owoce w czekoladzie - 886 przepisów (strona:30/60)

Czekoladowe ravioli z serkiem, malinami, borówkami i sosem z białej czekolady 187

Składniki: Ciasto do ravioli: 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru Sos z białej czekolady: 100 g białej czekolady 150 ml śmietany kremówki Farsz: serek Almette z malinami i jagodami maliny borówki Dodatkowo: uprażone płatki migdałów listki mięty Przygotowanie: Kakao mieszamy z mąką. W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier i dodajemy do mąki(...)jednej połowie w równych odstępach układamy łyżeczkę serka i owoce. Nakrywamy drugą połową ciasta i dociskamy. Ostrym nożem lub radełkiem wycinamy kwadraty ciasta z nadzieniem w środku. Ravioli gotujemy we wrzącej wodzie z odrobiną soli. Czekamy aż wypłyną na powierzchnię  i wyjmujemy łyżką cedzakową. Sos z białej czekolady: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W rondelku podgrzewamy śmietanę

Smakowity Blog Kulinarny
Babeczki z kremem malinowym 177

Babeczki z kremem malinowym Sezon na letnie owoce właśnie się zaczyna, więc korzystając z okazji, że coraz łatwiej dostać je w sklepach, postanowiłam upiec babeczki z malinami. Czekoladowe muffinki z kostką gorzkiej czekolady w środku świetnie komponują się z delikatnym kremem z serka mascarpone i malin - w dodatku są dziecinnie proste do zrobienia. Składniki na babeczki czekoladowe Składniki

Ciastkozercy
Serowa tarta z malinami 138

mnóstwo malin... Moja rodzinka bardzo lubi takie kruche ciasta z serem i dużą ilością świeżych owoców, dlatego często je robię;) Ale żeby nie było nudno, to zawsze staram się je zrobić nieco inaczej.    Ciasto: 200 g maślanych herbatników, 100g gorzkiej czekolady, 2 łyżki masła lub margaryny.     Czekoladę połamać na kawałki i wraz z margaryną stopić

Z miłości do słodkości
Tort, który zachwyci.... 24013

widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Torcik odstawić  na noc do lodówki. Pozostałe brzoskwinie osączyć. Owoce ułożyć na cieście . Galaretkę  wymieszać ze szklanką zalewy brzoskwiniowej , zagotować połać po cieście. posypać migdałami. Brzegi posmarować ubitą śmietaną.  Dodatkowo można ozdobić strużkami  gorącej czekolady. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
5. Kokosowe love! 209

tylko nasza wyobraźnia. Takim domowym masłem kokosowym możemy smarować pieczywo, natomiast z dodatkiem mascarpone lub białej czekolady wykorzystać jako polewy, kremy, nadzienia do muffinów, pralinek. Warto je wypróbować także jako dodatek do dań orientalnych. Dodając jogurt możemy użyć jako sos do owoców lub zjeść z płatkami, czy musli. To krem, który daje mnóstwo możliwości w łączeniu smaków.  Składniki

Symfonia Smaków
Jesienne drożdżówki z jeżynami i białą czekoladą 163

właściwie dwuskładnikowe: ciasto  i owoce,bez dodatku serka cyz budyniu. Składniki: 400 g mąki( 200 g pszennej 550 i 200 g orkiszowej pełnoziarnistej) 190 g mleka 2 zółtka 50 g masła 50 g cukru 1 op,suchych drożdży 1/3 łyżeczki soli białko do posmarownia około 400 g jeżyn 60 g białej czekolady+1-2 łyżyki śmietany kremówki Wykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki dyniowe z aromatem imbiru 143

Puszyste muffinki z pieczonej dyni z aromatem imbiru, polane polewą z białej czekolady, cukru pudru i musu z dyni. Muffinki są bardzo smaczne i lekko wilgotne

Oryginalny smak
Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 239

dnia będą gotowe do użycia.) 100 g konfitury malinowej 50 ml wódki cukier puder do smaku Do kremu czekoladowego: 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 100 g mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny ok. 6 łyżek cukru pudru Do kremu śmietankowego: 500 g śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone cukier puder do smaku(...)przestygnięcia. Mascarpone ubijamy z cukrem na puszysty krem, cały czas ubijając dodajemy przestudzoną czekoladę i żelatynę. Kiedy krem znacznie zwiększy objętość, jest gotowy. Masę dzielimy na 3 części. Przełożenie tortu: Konfiturę malinową łączymy z wódką i ok. 3-4 łyżkami soku, który wyciekł z rozmrażanych owoców (jeśli używamy świeżych malin, to zastępujemy go taką samą ilością owocowej herbaty

Ratunku obiad
Lussebullar - szafranowe bułeczki Świętej Łucji 175

Tradycyjnie przybierają one kształt litery S i są ozdabiane w dwóch miejscach rodzynkami lub innymi suszonymi owocami, symbolizującymi oczy Św. Łucji, o których za chwilę. Bułeczki są pyszne w dniu pieczenia, ale równie dobrze smakują na drugi dzień ze szklanką mleka, gorącej czekolady lub gløggu (grzanego wina z korzennymi przyprawami). Trochę historii... Łucja była męczennicą kościoła katolickiego. Odmawiając zamążpójścia

Food Square
Babeczkowa Bombonierka 122

babeczki waniliowe , każdą uzupełniając swoimi ulubionymi dodatkami, np. rodzynkami, orzechami, migdałami, żelkami, czekoladowymi dropsami lub suszonymi owocami. Możecie także postawić na wersję bez dodatków i udekorować gotowe babeczki kremem w różnych smakach. Ja wybrałam drugi wariant, dodając do środka babeczek po kostce czekolady.   Składniki na babeczki waniliowe   Składniki na krem:   1 kostka masła 1 budyń waniliowy

Ciastkozercy
Brak tytułu 216

gustu. Herbatniki szampanki Piast Biszkopty nie całkiem tradycyjne, bo oblewane czekoladą. Kruchy biszkoptowy herbatnik i mleczna czekolada - połączeni idealne. Ciastka dobre do chrupania. Świetnie sprawdzają się także do deserów. Ja biszkopty wykorzystałam przy dekoracji tortu - ułożyłam z nich serduszko, które później wypełniłam owocami. Oczywiście musiałam ciasteczka poprzycinać :) Zapraszam na fan page Piast -   http://www.facebook.com/pages/S%C5%82odkie-Inspiracje/253574068078537?fref=ts

kolorowotorcikowo
Ciasto jesieni (z jabłkami i gruszkami) 354

szklanki wody (1 szklanka = 250 ml) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe  Dodatkowo: 500 ml śmietanki kremówki (36 %) 2 czubate łyżki cukru pudru 2 łyżki startej czekolady. Biszkopt: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem i z sodą. Mieszamy a następnie czekamy około 5 min aż pojawi się piana. Potem żółtka(...)szklance wody mieszamy budynie i dodajemy do owoców. Dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy pokrojone suszone morele. Zagotowujemy.  Finał: Gorącą masę wylewamy na schłodzony biszkopt. Gdy ciasto ostygnie wkładamy je do lodówki. W tym czasie ubijamy bitą śmietanę z cukrem pudrem. Nakładamy na gotowe ciasto. Posypujemy tartą czekoladą. I ponownie wsadzamy do lodówki

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto gruszkowo - czekoladowe z rumem 178

Moja jesienna propozycja na poprawę humoru, czyli gruszki w cieście czekoladowym. Zostałam obdarowana pokaźną tabliczką czekolady, więc tworzę. Rum lub likier w tym cieście może być

Apetyczna babeczka
Ciasto jabłkowe z bakaliami 177

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniałe ciasto z dodatkiem jabłek, rodzynek i orzechów. Wierzch polałam dodatkowo roztopioną czekoladą. Jest miękkie, puszyste i wilgotne w

Marta Gotuje
Muffinki proteinowe z jeżynami 222

sztywną pianę. Do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy dokładnie. Następnie delikatnie przelewamy pianę i dosypujemy owoce, starając się nie kombinować zbyt długo tylko szybko połączyć masę. Przelewamy do blaszki wyłożonej papilotkami i pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Być może nie zastąpią czekolady, ale są godnym pocieszycielem ;)      Zamiast w standardowej blaszce można ciasto upiec w większych

sama złodycz