Szprotki to takie nasze swojskie anchois – tłuste, bardzo mocne i w smaku, i w zapachu. To chyba najbardziej charakterystyczna i najbardziej wyrazista wędzona ryba. Niewiele znam
Karo in the Kitchenfot. Moja Książka Kucharska Jajka faszerowane kremowym serkiem i mięsem kraba. Zapowiadają się wyjątkowo smaczne święta :) Jak przygotować absolutnie wyjątkowe, smaczne i kolorowe jajka faszerowane na
Moja Książka KucharskaSkładniki: 6 jajek 1/2 wędzonej makreli garść rzeżuchy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąc do
czarrna od kuchniKrewetki na maśle z chili to idealny pomysł na przystawkę. Bardzo proste danie, które smakiem urzeknie nie jeden żołądek. Krewetki , jako afrodyzjak można stosować w różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aż mam ochotę zacząć ten post od sformułowania: "A Ty co dziś zabrałeś ze sobą do pracy czy do szkoły? " Nie ma co ukrywać, ze jeśli
SMYKWKUCHNIBottarga przysmak śródziemnomorski pochodzący z Fenicji (współcześnie teren Libanu, zachodniej Syrii, północnego Izraela), produkowana od lat w Toskanii, Kalabrii, na Sycylii i Sardynii. Znana również w
królestwo garówOstatnio mam bzika na puncie rolad A rolada buraczkowa ze śledziem oprócz tego, że jest przepyszna to będzie oryginalną przystawką na wielkanocnym stole. Jeśli macie czas
PatiGotujeKrewetki gotowane w lekkim sosie z masła i pomidorów. Z przyprawami charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej: kolendrą, kminem rzymskim oraz słodką i wędzoną czerwoną papryką w
cool and mintyUwielbiam ryby. Tym razem przygotowałam rybę w panierce, ale pieczona w piekarniku. Dzięki temu danie jest lekkie, dietetyczne a ryba nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia. Tak
Zrób to smacznieDo przygotowania tego dania zainspirowała mnie potrawa którą widziałam w restauracji ( sama jej nie jadłam ). Spodobał mi się kolor i tak wymyśliłam prezentowane dzisiaj śledzie. Może
Smaki EwyWśród pozycji nie tylko na śniadaniowe menu, jajka zapiekane w kokilach zajmują w moim sercu szczególne miejsce. Można je zrobić szybko i dosłownie dla stada głodnych
Karo in the KitchenRyba zawsze dobry pomysł na obiad. Nie byłabym sobą gdybym znowu coś nie pokombinowała. Zapraszam do wypróbowania. Dorsza umyć i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, skropić sokiem
Kuchnia PokoleńCzyż świat i wszystkie jego sprawy nie wydaje się czasami przerażająco złożony? Po prostu wszystkiego jest za dużo – spraw do przemyślenia, rzeczy do załatwienia, problemów do
KulinarneImpresje.plPyszne placuszki z domową pastą rybną. Użyłam suma wędzonego, i jestem zachwycona ta rybą. Bardzo mięsista, idealna do past to fajnie się rozsmarowuje. Placuszki
wesoła kuchnia