykorzystując pomysł mojej Babci z przepisu(...)czemu ciastka będą potem bardziej kruche. I nie szykujcie blachy do pieczenia. Te serduszka smaży się w głębokim tłuszczu tak jak chrust. Ponieważ nie wymagają specjalnych zabiegów to zdążycie je zrobić je jeszcze dzisiaj, dosłownie w niecałe pół godziny. Zobacz inne przepisy na Tłusty Czwartek - pyszne, domowe pączki, chrusty i inne ciastka ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Kostka alpejska – czekoladowy biszkopt z lekką masą bezowo – krówkową 941

paczce z bdsklep.pl  , to postanowiłam zaryzykowac!Opłacało się!Ciasto tak jak sądziłam wyszło bardzo słodkie , ale zarazem nie na tyle , by zasłodzic się już jednym kawałkiem.Tak , wzięłam dokładkę chyba 2 razy;) Składniki :Biszkopt:- jajko – 2 szt– cukier – 2 łyżki– mąka pszenna – 2 łyżki– mąka ziemniaczana – 1 łyżka– proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki 83

Dzisiaj mam coś dla tych którzy nie czują pączkowego bluesa lub też nie mają czasu smażyć tradycyjnych pączków. Proste, szybkie, słodkie muffinki z różanym sercem. Koniecznie zróbcie, może nie będzie to tłusty, ale na pewno słodki czwartek. A jak nie dzisiaj to w każdy inny dzień też się sprawdzą. Składniki (12 babeczek): Babeczki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru(...)konfitury i przykryć resztą ciasta do 3/4 wysokości. 5) Piec 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Masło rozpuścić, a cukier wysypać na głęboki talerz 7) Wierzch lekko przestudzonych babeczek maczać w maśle i obtaczać w cukrze. Artykuł Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki 153

Dzisiaj mam coś dla tych którzy nie czują pączkowego bluesa lub też nie mają czasu smażyć tradycyjnych pączków. Proste, szybkie, słodkie muffinki z różanym sercem. Koniecznie zróbcie, może nie będzie to tłusty, ale na pewno słodki czwartek. A jak nie dzisiaj to w każdy inny dzień też się sprawdzą. Składniki (12 babeczek): Babeczki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru(...)konfitury i przykryć resztą ciasta do 3/4 wysokości. 5) Piec 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Masło rozpuścić, a cukier wysypać na głęboki talerz 7) Wierzch lekko przestudzonych babeczek maczać w maśle i obtaczać w cukrze. Artykuł Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Warzywne „potworki”, czyli warzywa w cieście naleśnikowym, smażone w głębokim tłuszczu 156

Potem obsmażam jak pączki w głębokim tłuszczu. Są al dente w środku, z delikatną skórką na wierzchu. Niestety nie są wdzięcznym obiektem fotograficznym, ale za to są bardzo smaczne. Składniki: połowę kalafiora brokuł 250 g malutkich pieczarek 130 g mąki pszennej 200 ml gęstej śmietany (18 %) 200 ml mleka 3 jajka sól ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki startej gałki muszkatołowej(...)zimnej wodzie. Mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę, mleko i żółtka ubiłam w mikserze na gładką masę. Ubiłam białka na sztywną pianę, dodałam do masy i wymieszałam szpatułką. W rondlu zagrzałam olej. Różyczki warzyw i pieczarki zanurzałam po kolei w cieście. Potem przekładałam na rozgrzany w rondlu tłuszcz. Smażyłam jak pączki na średnim ogniu. Przewracałam na drugą stronę

Kuchnia u Krysi
Kora orzechowa z brzoskwiniami 615

rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem budyniowo-brzoskwiniowego: sok z 1 puszki brzoskwiń 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru ( 2x40 g) 1 łyżka mąki pszennej 1 ½ szkl wody 5 żółtek 300 g miękkiego masła   Dodatkowo: 2 paczki Delicji o smaku pomarańczowym (24 szt.) ¼ szkl mocnego naparu kawy naturalnej ¼ szkl spirytusu(...)cukier, cały czas miksując. Następnie dodać żółtka, miksować. Wsypać pozostałe składniki i delikatnie wmieszać je do piany. Masę przelać do dwóch form o wymiarach 28x40 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 160 st.C przez około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Placki można upiec również na jednej blaszce, a po upieczeniu przekroić na dwa blaty

Nastoletnie Wypiekanie
Bataty z żurawiną 116

żurawiną (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "2 duże bataty garść żurawiny 1 kostka fety paczka rukoli 2 gotowane buraki sos balsamiczny sól pieprz " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Bataty pokroić w grube plastry, przyprawić solą i pieprzem i piec 20 minut bez termoobiegu, podwójna grzałka. Zalać żurawinę wrzątkiem i odstawić na parę minut. Potem wylać wodę. Krok

CoolinarniePL