Pstrąg z ziemniakami z piekarnika – lekki i pyszny, doskonały na obiad. Najlepiej smakuje na wiosnę i latem z młodymi ziemniaczkami. Przyprawiona koperkiem, rozmarynem, masłem i
Poezja smakuW tym przepisie do grillowania zamiast desek cedrowych wykorzystaliśmy deski z drewna klonowego. Efekt był niesamowity. A filety z łososia powlekane musztardą, czosnkiem i brązowym cukrem
naRuszcieWskazówki do przepisu: Jeśli korzystasz z drewnianych desek do grillowania, mocz je najlepiej 4 godziny przed użyciem aby uzyskać możliwie najlepsze wyniki Łososia grillujemy na deskach
naRuszcieWiemy że połączenie kawy i łososia może brzmieć trochę dziwnie. Ale efekt tego połączenia jest bardzo pyszny. Jedyna właściwie bardzo ważna wskazówka dotyczy kawy. Wybierzmy do
naRuszcieWszystko o daniu jest w tytule zawarte. Ja tylko napiszę że rezultat nawet mnie zaskoczył bo danie wyszło tak pyszne że zniknęło w 5 minut. Użyłam
Moje Małe CzarowanieNigdy nie brałam udziału w dyskusji na temat humanitarnego i właściwego zabijania zwierząt, jakichkolwiek. Tym razem jednak głos zabrać muszę, bo przygotowanie świeżego homara w Polsce
Życie zamknięte w smakuOd czasu do czasu M. jest superfajny i superwyrozumiały. Kupuje mi wtedy cuda i cudeńka, których sam nie je, bo gustuje raczej w tradycyjnych schabowych. Ostatnio
Życie zamknięte w smakuZanim przejdę do zachwalania dzisiejszych krewetek muszę Wam się przyznać do jednej rzeczy. Nie lubię ciemnego piwa. To znaczy zazwyczaj go nie lubię. Lub może inaczej
Pełny talerzSzybkie w wykonaniu i delikatne w smaku danie rodem z francuskich stołów. Danie jest godne polecenia i wypróbowania, zapraszam serdecznie. Małże po marynarsku -Mollusques marinières. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieSteak z tuńczyka – proste,szybkie Jak zawsze ciekawa świata i nowych smaków , nie była bym sobą , gdybym nie spróbowała nowości . Steaki z tuńczyka to nowość
Ogrodnik w podróżyDziś tylko przepis, reszta jutro. :) Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości tuszki flądry (bez głowy) sól i pieprz do smaku 3-4 łyżki mąki 1/2
Pełny talerzKochani w tak upalne dni jedzmy coś lekkiego i pijmy dużo wody. Powiem szczerze, że kocham gotować ale ten upał trochę mnie spowalnia, szczególnie w kuchni
Niezły MłynekŁosoś przygotowywany według tego przepisu smakuje rewelacyjnie podawany z ryżem i smażonymi warzywami. A przygotowanie tego łososia jest bardzo proste przy użyciu wędzarni Bradley Smoker.
naRuszcieJedliście raki? ja do tej pory także nie aż do dziś. Te szyjki rakowe zakupiłam mrożone ale były takie pyszne że jeszcze nie raz je wykorzystam
Moje Małe Czarowanie