owoce w czekoladzie - 886 przepisów (strona:30/60)

Babeczkowa Bombonierka 147

babeczki waniliowe , każdą uzupełniając swoimi ulubionymi dodatkami, np. rodzynkami, orzechami, migdałami, żelkami, czekoladowymi dropsami lub suszonymi owocami. Możecie także postawić na wersję bez dodatków i udekorować gotowe babeczki kremem w różnych smakach. Ja wybrałam drugi wariant, dodając do środka babeczek po kostce czekolady.   Składniki na babeczki waniliowe   Składniki na krem:   1 kostka masła 1 budyń waniliowy

Ciastkozercy
Brak tytułu 243

gustu. Herbatniki szampanki Piast Biszkopty nie całkiem tradycyjne, bo oblewane czekoladą. Kruchy biszkoptowy herbatnik i mleczna czekolada - połączeni idealne. Ciastka dobre do chrupania. Świetnie sprawdzają się także do deserów. Ja biszkopty wykorzystałam przy dekoracji tortu - ułożyłam z nich serduszko, które później wypełniłam owocami. Oczywiście musiałam ciasteczka poprzycinać :) Zapraszam na fan page Piast -   http://www.facebook.com/pages/S%C5%82odkie-Inspiracje/253574068078537?fref=ts

kolorowotorcikowo
Ciasto jesieni (z jabłkami i gruszkami) 384

szklanki wody (1 szklanka = 250 ml) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe  Dodatkowo: 500 ml śmietanki kremówki (36 %) 2 czubate łyżki cukru pudru 2 łyżki startej czekolady. Biszkopt: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem i z sodą. Mieszamy a następnie czekamy około 5 min aż pojawi się piana. Potem żółtka(...)szklance wody mieszamy budynie i dodajemy do owoców. Dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy pokrojone suszone morele. Zagotowujemy.  Finał: Gorącą masę wylewamy na schłodzony biszkopt. Gdy ciasto ostygnie wkładamy je do lodówki. W tym czasie ubijamy bitą śmietanę z cukrem pudrem. Nakładamy na gotowe ciasto. Posypujemy tartą czekoladą. I ponownie wsadzamy do lodówki

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto gruszkowo - czekoladowe z rumem 199

Moja jesienna propozycja na poprawę humoru, czyli gruszki w cieście czekoladowym. Zostałam obdarowana pokaźną tabliczką czekolady, więc tworzę. Rum lub likier w tym cieście może być

Apetyczna babeczka
Ciasto jabłkowe z bakaliami 198

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniałe ciasto z dodatkiem jabłek, rodzynek i orzechów. Wierzch polałam dodatkowo roztopioną czekoladą. Jest miękkie, puszyste i wilgotne w

Marta Gotuje
Muffinki proteinowe z jeżynami 247

sztywną pianę. Do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy dokładnie. Następnie delikatnie przelewamy pianę i dosypujemy owoce, starając się nie kombinować zbyt długo tylko szybko połączyć masę. Przelewamy do blaszki wyłożonej papilotkami i pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Być może nie zastąpią czekolady, ale są godnym pocieszycielem ;)      Zamiast w standardowej blaszce można ciasto upiec w większych

sama złodycz
Kuleczki kokosowe : Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 176

planowałam deser w pucharku, ale nie chciałam nic z galaretką. Później miał być krem z owocami. Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki : * 21 herbatników * pół kostki masła * 200 g wiórków kokosowych * tabliczka białej czekolady * mała śmietana kremówka * migdały Przygotowanie : Herbatniki pokruszyć. Masło rozpuścić z czekoladą i kremówką. Zalać herbatniki, dodać

Magiczne Życie Marty
Tort Wiśniowy 219

około pół szklanki) Przełożenie: średni słoiczek konfitury wiśniowej (użyłam z własnej spiżarni z dużą ilością owoców) Masa: 500 ml śmietany kremowej 36% (Łaciata) – bardzo dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii Dekoracja: tarta gorzka czekolada na boki własnoręcznie zrobione dekoracje z gorzkiej czekolady użyłam również kilka  wiśni z konfitury Przygotowanie

Blondynka Gotuje
Bożonarodzeniowy Tort Korzenny 172

około pół szklanki) Przełożenie: średni słoiczek konfitury wiśniowej (użyłam z własnej spiżarni z dużą ilością owoców) Masa: 500 ml śmietany kremowej 36% (Łaciata) - bardzo dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki cynamonu Dekoracja: tarta mleczna czekolada na boki cynamon na wierzch użyłam również kilka połówek wiśni z konfitury Przygotowanie: Biszkopt:  Piekarnik

Blondynka Gotuje
Drożdżowe maliniaki z białą czekoladą 216

Miałam trochę drożdży i świeże maliny... Przypomniałam sobie o sprawdzonym przepisie na pyszne domowe drożdżówki. Ciasto jest odpowiednio miękkie i puszyste, masa serowa idealnie kremowa i do tego świeże owoce... Zdecydowanie to nasze ulubione drożdżówki. Wam na pewno też będą smakowały:) Ciasto: 700 g mąki pszennej, 25g świeżych drożdży, 3 łyżki cukru, 2 jajka, 200ml mleka, 1/3 szklanki jogurtu(...)każdej bułeczce wgłębienie, prawie aż do samej blachy. Nadzienie:  400 g malin,  4 łyżki cukru pudru,  250 g serka mascarpone,  1 żółtko,  100g białej czekolady. Serek utrzeć z żółtkiem i 2 łyżkami cukru pudru oraz ze stopioną zimną czekoladą. Masą napełniać bułeczki. Na masę nakładać po czubatej łyżce malin. Posypać cukrem pudrem.  Brzegi bułeczek

Z miłości do słodkości
Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach 164

Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor oraz wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Ponadto należą do nielicznych owoców zawierających jod – niezbędny dla funkcjonowania tarczycy. Są także zasadotwórcze, co pomaga w pozbyciu się nagromadzonych w organizmie kwasów. Ich właściwości są doceniane od tysiącleci. Nadają się na sok, galaratkę(...)duże ilości pektyn), do sałatek, surówek, ciast, deserów, mięs… i nie tylko. W kuchni znalazły również zastosowanie liście winogron, do przygotowania gołąbków. Mój sposób na czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach.     Składniki: - ok. 400g czerwonych winogron - 100g białej czekolady - 80g czekolady deserowej - pistacje niesolone - uprażone wiórki kokosowe         Umyte winogrona osuszamy papierowym ręcznikiem. Białą czekoladę

mojewypiekiinietylko
Owocowy torcik bez pieczenia 212

składniki spód * 150 g herbatników * 120 g margaryny lub masła * 4 łyżeczki powideł  * 1 saszetka czekolady do picia (proszek) masy * 1 galaretka tropikalna * 2 galaretki morelowe * 1 galaretka gruszkowa * 1 galaretka leśna * 500 g serka homogenizowanego * 200 ml śmietany kremówki * 5 łyżeczek żelatyny * 4 łyżki cukru pudru * 3-5 łyżek cukru kryształu * 1 kg truskawek * 200 g jagód(...)następnie wyłożyć powstałą masą dno tortownicy, dobrze docisnąć i odłożyć do lodówki do schłodzenia. Jeżeli posiadamy obręcz można po schłodzeniu spód herbatnikowy przełożyć na paterę i otoczyć go obręczą. Owoce umyć i osuszyć. Ubić śmietanę na sztywno i wstawić do lodówki. masa I Galaretkę tropikalną rozpuścić w 200 ml wody 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości

Mix smaku
TRUSKAWKOWO - MIĘTOWA CHMURKA PRZYJEMNOŚCI Z GALARETKĄ! 198

jogurtu greckiego - czekolada z nadzieniem miętowym - 2 łyżki syropu miętowego lub syropu mohito  - 2 łyżki żelatyny WYKONANIE: - galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wlej do naczynia, wstaw do lodówki, jak będzie gotowa kroimy na równą kostkę - truskawki umyj i pokrój na połówki - jogurt, śmietanę i syrop miętowy, wymieszaj w misce, dodaj owoce, i pokrojoną w kostkę galaretkę(...)kucharskie, wyłóż folią spożywczą (możesz też użyć np. filiżanek), wlej masę i wstaw na 1 godzinę do lodówki - szybkim ruchem wyjmij śmietanowca z foremki na talerzyk - na tarce zetrzyj czekoladę, udekoruj deser - podaj gościom, zachwytom nie będzie końca! ;-) Smacznego! Duuuużo słoneczka za oknem życzę! ;* Przepis startuje w konkursie

SMYKWKUCHNI
Sernik z jagodami na Dzień Kobiet 200

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ricottę mieszamy mikserem z twarogiem i 70 g cukru. Dodajemy czekoladę i po jednym jajku, cały czas ubijamy. Przygotowaną masę wylewamy na ciastka. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 150C Upieczone ciasto schładzamy. Przed podaniem na sernik wykładamy owoce. Jeśli są mrożone pamiętajmy by je wcześniej rozmrozić. Można też użyć frużeline

Przysmaki Karolki