Kulebiak jest potrawą pochodzenia rosyjskiego lub niemieckiego, ale występuje w roli głównej na wielu wigilijnych stołach w parze z barszczem czerwonym
KuchniaWeDwoje.plWszyscy doskonale wiemy, że ryby to bogactwo różnego rodzaju witamin i składników mineralnych. Jedną z najbardziej popularnych ryb jest łosoś . Ma on w sobie bardzo dużą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ho ho ho, Święta za pasem! Nadszedł czas na planowanie świątecznego menu, a wiadomo jak święta to muszą być rybki. Jako, że nie wszyscy są fanami
karmelowySkładniki: 36 krakersów 1 puszka tuńczyka sos 1000 wysp 1/2 szalotki 4 jajka 15 dkg sera żółtego majonez pieprz szczypiorek Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce
czarrna od kuchniTakie rożki to super sprawa, robi się szybko, smakują obłędnie i znikają jeszcze szybciej. Użyłam tutaj ugotowanych krewetek ale tutaj dowolność, użyjcie jakie macie i lubicie
Moje Małe CzarowanieTo danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu zrobienie takiego obiadu zajmuje około 30 - 40 minut. Jesienią ważne jest dla mnie wykorzystanie sezonowych warzyw i aromatycznych rozgrzewających
Quinoa Raz!Ostatnio w naszej kuchni przedświąteczne szaleństwo. W tym tygodniu postawiliśmy na śledzie. Zostały przygotowane na przeróżne sposoby, a jeden z nich prezentujemy poniżej. Pomysł na to
Kuchnia od dwojgaCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na sałatkę dla fanów jajek, tuńczyka oraz awokado! Do przygotowania porcji dla 3-4 osób potrzebujemy: - 1 opakowanie mix sałat - 1 puszkę
Bez CebuliŚwięta od zawsze kojarzą mi się z zapachem pomarańczy. Jak tylko poczuję ten zapach, niezależnie od okoliczności i pory roku, zawsze ogarnia mnie takie radosne podniecenie
karmelowyMini pizze, to świetny pomysł na przekąskę imprezową. Można je przygotować już wcześniej, a gdy przyjdą goście, odgrzać w piekarniku. Tak przygotowana pizza na pewno zaskoczy
Passions hobbies lifeCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na przepyszny makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w delikatnym sosie śmietanowym. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - porcję makaronu
Bez CebuliNa blogu pozostajemy w temacie ryb. Dziś dla Was kolejny przepis, tradycyjna pasta z wędzonej makreli, choć „podkręcona” przeze mnie nutką chrzanu, który moim
Garniec MagaliePrawie fluorescencyjny w kolorze i okrutnie aromatyczny. Z dodatkiem cytryny, czosnku, posiekanej natki i kurkumy ryż uzyskuje całkiem nową odsłonę – dodatki do obiadu wcale nie muszą
Karo in the KitchenDziś chciałabym Wam przypomnieć mój przepis na wyśmienite śledzie, który zdążył już zrobić furorę pośród naszej rodziny i przyjaciół a także wśród czytelników Oliwii, którzy mieli
Garniec MagalieJutro Andrzejki, a już niedługo Sylwester i karnawał. Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis na fantastyczną przekąskę, który przywiozłam z Kolumbii. Tam nie mogłam go
Quinoa Raz!