owoce w czekoladzie - 886 przepisów (strona:32/60)

Warsztaty pieczeniowe z Kasią 142

jeszcze większą ilością jajek. Pozostałe dziewczyny dostały Sernik , creme brule , brownie czekoladowe , babeczki z owocami , tartę orzechową – aż ślinka ciekła na samą myśl o efektach końcowych. Ale to nie wszystko – każda z nas miała okazję przygotować jeszcze torcik czekoladowy z musem oblany przepyszną czekoladą , którą przygotowana przez p. Tomasza lśniła tak , że można było się w niej przeglądać

Ostra na Słodko
Ciasto z masą truskawkową 186

Następnie wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Budynie rozrobić w 1/2 szkl. wody, wlać do gotujących się owoców. Stale mieszając, zagotować. Masę przestudzić, następnie przełożyć nią blaty ciasta. Schłodzić. Wierzch: 1/2 l śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2op. śmietan-fixu, 60g herbatników, 50g gorzkiej czekolady. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz śmietan-fixy. Rozsmarować

Z miłości do słodkości
Tarta śliwkowo - czekoladowa 188

łyżkami cukru. Czekoladę zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Śmietanę, jajka, cukier i czekoladę wymieszać. Ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Przenieść ciasto, za pomocą wałka na formę do tarty ( posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą ). Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta. Na cieście ułożyć owoce. Zalać masą śmietanową. Piec w 170 stopniach C, około 60 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mazurek z kajmakiem i bakaliami zanurzonymi w miodzie grycznym 248

zrobić dodatkowe wałeczki wokół rozwałkowanego placka zwłaszcza, jeśli myślimy o późniejszym ozdabianiu go płynną czekoladą, bądź kajmakiem. Mamy pewność, że nic nam wówczas nie wypłynie.  Dodatkowo, jeśli planujcie, tak jak ja, zrobić mazurka z bakaliami koniecznie najpierw podprażcie je na patelni,a suszone owoce sparzcie wrzątkiem. Staną się one wówczas nie tylko miękkie, ale także o wiele smaczniejsze

Sajkofanka smaku
Jesienne ciasto 424

obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, odstawić na godzinę aż puszczą sok. Orzechy i czekoladę  posiekać na grube kawałki. Banany połamać na drobniejsze. Do jabłek dodać resztę bakalii. Mąkę, jajka, olej i proszek do pieczenia do pieczenia połączyć na jednolitą masę. Dodać do owoców i bakalii. Połączyć. Wylać do formy posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec

Fabryka pomysłów
Deser walentynkowy 194

ostudzić.  Do każdej szklaneczki (4szt) wrzucić kilka mrożonych owoców, zalać galaretką i ustawić pochyło w lodówce. Odstawić, aż galaretka całkiem zastygnie.  Serek zmiksować z żółtkiem i likierem. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z masą serową. Wyłożyć na zastygniętą galaretkę.  Wierzch udekorować startą czekoladą oraz rurkami z kakaowym nadzieniem i czekoladowym serduszkiem

Z miłości do słodkości
Nalewka z jagód goji na miodzie 150

tygodni. 2. Wymacerowane jagody goji odcedzamy przez gazę, a następnie dobrze odciskamy owoce. Gotową nalewkę mieszamy z miodem i zlewamy do butelek.  3. Można dodać więcej alkoholu jeśli chcecie uzyskać płyn o mniejszym stężeniu jagód, moja nalewka na konsystencję syropu i kolor czekolady, w smaku słodka ze zdecydowanym owocowym posmakiem

Apetyczna babeczka
Ciasto z wiśniami i nutellą 1090

trzeba się nimi cieszyć póki trwa na nie sezon. Można z nich wyczarować naprawdę pyszne ciasta i desery. Dla mnie najlepszym połączeniem są wiśnie z czekoladą. I właśnie dzisiaj chciałabym Wam przedstawić przepyszne ciasto na spodzie z sucharków wymieszanych z nutellą. Masa zrobiona jest z śmietany kremówki z dodatkiem serków waniliowych(...)homogenizowanych dzięki czemu masa staję się bardzo smaczna i puszysta. Na górze wiśnie zalane galaretką o tym samym smaku. Ciasto można również zrobić z innymi owocami i pasującą do smaku galaretką. Post Ciasto z wiśniami i nutellą pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Błyskawiczny tort urodzinowy 212

łyżki limoncello krem na wierzch: 500 ml śmietany kremówki (38%) 30 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów dodatkowo: 220 g marcepanu 700 g nektarynek 20 g ciemnej czekolady (70%) Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Partiami dodawać cukier, nie przerywając miksowania. Po jednym dodawać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu partiami wsypywać przesianą mąkę, miksując(...)drugi blat, nasączyć, zetrzeć resztę marcepanu, wyłożyć resztę owoców i kremu. Przykryć trzecim blatem, delikatnie docisnąć i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ubić na sztywną pozostałą kremówkę z cukrem pudrem i ekstraktem. Wyłożyć na wierzch i boki tortu.  Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować startą czekoladą. Smacznego! Do nasączenia można użyć Amaretto, żeby zintensyfikować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Francuskie ciastka z wiśnią nadwiślanką 234

Chciałam przygotować coś słodkiego, ale nie miałam na to zbyt wiele czasu. Wymyśliłam więc szybkie ciastka francuskie z wiśniami w czekoladzie i śmietankową chmurką. Wyszło szybki

Z miłości do słodkości
Gofry z owocami 156

łyżka cukru * 1/3 szklanki oleju rzepakowego * 2 jajka * dodatkowo : bita śmietana i owoce  Przygotowanie : Ubić białka. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować, lekko wymieszać z pianą z białek. Rozgrzać gofrownicę. Wylewać porcje ciasta i piec na złoty kolor, przestudzić.  Dowolnie udekorować bitą śmietaną, sosem owocowym lub czekoladą. Przy okazji chciałabym złożyć najlepsze życzenia dla naszej blogowej koleżanki Paulinki

Magiczne Życie Marty
LODOWE kanapki czekoladowo-owocowe 133

truskawek Przygotowanie:   Mąkę, płatki, orzechy, jajo, oba cukry, masło i czekoladę - połączyć. Wyrobić ciasto. Jeśli wyszło za rzadkie - dodać mąki. Zawinąć w folię, schłodzić min. 40 minut. Rozwałkować na cienki placek, wycinać koła.  Ciasteczka piec w 180 stopniach 15 minut.  Kremówkę ubić. Owoce zmiksować z cukrem i zimnym naparem z herbaty Teekanne FOREST FRUIT. Dodać

kolorowotorcikowo
Słodka tarta na powitanie 246

pasją, może nieco odważnie, nie trzymając się przepisów. Za namową znajomych i mojego widzimisię wychodzę do was, ze swoimi pomysłami. Ahoj! Lato nie pozwala zapomnieć mi o świeżych owocach, które mogłabym pochłaniać kilogramami. Wykorzystując to, co mam w ogródku upiekłam dla najbliższych słodką tartę. Po wizycie koleżanki męczyły mnie o przepis, teraz będą mieć go zawsze, kiedy tylko zapomną(...)wodnej czekolady, po czym ostudzić. Ostudzone połączyć z mascarpone. Odstawić. Po połowie godziny oczekiwań na ciasto wyjmujemy je z zamrażarki, po czym wykładamy na blaszkę do tarty. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 15-20 minut (najlepiej obserwować, żeby było rumiane). Upieczone ciasto odstawiamy do ostudzenia. Na zimne wykładamy krem, a następnie posypujemy owocami. Chłodzimy

Sajkofanka smaku
Kwiaty z ananasa 195

dobrej czekolady           Ananasa obieramy, wycinamy „sęki” i kroimy na cienkie plasterki. Osuszamy na papierowych ręcznikach, układamy na papierze do pieczenia rozłożonym na ruszcie. Pieczemy, raczej suszymy, w piekarniku z termoobiegiem, w temp. 100 °C przez 45 minut. (Jeżeli piekarnik nie ma termo obiegu, to przy niedomkniętych drzwiczkach. Można też wykorzystać suszarkę do owoców/grzyb(...)piekarniku na noc. Przechowujemy zamknięte w szczelnym pojemniku przez minimum kilka dni (dłużej nie wytrzymają, bo… zostaną zjedzone). Z jednego ananasa wyszło mi 25 kwiatów. Do zrobienia listków z czekolady musimy bardzo dokładnie umyć i potem wypłukać liście ananasa, następnie je osuszyć. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali (lub na parze), przez 30 sek. Następnie mieszamy do rozpuszczenia. Przy użyciu pędzelka nakładamy

mojewypiekiinietylko
Torcik gruszkowy z kajmakiem 222

Postanowiłam więc, uczcić jego święto ciastem, które na pewno mu zasmakuje. Jego ulubionym owocem są gruszki... i w związku z tym padło na torcik gruszkowy z masą kajmakową. Tort wyszedł bardzo delikatny, lekki i mało słodki. Kakaowe ciasto z dodatkiem masy śmietanowo-kajmakowej, obsypanej kawałkami czekolady, z dodatkiem miękkich gruszek - to czysta poezja smaku. I mimo, że jest przy

Świat Ciasta