Tarta z łososiem, fasolką i groszkiem 217Po wyjątkowo ciężkim dniu potrzebowałam czegoś, co sprawi mi choć odrobinę radości. Padło na quiche w zielono-różowych, optymistycznych kolorach. Uwielbiam łososia, więc często wymyślam coś
Poezja smaku
Spaghetti z krewetkami i suszonymi pomidorami 202Pyszna propozycja dla miłośników krewetek - spaghetti w aromatycznym mocno pomidorowym sosie (aż 3 rodzaje pomidorów :)) z dodatkiem krewetek na pewno Wam posmakuje :) Dla mnie to
Moje Kuchenne Rewelacje
Sos pomidorowy – z pieczonych pomidorów 310Bez żadnych wyrzutów sumienia korzystam w kuchni z pomidorów w puszce – są idealnie słodkie, dojrzałe, soczyste i dodatkowo – obrane. Dostępne zawsze, wszędzie i w wielu wariantach
Karo in the Kitchen
Maślane przegrzebki z ziołowym ryżem i zielonym groszkiem 268Kiedy pierwszy raz spróbowałam przegrzebków w jednej z restauracji, wiedziałam że przyrzadzenie ich w domu to kwestia czasu :) Przegrzebki są aksamitne, delikatne, pachnące masłem, po prostu
DefinicjaSmaku
Wiosenna śledziowa 257Składniki: 1 opakowanie matiasów 200 g Seko 1/2 pęczka dymki 1 słoik krojonych pieczarek w zalewie 3 ogórki kiszone 30 dkg młodych ziemniaków ugotowanych majonez pieprz
czarrna od kuchni
Bavette al tono - makaron z tuńczykiem 265W oryginale jest to spaghetti al tono ale ja zamiast makaronu spaghetti zakupiłam bavette i dlatego mam to proste, sycylijskie danie odrobinę inaczej. Makaron można posypać
Moje Małe Czarowanie
Krewetki w białym winie 211300 g krewetek dużych 1 marchewka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku sól pieprz pół kieliszka białego wina oliwa do smażenia natka pietruszki szczypiorek oregano ( świeże
Gotowanie jest łatwe
CYTRYNOWY SOS DO PIECZONEJ RYBY 272Każdy kucharz powinien mieć w zanadrzu przynajmniej kilka przepisów na... Artykuł CYTRYNOWY SOS DO PIECZONEJ RYBY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Łosoś teriyaki z bok choy i shiitake 260Łosoś teriyaki z bok choy i shiitake to szybkie, aromatyczne i smaczne danie. Wystarczy przygotować sos teriyaki, włożyć wszystkie składniki do żaroodpornego naczynia. 25 minut w
codojedzenia
PIECZONE ŻABIE UDKA + FILMIK 278Żabie udka to przysmak kuchni francuskiej, są one bardzo lubiane i pżyżadzane na różne sposoby. Ja przygotowałam je pieczone w bardzo prosty sposób
Kulinarne Fantazje Marioli
Ryba pieczona na warzywach 385Proste bywa najsmaczniejsze. Ryba upieczona na kołderce z warzywnego ratatouille to danie, które przygotowuję najczęściej latem. Jest lekkie – idealne na upały. Ja najbardziej lubię wersję
Poezja smaku
Polędwiczki z dorsza na maśle 258Jakiś czas temu prezentowałam Wam przepis na risotto z zielonymi szparagami . Podałam je wtedy z przepyszną i banalnie prostą do wykonania polędwiczką z dorsza. Dzisiaj nadszedł
PatiGotuje
Makaron z pesto z liści mięty i rzodkiewek ze szparagami i krewetkami marynowanymi w limonce 236Późna wiosna i lato to czas lekkich dań, orzeźwiających smaków i nowości. Zainspirowana nowościami od #Lubella postanowiłam stworzyć coś nowoczesnego i smacznego, a zarazem idealnie wpisującego
Mango Papaja
Sushi futomaki z wędzonym łososiem, warzywami i serkiem śmietankowym 260Pierwszy raz sushi zrobiłam w zeszłym roku. Wbrew pozorom i moim obawo nie było to takie trudne Powstałe rolki nie były może idealnie okrągłe, ale zdecydowanie
PatiGotuje
Sałatka Kijowska 347Nie mam zielonego pojęcia skąd wzięła się nazwa tej sałatki Przepis znalazłam w jednym z czasopism kulinarnych i powiem Wam szczerze, że mnie zaintrygowała. Pod tą
PatiGotuje