Przepis podsłyszany w dyskusji gdzieś w środkach transportu masowego. Pani podawała że to sałatka odchudzająca, więc powiem że odchudzająca to ona raczej nie jest, choć bardzo
Moje Małe CzarowanieBucatini to makaron typowy dla środkowych Włoch, a zwłaszcza okolic Rzymu. Moje dzisiejsze danie to kwintesencja smaku, aromatu i wdzięku. Polecam na jesienne dni ale nie
Moje Małe CzarowaniePyszne! Hiszpański przepis, przywieziony prosto z Edynburga - dziękuję Yaiza ;). Oczywiście najlepsze będą duże, surowe krewetki tygrysie. Surowe krewetki w tym przepisie są o
Stare GaryNa 4 dorosłe osoby. Wersja nieco uproszczona, na polskie warunki i dostęoność składników. Z resztą jak poczyta się różne przepisy, to i tak każdy w Hiszpanii
stajnia gołębie od kuchniWłoski klasyk, czyli to co uwielbiam najbardziej... Neapolitański danie składające się z makaronu spaghetti oraz vongoli, czyli małż sercówek. Bazuje ono na smaku uzyskanym z tych
wyzwania kuchenneŚwietna i efektowna propozycja podania klasycznego włoskiego makaronu spaghetti z mocno pomidorowym sosem, pachnącym bazyliowym pesto, delikatnym serem mozzarella oraz krewetkami. Składniki: 600g makaronu spaghetti
Szalona Kuchnia EwelinyPizza z kurczaka, mac&cheese w słoiku, prowansalska zupa pomidorowa z grzanką, sałatka z pieczonej cieciorki i krewetek, makaron ryżowy z warzywną mielonką – oto pięć
Niedzielny kucharzPożywna sałatka warzywna, która spokojnie może wystąpić w roli lanczu. Upieczona cieciorka i krewetki zapewnią spory ładunek energii na cały dzień. Czas przygotowania : 25 minut Poziom
Niedzielny kucharzTen makaron jest niezwykle prosty do przygotowania, a do jego przygotowania możesz użyć dużych ciemnych małży lub tych mniejszych białych. Z obiema będzie smakowało pysznie. Polecam
nietylkopasta.plW Portugalii wszystko jest à lagareiro , czyli skąpane w aromatycznej oliwie z czosnkiem podczas pieczenia i żeby było mało podane z jeszcze dodatkową porcją po
Food SquareZ Portugalią kojarzy mi się przede wszystkim jeden zapach — dorsza! Do jakiego sklepu, czy restauracji nie wejdziecie, od razu poczujecie tę rybną woń. Bacalhau , czyli solony
Food SquareSzybko, lekko i zdrowo! Delikatnie pikantny, słodko-kwaśny sos z pomidorków koktajlowych duszonych z białym winem i bazylią to świetny dodatek do polędwiczek z dorsza. Obiad
Karo in the KitchenSkładniki: 1/2 opakowania kaszy kuskus (120 g) 1 puszka tuńczyka 2 cykorie kawałek pora 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz
czarrna od kuchniCześć! Dziś będziemy grillować krewetki, co Wy na to? Najpierw sobie poleżą w marynacie na bazie świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego i czosnku. Następnie wylądują na patelni
Moja pasja smakuZatęskniłam za zupą z Baru Przystań. Ależ to było dobre! Moja jest odrobinę ostrzejsza, ale tak lubię. Zupa rybna Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj
CoolinarniePL